Prijava

zamolio da odu. Puskom.

Хиљаду речи је рекао, без да је ишта говорио :)

Ретардирано је отићи на Равну Гору за време сабора, јаког ли ми саборовања са 90% мртвопијаних дебила који се туку између себе. Tреба отићи после, има паметних људи горе и финих прича за испричати. Да се дотакнем теме, партизане сматрам смејуријом од војске, те приче да су били организовани, мачку о реп, једини циљ партизана јесте било уништење четника, који су им били главни и једини супарници. Ко су били издајници, јасно се види се из Мартовских преговора 1943, за време битке на Неретви, поспрдно назване "битка за рањенике", где трећа тачка каже, дословно:

а) Да у садашњој ситуацији нема разлога због којег би немачки Вермахт вршио ратне акције против Народнослободилачке војске Југославије, поготово у светлу положаја, непријатеља и интереса обе стране-према томе, било би у интересу обе стране кад би непријатељства престала. У вези с тим, немачка команда и ова делегација требају одредити своје предлоге који се тичу евентуалне зоне и навести циљеве економских и других интереса.
б) Народнослободилачка војска Југославије сматра четнике главним непријатељима.

I rest my case.

Сам Ђенерал није знао где удара. Опште је познато да је сина послао у Партизане, истовремено имао муслиманске и словеначке дивизије, јебемлига шта и фурати неку причу о њему и његовом покрету као екстремно националистичком једноставно није на месту. Ти Четници су били најобичнија елитна војска, какву има свака власт у свакој земљи, изнели су највећи терет(уз српског сељака, наравно) Првог Светског Рата и на томе им хвала. Али не видим потребу да се сад они специјално величају као којекакви чувари Српства и пички материна, кад су само били оно за шта су обучавани, чувари Краљевине Србије и Краља Петра. Смешно је можда за данашње време, али тада је то било све и свја, па и у већини европских земаља, бити заштитник нечега што се скоро поистовећивало са божанским. Уосталом, за таквог Краља који се тукао уз свој народ вредело је и живот дати, претпостављам...

Дакле, Четници не могу бити говна, како многи рекоше, јер би онда то могли рећи за све остале српске(углавном ослободилачке) војске кроз историју, а то свакако није лепо, јер је то пишање по себи и својима, у стилу ЛДП-а. Даље, Џими, невероватно ми је да неко толико образован може рећи да је национализам идеологија примитивних. Јасно да све има своје за и против, па и таква идеологија, али кад лепо седнеш и извагаш све опције у понуди, закључиш временом да је то у сваком случају најмање зло које се може изабрати. Људи, кад смо отерали Турке, кад смо тукли Цара, кад смо ослободили јадне Словенце и Хрвате 1918. кад смо 45. отерали Швабе одавде(ПАртизани и Четници, апсолутно небитно ко) сигурно нас није водио рошави Остојић, мутави Чеда, неспособни преЦедник Тадић, него чврста националистичка рука. Што на челу земље, што на челу армије. С том рзликом да смо имали две верзије националиста, у складу са накарадном државом. Једни су били српски, а други југословенски националисти. Ови други су били веће будале, јебо их Краљ Александар, и требало је да га убију у Марсеју, али раније, јер нам је навукао својом политиком ћопавог Загорца на грбачу...

Дакле, национализам треба да се шири, али све у своје време. Поготово кад си близу рата, а ми увек јесмо. Не можеш да браниш своје кад ти га нападну, ако оно за тебе нема специјалну вредност. Ето, то хоћу да кажем. Ту нема ништа примитивно, већ једноставно корисно и практично, и глупо је такве људе каректерисати на тај начин. А у мирнодопским условима ти пишеш ћирилицом, водиш рачуна о правопису српског језика, ниси отишао преко него живиш овде, радиш овде, завршаваш школу овде, волиш да поједеш, попијеш са људима који живе ОВДЕ, не би мењао своју Сурдулицу и свој Београд ни за једно друго место преко... дакле ти си националиста. За све ово што сам навео имаш и други избор, али га не користиш, јер се осећаш лепше при тренутном стању ствари. И то је једноставно тако, и то је лепо. Не мораш и не треба да потенцираш ако јеси националиста, али контрадикнорност типа "национализам је за примитивце" ме нервира. Пређи на латиницу, комуницирај с нама на енглеском, немачком, италијанском, дружи се са људима ван овог говорног подручја и једино с њима, пресели се у Лајпциг па онда реци да је национализам примитивна ствар, и тад ћу уважити твоје мишљење око ове ствари. Овако си и даље само један од нас :)

Упућено брату Џимију, наравно...

Нема ми Џимија...

јебо их Краљ Александар, и требало је да га убију у Марсеју, али раније, јер нам је навукао својом политиком ћопавог Загорца на грбачу...

Ма, само да је више слушао свог оца, краља Петра, али било је већ касно...

Meni nije jasno što se srBske patriJote lože toliko na Dražu. Čovek je bio komandant JUGOSLOVENSKE VOJSKE U OTADŽBINI. Da su oni pobedili u građanskom ratu, kralj bi se vratio i ponovo bi bila Jugoslavija (koja bi mnogo kraće trajala od Titove), ne Velika Srbija, jer je kralj, da je hteo, mogao da napravi veliku nacionalnu državu Srbiju posle Prvog svetskog rata, al mu je zinulo dupe da vlada svim Južnim Slovenima i kako u toj državi svi narodi treba da budu ravnopravni, iako su se svi sem možda Srba osećali nelagodno u toj državi i želeli napolje.

Ја и моји преци су све рекли о ЈВуО. Не бих ништа додавао.
Само да кажем да је Пуниша Рачић херој. Пуниша је луди херој. Напунио је два најзначајнија политичара тог времена. Са Паваом НДХ би се одржала до данас. И са стрицом му.
На буњишту историје завршила идеологија оне двојице партизанчина што га убише '44

Кад сам ово гледао први пут пао сам на дупе. Тада сам сконтао како је до јаја што нас сматрају за некакве звери. лолол

DAFUQ DID I JUST SEE

Danas procitah celu temu i naidjem na moj post od sto iljada redova. Koji sam majmun, kako me nije mrzelo...