Prijava

Samo dasupišem, pa ću večeras neke zanimljive likove da metnem.

Jedna od najvećih živih legendi grada Banja Luke je definitivno Milenko Jevtić - Jevto
http://www.youtube.com/watch?v=ciVcYlaF2O0

Evo ja sam ih ovde docarao, dvojicu lokalnih legendi .

Кад сам ишао у основну био је неки матори Славујко у крају. Он је ишао по праковима и шумицама, по школском дворишту и тражио кликере. Једино због чега је излазио је да би тражио кликере. Неке би задржао а неке би дао клинцима да се играју. Иначе, увек је ишао погнут јер је тражио по земљи кликере па га је било тешко видети. Онда само чујеш како завија пискавима гласом као мачка или кер и онда увек "јуууууууухууууу, Славујко овде". Нисам га видео већ пар година, не знам да ли је још жив... Сва деца су га готивила. Никад није причао са одраслима.

али највећа легенда по мени је онај лик у црном (разна имена има, али сигурно знате на кога мислим, фура капу увек, и браду, у црном је, 'рани голубове и то, и око цркве је онде често). јесте сјебан подоста, али сам и за њ чуо причу да му деца и жена изгинуше у неком од ратова, а он мученик завршио два факса, и ено га сад, клошарише. јебига, сјебан је живот.
BOG POMAŽE! BOG POMAŽE BRE!

АПОСТОЛ! :Д

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ МИЋУ ЧЕШЉИЋА!!!12
Једини ганфер у граду који покушава да ЗАРАДИ за живот. Иде продаје карте, чешљиће, ножеве, батерије и слично. Мада је и он одлепљен.

Чувени циганин Рајко Баџавле.

Имао је пре један коцкар, заборавио сам му име. Тај је давао паре и шаком и капом кад има. Нема везе што те не познаје, ако те сретне на улици и тражиш му лову он извади и да ти. Једном се враћао фићом са партије и преврнуо се у Лепеницу, а фића била пуна пара. Ал давно је то било, то сам чуо.

Kurd
Šerif iz Kragujevca! :-) Još je živ? On je bio aktuelan i kada sam ja bio tinejdžer, a ja sada imam preko 4 banke! :-)))

Шериф последњих 10-ак година, колико ја знам за њега, изгледа као да има неких 35-40 година, не мења се уоште. :)

Žika Kesa. Žena koja je vukljala gomilu kesa i neam pojma šta je s njima radila.

A sto vi Duleta Pejsmejkera zovete Serif, kad je Serif skroz drugi lik? On je polubrat Marije Serifovic, a inace je mnogo bezobrazan ako ga pustis, i kad oces da ga bijes on kaze "Jao nemoj Brate imam pejsmejker"
Kreca, i matori i mladji (vozim ti ja helihopter u JNA i letim iznad sela, a cale i deda se muce kose livadu, meni bude zao, okrenem ga naopako pa im pokosim), onda Jaza (sede Tito i Jovanka u Interkontinentalu, i Tito me vide ko za kurac, i natera me da sednem i pita Jovanku, jel znas ovog coveka, ona kaze neznam, a on samar, PA KAKO NEZNAS JAZU IZ BAGREMARA!), onda Coa Kobra (ne ulazite ubicu taoce!!! kad dosli panduri, a on se zakljucao u WC, a inace je hramao, i kaze bio sam na lecenju, pa sto i dalje hramljes Coa?, Pa jebiga naviko sam... Nemam pojma sta je sa njim),pa pokojni Aca Klajne, Pa pokojni Iva Katakomba sto je sedeo i pevao u glavnoj, pa Hari sa Male Vage sto vuce torbe, Susumile Ciganin majstor (sredio fiču Moši, samo šapuče), Psiho iz centra sto stoji na terasi...

Matori. Čovek sa najboljima pljedžama u gradu, ali poludi ako čuje reč majonez ili kečap. Samo lukac, aleva so i biber. Ali pljedže su mu neprejebive.

Комшија, видиш како познајеш боље ситуацију, ипак си старији мало. :)
Не знам ово за Дулета, ја тог лика знам као Шерифа и увек је био коректан, ако је то исти тај лик.

ЕДИТ: Је л' тај млађи Креца тренирао фудбал некад? Има дугачку косу везану у реп и држао пицерију у главној некад?

Pa dobio je batine pa se smirio...:P To je taj, ja sam prisustvovao jednom telefonskom razgovoru njega i sestre mu... "A sad ti ne valjam, ne valjam je li? A BIO SAM TI DOBAR kad si pusila JUSUFOVA GOVNA pomesana sa KANOM!" A ja idem ulicom sa sinom koji me pita, "Tata a sta su...?" Ne pitaj sine, cika je bolestan, negova glava bolje proradi kad je malko lupis...
Pa normalno Kreca fudbaler, to je on, mada cale mu je jos bolji... Taj je umeo da zaustavi rucak u Zastavinoj menzi kad pocne da prica.:)

Луди Нешо. Иде градом и пева, одзвања цела главна улица. Тукли га пандури пендрецима у главу па се нешто откачило.

Ахахахаха, Креца мене фарбао како је био најбољи клинац у Радничком и једини који је са 14-15 година ишао на припреме са првим тимом. Био потенцијал у пичку материну, него га пичке и пиће уништили. Какав барон, мајко моја. :Д
Ал жена му добра риба. :)

ЕДИТ: А Шерифа јесте Марија одјебала чим је постала неко, јебига. :)

Realno. Još malo pa dostiže šerifov nivo.

Ђока Патока, или Џона Траволта. Локални хронер. Човек који може да попије све и свашта, у великим количинама. Познат је по једној кафанској причи. Једно вече за столом седе Патока ( иначе мој комшија ) и још неколицина људи. Према неким изворима Џона је попиЈо гајбу пива, и литру пелинџера, и још такав какав је, развозио остале колеге у колицима, на кућну адресу.

Realno. Još malo pa dostiže šerifov nivo.

Prestiže ga 100%, ako se ikada bude organizovao neki veći kros ili maraton u Kg-u, on da bude zaštitno lice!

Хасан, цигус којег зна цела Митровица а и он поименце зна све Митровчане, чак и мене зна што не живим тамо. Иде около, тражи паре за пиво, зајебава се с децом и тако. И вози стално неку кршину од бицикла и носи косу као од Смрти да је мазнуо. Овековечен у истинитом примеру моје прве дефиниције.

Онда Дуле, био добар пријатељ од моје бабе, ишли увек чопори керова за њим по улици и цео комшилук га звао да им купа керове пошто је био бољи од Цезара Милана... Јео шампите стално, водио и мене пар пута. На крају добио шећерну болест, ампутирали му ногу и на крају умро... Јако добар човек био.

Онда Лана, такав краљ се неће појавити у мојој школи никада. Мрзи ме поново да пишем шта је све радила, има овде и овде... иначе видео сам је пре коју недељу на рођендану од једног друга, њу нема ко не зове на рођендан. Изашли напоље ми који не пушимо, и она одјебала неког љаљана што је кренуо да је мува и причала два сата са мном фак јеа. Јако је интелигентна девојка, суви геније.