Prijava

У питању је справица која служи (углавном) за читање књига, новина и часописа у електронском облику, али постоји и могућност отварања сајтова. Користи е-инк технологију, која јој омогућава трајање батерије од неколико недеља и мош се читати са екрана колико год да је јак извор светлости изнад, јер не користи позадинско осветљење. Штавише, што је јаче светло, лакше се чита. Као права књига.
http://www.xconomy.com/wordpress/wp-content/images/2009/02/k2_closeup.png
http://www.youtube.com/watch?v=gotyZNvtc44
Има ли неко ово чудо? Продаје ли се негде код нас? Који има најбољу подршку за ПДФ-ове?

Не купуј то.

Ja sam dobio na poklon Nook, sličan je Kindle-u samo ga proizvodi BarnesNobles a ne Amazon. Jako dobra stvar, možeš da čitaš pdf fajlove pri čemu ekran nema zračenje tako da te ne bole oči.
Kod nas mislim da ne može da se kupi ni Kindle ni Nook, ali možeš da kupiš Prestiđio (ne znam kako se speluje), koji je dosta dobar iako je, ako se ne varam Kinez, imaš ga uglavnom u svim IT prodavnicama i košta oko 16.000. Mislim da se isplati.

Ја хтео да купим баш тај Nook жени за рођендан, ал' нема код нас да се купи. Нисам знао за тај Престиђио, баш ћу сад да га оверим.

Иначе, до јаја ствар. Набијеш све ПДФ-ове унутра уместо да се смараш и да носиш књиге са собом. Шта немаш, лепо узмеш и скенираш. Има ваљда и неки текст-процесор, да можеш да куцаш шта ти треба.

Имају и компактније варијанте које су јефтиније. Кул!

http://www.winwin.rs/tablet-pc,-gps-i-e-book-e-book-reader-prestigio-per3052b---5.66.html?productId=28697

ima moj cimer! aj hejt hiiim -.-

Ма пакао, књига је књига, читам гомилу пдфова јер нисам имао кеша да штампам, пакао је. Књига је књига, не може ништа да је замени.

ali ovo čudo nema običan ekran, uopšte ne zamara oči kada se čita.. stvarno je strava.

http://www.youtube.com/watch?v=YKlNy5WqGQ4

Тај може да се купи код нас.

Некако ми је киборг фора. Много се курчимо, зна се какве су књиге увек биле, ми сад ту нешто мењамо. На крају ће се библиотеке заменити торентима, срање. Једина предност је "спасимо шуме Амазоније".

Ма, све то стоји. И ја више волим папир. Али смара кад имаш много књига које треба да селиш негде или да носиш у читаоницу. Овако само однесеш један уређај. А вероватно раде букмаркови, претрага...

Ne može zaista da zameni knjigu, ali meni se dešavalo da nešto ne mogu da pozajmim iz biblioteke i skinem pdf, pa čitam sa računara što je dosta naporno. Ako budem ikada, u daljoj budućnosti, imao novaca možda pazarim ovu kiborg stvarčicu.

Сад сам као почео да читам, мислим на европску и светску књижевност, и сви ти класици могу да се узму за мале паре испред Филолошког или на бувџи. Ко је адвенсд левел њему нешто овако може да послужи. Откуд знам, сад серем, а можда ћу за коју годину користити ово. По гомили ствари сам се покењао, а сада их готивим.

ЕДИТ: Боље да се сачека коју годину да се стварчица прошири, моћи ће да се узме за мање пара.

ma ovo je strava.. kontam da ću ga kupiti do kraja godine.. ako mi ne rikne fon ili ako račun za struju ne bude prevelik i tako neke gluposti.. :)

Нако. Вјерујем да је доста практично, али га никада не бих купио. Папир је папир.

Ма пакао, књига је књига, читам гомилу пдфова јер нисам имао кеша да штампам, пакао је. Књига је књига, не може ништа да је замени.

Ово што рече Аларик. Такође сам читао масовно пдф и оћоравио. Балекање и муке танталове. поготово ако се навучеш на књиге које имају масу дијелова.

džimi, ovaj ti je mazn'o glavatar :D

Ахаха, истриповао сам се малопре, помислио сам 'ШКК сад?'' :)

hahahaha pa isto, kao "kad je ovaj pre promenio nik, jbte o.0" :D

Ja gledao po gradu i našao samo taj što je dzimi postavio hteo bi da imam nešto ovako kad sam na putu ne nosaju mi se knjige

Јеботе, два Џимија?

Но, показивала нам је асистенткиња на факсу то чудо. Поред тога што мо'ш да стрпаш гомилу књига унутра и не ћоравиш док читаш, има варијанте да букмаркујеш, означиш цитате, курце, браусујеш. 'Бем ли га, и ја мислим да је папир кева, али има књига што ми требају, а не могу ни на српском да их нађем, а камоли у папир-формату. Избегавао сам преко компа да читам, трошио новце и папир на штампање, тако да би ми ово чудо било спас.