Prijava

Brao, Roso, podsetio si me, odoh sad slušam...

NEEEEEBO JE MALO, MALO JE ZA SVEEEE dooole se mora, mora se zar neeee

Pearl Jam- Ten
Tool- Aenima
Melvins- Houdini
Block Out- Godina sirotinjske zabave
Nick Cave and The Bad Seeds- No more shall we part

elzearde ti nemaš ovde uticaja jer slušaš nirvanu

http://www.metalsucks.net/wp-content/uploads/2015/06/fnm-angeldust.jpg
Angel Dust - Faith no more. Vrhunsko pevanje, šizofreno-manijakalna atmosfera kao da je sniman u nekoj napuštenoj fabrici sa pogledom na groblje ili možda ludnicu, a ne u sunčanoj Kaliforniji. ritam sekcija ubila, klavijature raskivaju, a gitara onako prati to fino iz pozadine, nije u prvom planu. Ali pevač je izdominirao za medalju, totalno drugačiji stil od hevi metalaca masovno kačenih na temi i skoro svih ostalih rokera, sa dosta elemenata operskog pevanja, urlanja, vrištanja.. čega sve ne. Nezapamćen slučaj u medicinskoj istoriji da čovek dva puta mutira svoj glas, prethodni album kao da je pevao neki drugi lik (The real thing), samo tri godine pre toga.

https://consequenceofsound.files.wordpress.com/2014/05/disintegration.jpg?w=1200
The Cure - Disintegration
Totalna dezintegracija uz ovo remek delo. The Cure izgleda kao neki prosečan pop bend kad se gledaju njihovi MTV spotovi tipa frajdej ajm in lov, ili lov kets, ali kad se zagrebe u suštinu biti... uff kakva bendina. Možda najbolji britanski basista Simon Galup (opasno ga je ispokradao basista EKV-a inače, najveći ekv hitovi imaju bas linije maznute od Galupa) - ovde jednostavno dominira. Atmosfera albuma je nenadjebiva za trenutke introspekcije uz padavine tipa kiša, koje su poželjne dok piči ovaj album. Bas, klavijature, gitare... kompletan instrumental je odrađen perfektno. Pevač radi poslić onako, uklapa se, ali nije neki kalibar tipa Mejnard iz Tool-a, taman peva kvalitetno koliko treba.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m79g5nXoy11qam712o1_500.jpg
I kao treći sam ovaj naručio oriđinal disk, treba stić za koji dan, nekako najviše hitova se zbralo baš ovde. Imaju oni još dosta kvaliteta, pevač je klasični liričar sociopata, šizofrena budala takoreći, gitarista je možda najmelodičniji od svih britanaca, zaista vrhunski zvuk džoni mar legenda, bubnjar se uklapa fino, a basista tuče iz senke ultra kvalitetno (najpotcenjeniji lik u celoj priči). Klasičan ubadajući (ili okidajući kako kome volja) zvuk bas gitare, potpuno jasno se čuje svaki ton bas linija koje su uglavnom genijalne.