Prijava

U pravu si Joile, neće. U Zaječaru neće biti slobodnog mesta u narednih 15 godina, pošto su sve profesorke istorije napunile oko 40, tako da neće ići na trudničko, niti će skoro u penziju...raspitao sam se

Romen Gari - Zivot je pred tobom (perfektna knjiga)
Romen Gari - Koreni neba
Ivo Andric - Travnicka hronika

Veceras cu Stepskog vuka da procitam, again..

Igor Marojević - 24 zida

E, nadam se da je ovde neko čitao Pavićev "Hazarski rečnik". Mislim, trebalo je to da se čita još u četvrtoj godini, ali mene mrzelo, pa se sad rešavam da ga pročitam. Samo mi recite da li je dobra ili loša knjiga, tj. znam da je dobra po književnim merilima, ali mislim: koliko je interesantno imati je u rukama.

A jebiga, interesantno je relativan pojam. Nije baš lagana za čitanje, sve zavisi od toga kakve voliš. Probaj, ništa te ne košta.

Pa tako i ja kontam Lari, jer moja sestra kaže da je knjiga fenomenalna i penje mi se na glavu da je pročitam, dok su mi svi ostali rekli nešto na fazon - glupost najobičnija.

Samo neko ko te dobro poznaje može da ti preporuči knjigu. Nejbolje što ođe možeš tražiti je nešto tipa analize djela, a mišljenja su kao dupe, što neko reče. Svako ima svoje. :)

i svima tuđe smrdi, vesnam.

Pa kad se nameću. Izgleda da je za mišljenje najbolje da je diskretno i da se ne vidi šta je da bi mu ljudi prišli i omirisali ga. :D
Ljudi!

Бојан Драшковић - Његош дипломата, државник, пјесник

Тренутно читам двије књиге: Записи из мртвог дома - Драган Паравиња, и Један дан Драгана Ђурића - Мићо Распоп Бабић

Ima ona tema o hazarskom recniku. A koja bese knjiga gde u njoj pise da treba kad je procitas da dodjes u neko mesto u bg sa tom knjigom(mislim da je mozda Momo Kapor)?

E hvala. Znam da sam to video na nekoj temi. A pre dva dana razmislja dal da kupim hazarski recnik pa ipak kupih od Orvela samo nek aspidistre lete.

Uuu, aspidistre - odlična knjiga. Kritika kapitalizma, i to mu dođe kao 1984. u tom domenu

Nienna

Flavijan

lol sad ovo vidim, to pisao aleksandar torik? ako je to to, moja keva je to lektorisala. rekla mi da je pročitam al me mrzelo. kakva je?