Prijava

Dakle, predlog je da se kod pisanja izraza postavi neki standard koji bi trebao da olakša i poboljša search. U izrazu glagoli neka budu u infitinivu( ukoliko nije u pitanju neki citat), sam tekst i primer definicije kako već odgovara, naravno.

Ja sam danas napravio propust kada sam hteo da napišem defku za "Pušiti 'ladan kurac". Pretraživao sam samo u infinitivu i u searchu dobijao samo dopunu za defku "Pušiti kurac",a postojala je defka ali je išla sa "pušio".
Da budem iskren, zeznuo sam se i sam, kada sam hteo da potvrdim da nema slične defke. Pretraživao sam samo "ladan kurac" bez apostrofa, da sam bar taj deo dobro odradio, ne bih se zeznuo.

Ali opet, da su svi glagoli u infinitivu, bilo bi lakše.

Sviđa mi se, i ja sam se tako par puta zeznuo, ali ne može se uvesti to pravilo i kazne za one koji ga ne poštuju.

Moglo bi da stoji sa strane, kao potsetnik tokom pisanja nove definicije. Ali, naravno, malo bi ih razumelo šta zapravo znači infinitiv glagola. :)

Ма, само се треба мало више исцимати код претраге, окренеш обрнеш израз, провериш све варијанте, минут посла.

malo bi ih razumelo šta zapravo znači infinitiv glagola. :)

malo bi ih razumelo šta zapravo znači infinitiv glagola. :)

'ajde sad nemojte preterivati, majku mu.

Pa i nije mene na kraju zeznulo to što je glagol bio drugačiji, nego sam apostrof zaboravio pri drugom searchu, a i koristio sam samo ovaj gornji search i čekao dopunu ako već ima nešto slično. Moja je greška skroz, ali mi je i ovo prošlo kroz glavu, pa rekoh da predložim.
Znamo svi da izrazi od čovek do čoveka mogu da variraju, pa bi bilo dobro da bar nešto bude isto za sve, što je češče moguće. Znam da nije baš moguće da to bude kažnjivo, ali bi bilo ok kao podsetnik sa strane, kao što Stefan reče.
A ovi što ne znaju šta je infinitiv, ako nisu marili nešto sprskog da nauče, neće toliko mariti ni za pravila i predloge.

'ajde sad nemojte preterivati, majku mu.

Ja ti kazem...

Kako i da razumeju kad njih polovina još nije stigla do tog gradiva u školi lol

ma ne sekiraj, se tu smo da ti napišemo link kad okačiš plagijat...