Prijava

Наиме, поседујем грамофон Dual 604 Direct Drive. Мислим да техничке спецификације нису толико битне, али један велики проблем ме мучи.
Наиме, ручка и глава као да немају довољно баланса, упркос подешавањима тега, додавањем тежине на главу, проверавањем игле и сличних поступака.
Просто речено, склизне са плоче, неће да ухвати рез.
Занима ме нечији стручан савет.

Kolekcionar ploča,a?

Ахам. Аудиофил аматер :)

stavi deset para iznad igle

Пробао. Али, ручкица као да нема контролу.

Pogledaj da ti se nije vrh igle odlomio, meni se to desilo.

Ево, проверио сам и то. Игла је целовита.
Али, могуће је да је излизан врх који хвата бразду плоче.

Nije isključeno, mada mislim da je narušen balans ručice, tj. na delu suprotnom od igle je preopterećenje preveliko.Ako ima neku kontrolu opterećenja na toj strani probaj da to izregulišeš a ako nema ne znam šta da ti kažem. Obrati pažnju na eventualna oštećenja ploče.

Имам две плоче које су ''жртвени јарац'' за подешавање грамофона, тако да не морам да бринем око тога.
Мене више брине то што ЈЕСАМ подешавао оптерећење (има подесив тег назад), а, упркос томе, ручка не належе лепо и оће да пређе преко плоче.

Исти грамофон, нове муке:
Црко један излаз. Проверио сам све- није ни до игле ни до појачала. Зна ли неко у НСу неко стручно лице или сервис који ми неће узети петиљада на ''добар дан'' и десет иљада на лемљење да могу да однесем да се то испита?

Aj elektroničari, aj sad.

imam ja neki stari gramofon na tavanu, mislim da nema iglu tu ali mislim da se okreće. Nemam ni jednu ploču da vidim da li radi.
Kad sam bio mali stavljao sam neki izgrebani CD i nije radio ahaha