Prijava

усољене, добрано

Ali koji je kriterijum da neko igra LŠ? Otprilike isti kao i EL, znači 70% zagarantovanih mesta za par zemalja i 30% po osnovu toga što si stvarno šampion. Jbg, po toj logici stvari Real ne može da bude prvak Evrope jer nije pobedio lupam šampiona Malte, dakle ne zna se da je bolji od njega.

Apslutno neuporedivo. Prvenstveno, UEFA je krovna evropska fudbalska organizacija. LS u fudbalu nema nijedno zagarantovano mesto osim osvajaca prethodnog. Treba u svom nacionalnom ili regionalnom takmicenju izboriti pravo da nastupas. To sto nazivas logikom nije logika vec blagi pokusaj spina, Real je pobedio onoga ko je prethodno eliminisao Maltezane.
Uostalom, kakvu paralelu praviti kad LS u fudbalu moze osvojiti u teoriji svaki prvoligas Evrope. Zamisli da Real, Macester, Zalgiris, CSKA Moskva uz neke turke i italijane sakupe 16 ekipa, zatvore takmicenje koje ne bi bilo priznato ni od koga i nazovu pobednika tog privatno organizovanog turnira prvakom Evrope. Smesno jebote.

Donekle se slažem sa tobom da ne možeš prvakom bilo čega zvati nekog kad u takmičenje nisu uključeni svi oni zbog kojih to takmičenje postoji, ali onda ni Fiba LŠ ne može da da prvaka Evrope jer liga kojih šampiona i prvak koje Evrope? Dakle, dobijaš pobednika turnira i to je to

Pa o tome apsolutno i pricam, samo sto FIBA apsolutno ima veci legitimitet iz prostog razloga sto postoji sportski faktor i krovna je organizacija na kraju krajeva. EL je privatno takmicenje, jako i zatvoreno, sve kul, ali pobednik tog privatnog turnira nije nikakav prvak Evrope, cak ga niko i ne naziva prvakom Evrope uostalom.

liga sampiona mora prvo da promeni ime jebeno dal ima 3 sampiona svojih zemalja u takmicenju hhahahaha

naravno mislim na kosarkaski pismene zemlje mozda ima prvaka bugarske ili san marina

Ne bukvalno zagarantovano, ali od 32 ekipe fazon 26 se unapred zna. Ok, krovna organizacije, super, ali to je bila i do pre par sezona, ne vidim razliku. Sve u svemu, nemam ja ništa protiv da vi osvojite Fiba LŠ, ali nećete biti prvaci Evrope jer ni Fibino takmičenje nije takmičenje za prvaka Evrope već za pobednika tog turnira.

Koliko sam razumeo, Evroligi fali krov kako bi bila organizacija po ukusu bonbasa.

Поента је да у кошарци нема "поштеног" европског такмичења за клубове к'о што га има у фудбалу. Ок.

Pobednik evrolige nije prvak Evrope kao što Kavsi nisu prvaci Amerike. Ko ih jebe što su osvojili privatno takmičenje u vlasništvu 30 klubova.

Amerika ima jedno jedino profesionalno takmicenje, kako glupo poredjenje. Nemojte se dzaba truditi za pronaci ekvivalent jer ne postoji. Sve sto sam rekao je apsolutna istina, ali ponavljam da vam niko ne moze zabraniti da verujete sta god zelite.

Поента је да у кошарци нема "поштеног" европског такмичења за клубове к'о што га има у фудбалу. Ок.

Naravno da ima, Fiba LS. El je samo malo privatno i zatvoreno turnirsko takmicenje.

ostatak grobara je prilicno rezervisan

Naravno da su grobari smireni, sta treba da crtaju. Meni je samo pripao nezahvalan zadatak da vam otvaram oci milioniti put...

Želim vam sreću i da postanete evropski prvaci prvi put, ono iz '92. se ne važi, nije fiba organizovala jbg.

koja gluperda, ne kapira da ako je evroliga neko tralala takmicenje oni onda nemaju ni tu istoriju kojom se dice sto znaci da su klub bez istorije i sadasnjosti hahahha mega leks veci klub od partizana

Ostatak grobara bi dao dupe da igraju makar evrokup a za el bi prodali užu familiju. Bombas ne znam kako mu uspeva da laže sebe da mu klub igra bitno evropsko takmičenje.

samo mi nije jasno zasto se zahvaljivao bertomeuu sto ih je sacekao za sledecu sezonu sa fajnal forom u beogradu ako je takmicenje nebitno, malo se kao spike ne uklapaju. mislim da se predomislio kada im je bertomeu pozeleo srecu u ligi nesampiona xd

александаркг
Želim vam sreću i da postanete evropski prvaci prvi put, ono iz '92. se ne važi, nije fiba organizovala jbg.

Ја мислим да јесте.

Bombas je kad se pojavila tužna vest da od ek nema ništa i da će igrati usrano fibino takmičenje stao ispred ogledala i krenuo da ponavlja "FIBA liga šampiona je najvažnije takmičenje u evropi" i tako hiljadu puta i evo vidimo rezultate tog napornog rada, uspelo mu je. Sam je sebi isprao mozak.

Apslutno neuporedivo. Prvenstveno, UEFA je krovna evropska fudbalska organizacija. LS u fudbalu nema nijedno zagarantovano mesto osim osvajaca prethodnog. Treba u svom nacionalnom ili regionalnom takmicenju izboriti pravo da nastupas. To sto nazivas logikom nije logika vec blagi pokusaj spina, Real je pobedio onoga ko je prethodno eliminisao Maltezane.

