Prijava

Ja sam i dalje u savremenoj francuskoj književnosti, uzeo sam četiri knjige koje je napisao ovaj lik http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Houellebecq. Javljam utiske.

Наравно да ухвати али поента је у заплету који мора бити толико замршен да сам(читалац) не могу да провалим ни потенцијалне убице нити трагове, то је права детективштина. Размишљам се да ли да започнем Ракову обратницу или да узмем неколико половњака Шерлока, вероватно ћу ово друго.

Џон Стјуарт Мил - О слободи

Isijavanje-Stiven King

Ime ruže - Umberto Eko

Posle i drugog neuspelog pokušaja da pročitam Proces, reko' da se oprobam sa kraćom i kudikamo svarljivijom formom, te uzeh sabrane pripovetke od Kafke.
Hronološki su poređane, prve su totalna verbalna kakofonija, kasnije bude poneka interesantna, Preobražaj je baš dobra, ali i dalje mi ne leži znači lik nikako. Seče priče nekako na pola, ne znam, gotovo obavezno su tu neki birokratski tripovi i tako to, pre-nobles obimne govorancije, sirova fantazija.

Meni se svidelo ime ruze a proces sam shvatio al mi nije nesto legao bas kad sam ga citao, ali s obzirom kad je pisan, verovatno da u tome lezi njegova najveca vrednost.

Сузан Колинс - Игре Глади.
Значи књига прејебена, прве две прочит'о за пет дана.

@Bili
Da, baš tu!

http://www.goodreads.com/book/show/18050134-trying-not-to-try
ODLIČNA KNJIGA!
Intro u istočnjačku filozofiju, sa osvrtom na modernu psihologiju. Ima na torentu.

Obligacije - Oliver Antić.

@Nikolas
Evropa u srednjem veku - Peinter, ako ćemo već tako :)

Sad primetih temu, pa da se upišem, dakle:
"Embahade" - Miloš Crnjanski

Obligacije - Oliver Antić.

Dosadnog li čoveka

Meni se svidelo ime ruze a proces sam shvatio al mi nije nesto legao bas kad sam ga citao, ali s obzirom kad je pisan, verovatno da u tome lezi njegova najveca vrednost.

Proces je jedno živo blato od knjige, kojem je pošlo za rukom da me uspeva u sred dana, što mi se poslednji put desilo u obdaništu. Moja baba, profesor srpskog, kaže da je sranje knjiga. Cela godina gimnazije kaže da je sranje knjiga. Moja profesorka srpskog kaže da je dosadna. Verujem da je moja keva (profesor srpskog) u nekoj sekti, čim misli da je to genijalna knjiga...

Peri, ima li neko u tvojoj porodici da nije profesor srpskog.

Što se "Procesa" tiče, jes' glupa knjiga, nisam je do kraja pročitala, niti bi mi ikad palo na pamet da je ponovo uzmem u ruke!

знам да има брда сајтова са бесплатним књигама у пдфу на енглеском ал ми требада неки сајт одакле могу да скидам/читам књиге са српским преводом
зна ли ко?

Ja ne citam na kompu knjige ali znam da su na raznoraNim postavljali neku fb grupu sa knjigam (cini mi se mala vidra) i da je pre bio neki sajt baneprevoz al mozda je ugasen, proveri.

Bila je grupa na fb ''knjige koje treba da imate u PDF formatu'' ali koliko vidim nema je vise.