Prijava

E sramoto, priručnik ti treba.

Meni za ispijanje ne treba priručnik...

"Priča o ljubavi i tami" - Amos Oz

Слике Доријана Греја
ЈЕБЕ

Gledo film slika dorijeana geja.
Odličan film

"Niko i Ništa u Parizu i Londonu" - Erik Artur Bler

Bravo Bušido, jedna od omiljenijih Džordžovih!

Odlicna je niko i nista, mada je 1984 neprevazidjena od njega. Citao neke kratke price od gi de mopasana, fine su. Za koji dan krecem tvrdjavu od mese.

Meni je Nikoiništa stvarno najdraže njegovo delo. Čitam ga kad god steknem utisak da razmišljam bahato. I nepogrešivo me spusti na zemlju.
Inače, Orvel je možda i najuspešnije opisao srpski mentalitet, a da je spomenuo srbina svega jednom i to u pet rečenica. To je neverovatan dokaz njegovog umeća

Ali scena u kojoj Boris (jel Boris beše?) flomasterom farba nogu da se ne vidi rupa na čarapi...

Da, Boris. Ima tu sjajnih priča i "saveta" kako se snaći u najvećoj bedi. Tragična, komična, neverovatno dobra priča

Kafka - Presuda (sabrane pripovetke)

Владимир Бартол - Аламут

Аламут је генијална књига, једна од најбољих које сам прочитао... На почетку делује наивно и дави мало а онда само БАМ!

Александар Диклић - Београд вечити град

Iz čiste gluposti pročitao Vuka sa Volstrita. Autor je Džordan Belfort, lik koga i glumi dikaprijo u filmu. Mrzelo me da gledam film, ne volim blokbaster holivudska smeća ali možda odgledam posle knjiške. Neko okačio link do pdf-a i ajd stranu po stranu 450+ stranica odoše za par dana.
Nije remek delo književnosti naravno, ima i previše deonica koje nisu preterano zanimljive, ali sve u svemu mogu da preporučim kao razonodu. Jevrej koji se obogatio kao mlad jer je upao na njujoršku berzu sa željom da zgrne pare i bio dobar u tome. Ustvari najviše me fasciniralo što je sa jednim drugarom još kao klinac zarađivao po 20 hiljada dolara svakog leta prodavajući sladoled na njujorškoj plaži metodom - od peškira do peškira, dolar po kugli zarada. Neko ima njuh da zaradi kintu samo tako. Šmrkanje kokaina, kljukanje kvaludesima (kvaludes- lek za dušu), alkohol, prisiljavanje klijenata da ulažu u akcije firme a potom još veće prisiljavanje da ih prodaju po bagatelnoj ceni - siže ovog nazovi-romana. Interesantno da se kokain pominje jedno hiljadu puta, kvaludes tri hiljade, a reč heroin ni jednom u knjizi. Mudri su ti bogatuni, izbegavaju heroin i te gluposti, samo kvalitet dolazi u obzir. Poenta da je na kraju ispao očajnik jer nije mogo da ''kupi'' ljubav svoje žene koju je godinama obasipao kintom da bi ga na kraju kurva šutla i otišla s nekim matorcem a on završio na klinici za odvikavanje pa u zatvoru. Najinteresantnija je poslednja trećina knjige (ako neko uopšte planira da čita i još uspe da dođe do nje), a prvi deo možda bude zanimljiv ako neko studira ekonomiju ili više poslovne škole, prava tako te nauke, ima dosta terminologije iz ovih oblasti u početku, posle je već klasična životna priča lika koji je hteo kupit ono što se ne može kupiti.
EDIT: Mislim da duguje oko 100 miliona dolara ošećenim klijentima, nešto je isplatio, dosta će vratiti od prodaje knjige, ali teško da može sve da izmiri. Jbg.

Kakav je Sidni Šeldon?
Imam neku kolekciju ovde, pa da počnem nešto. Pročitao sam jednu knjigu kao klinac baš. Tad je bila dobra, neki detektivi, štajaznam.

Срање је Шелдон. Читам Нико и ништа у Паризу и Лондону тренутно :)

Vrli novi svijet, Haksli ponovo čitanje, fazon '84 Orvela.

fazon '84 Orvela

nemoj da zezaš da su na isti fazon?!!

da ne oftopikujem - Pasiji život - Mašina, by Stefan Stefanović. Knjiga odlična, ima savršenu formu, početak i kraj se prožimaju, tako da je svako novo čitanje kao nova pripovjetka