Pa s obzirom kako funkcionišu koeficijenti za LŠ i LE ne bih rekao da su ta takmičenja mnogo otvorenija od košarkaške EL...
Preko 20 timova iz liga sa jačim koeficijentima ima direktan plasman... ostalih 10ak mjesta ti je otvoreno ali i tu postoji lanac ishrane, jer jebi ga, možda samo prva 3 iz engleske, španske i njemačke idu u LŠ direktno, ali šansa da će neki Partizan, Zvezda, Budućnost ili Željezničar poslati neku Sevilju ili nekog Mehengladbaha u Ligu Evrope je gotovo zanemarljiva.
I među ostalih 6-7 mjesta opet postoje neki "Deportivoi" za koje se očekuje to mjesto, tako da realno moš da računaš na najviše 2-3 mjesta ako oćeš da upaneš u to takmičenje kao tim koji ne dolazi iz neke od prvih 7-8 najjačih liga.

Da ne pričam o najavljenoj promjeni formata LŠ prema kojoj če timovi iz Španije, Engleske, Njemačke i Italije (koju iako mnogo gotivim trenutno jednostavno nema kapacitet za LŠ) imati četiri garantovana mjesta... Mislim da će se tu ugraditi i Francuzi, Portugalci i Rusi isto sa par mjesta...

Jedino što ja zamjeram ovoj košarkaškoj ligi evrope je što mislim da nije bilo smisla zvati 4 turska tima.. Jeste da je Darušafaka zajebanija od možda i svih ostalih iz bilo koje druge države koji su tu mogli upasti ali ono, mislim da je to mjesto bolje bilo prepustiti nekom timu iz Rusije ili možda dati mjesto nekom iz Francuske čisto da se njihova scenaa malo razvije... Mada opet mislim da je ovo najrealniji prikaz 16 najboljih timova Evrope gdje je u pristojnoj mjeri vođeno računa o zastupljenosti timova iz različitih država.
Ako stvarno misliš da Partizan koji se muči sa Mornarom i Olipijom bi kroz neke kvalifikacije mogao doći do ovog takmičenja i igrati na nivou na kom igra Zvezda (a ovo ti kažem kao neko ko gotivi Budućnost, dakle više manje sam neutralan) onda baš živiš u teškoj iluziji brate.

Pazle, aj ovako laički kao jebeni navijač Partizana da ti objansim. Partizan je ma koliko sad bio u kanalu tim level eventualna sredina tabele ABA lige, trebao, pardon MORAO još kad ikad da dobije A licencu Evrolige, ono što će sad možda/vrv/ne znam ni sam Zvezda kojoj je ovo u istoriji treća ili četvrta sezona tek u ovom takmičenju dobiti. Zvezda, koja odlično igra i svaka im čast ali imam osećaj da bi mogli da završe isto kao i njihov vaterpolo klub.

Ma koliko se zvezdaši molili i sladili na ideju da će Partizan da propadne i da ode u neke niže lige, da izgubi mesto u ABI i šta već ne i ma koliko isti likovali što je Bartomeu rekao da nam želi puno uspeha narednih godina u FIBINOJ Ligi Šampiona.

EDIT: Radi se o tome da u sportu ne možeš pričati protiv tima koji je za neko takmičenje ipak imao dosta veliki doprinos, i upoređivati ga sa trenutno boljim, koji je dobar poslednjih 4 od fazon 20+ godina....
To kao kad bi sad pričao da je Lester sjajan tim koji zaslužuje da jedini jebe i da su prejaki i da zaslužuju večno mesto u LŠ, a da je recimo Junajted tim koji treba da bude srećan što uopšte igra LE.

Pazle, aj ovako laički kao jebeni navijač Partizana da ti objansim. Partizan je ma koliko sad bio u kanalu tim level eventualna sredina tabele ABA lige

Pa nije Partizan u tolikom kanalu jebo te... mislim jeste sprem onoga kakav je bio ali ove sezone se bar u ABA ligi to toliko ne osjeti jer su i Cibiona, Cedevita i Mega u teškom kanalu (mada mislim da će Mega pronači formu brzo)

Razumijem ja zašto ti misliš da Partizan na osnovu stare slave (mada realno i ne tako stare) bi trebao imati A licencu, ali budi realan pa reci kolko bi mogao uzeti pobjeda u regularnom dijelu takmičenja? Evo optimističan da budem pa da kažem desetak zbog atmosfere na domaćem terenu, ali da li je to stvarno dostojno tima sa A licencom?

To je brate kao da mi kažeš da bi Milan ili Ajax trebali u slučaju promjene formata LŠ da dobiju licencu za takmičenje iako bi im danas šanse da prođu grupnu fazu bile malo bolje od šanse Rostova (koji je čak i izbacio Ajaxa iz LŠ hah!)

EDIT: Dobro, ovogodišnji Milan (a Milana baš gotivim brate) bi možda i mogao da prođe neku slabiju grupu ali evo pogledj grupe ove godine i reci mi u kojoj grupi možeš da zamijeniš Milan sa bilo kojim timom iz trećeg šešira i da očekuješ da prođe u nokaut fazu.

E tako i Paća u košarci... jebi ga brate, džaba titule i final fourovi i gomila igrača po najjačim evropskim ligama i NBA-u koji plode kao ludi, kad bi u regularnom dijelu EL od 16 timova u najboljem slučaju bili 12-ti... što možda nije loše za invajt tim, ali za tim sa A licencom bi bilo sramno po meni.

A vjeruj mi da bi mi bilo drago da igrate, jer jebi ga svaki tim sa naših prostora u tim velikim takmičenjima je značajan korak naprijed za sportsku scenu domaću.