Prijava

Ne verujem da to radi. Lakse joj da gugla "curan"

Opštenarodna ribologija, part 3

Bezxi bre mali da krawe nose gace picxke ne bi wideo

Liste su generalno subjektivna stvar. Solidno je, očekivano uglavnom.
Ali Ana Karenjina je meni toliko neopisivo precenjena. Mislim da je to jedna od onih knjiga koju svi hvale i trpaju na liste zbog ostalih jer se plaše da ne ispadnu glupi.

Nisam gledao listu i ne znam na kom je mestu ana karenjina ali ja je u srednjoj nisam citao nego tek kasnije i mislim da na kom je god mestu ne moze biti precenjena jer je jedna od boljih knjiga koje sam citao a mislim da sam prilicno dosta procitao.
Edit: sad pogledah listu i videh da je ana na prvom mestu. Subjektivno je ali i ako nije po mom misljenju na prvom, zasluzuje da bude u prvih 10.

Uspon i pad parkinsonove bolesti
Basara ima fantastičan stil pisanja, kralj apsurda, ali čitanje njega zahteva solidno poznavanje istorije, filozofije i mitologije. Knjiga putuje kroz vreme - od začetka komunizma do kraja i uvlači me u onaj film "Životi drugih", samo na mnogo duži period. Mada, pomislim nekad da Basara sve dovodi do apsurda iz pukog lartpurlartizma. Da ne pričam što na svakoj trečoj strani dobijem novu reč za moj osiromašen vokabular.

Na trećini sam knjige, pitanje je da l' ću je i završiti. :-/

AL SAM NAČITAN!!1

čitao sam famu o biciklistima od njega i zaista zahteva jako obrazovanje. Svidela mi se, al ću je uzeti opet za par godina da je bolje razumem.

Basara ima fantastičan stil pisanja, kralj apsurda, ali čitanje njega zahteva solidno poznavanje istorije, filozofije i mitologije.

uh al je faca u fazonu samo za pametne.kad je takav kvlaitet gde su mu onda medjunarodne nagrade, ko je u jebenom svetu uopste cuo za njega.a to sto za njegovu knjigu treba neko znjanjie iz nekih oblasti da bi je razumeo a nije strucna literatura, onda je to cisto proseravanje,.to bi bilo kao da recimo pocnes da citas roman pa pisac malo pise o funkcijama programskog jezika c++ pa onda malo predje na sedimentne stene i tako..i ti posle kazes jbg nista ne kapiram ali ko me jebe kad nisam obrazovan

Labokv, brate, Džojs je recimo patišpanj autor koji se razmeće i kurči svojim znanjem, ali to ne znači da je loš pisac, i da je zbog toga manje cenjen. Jebiga, ne možeš da budeš
n o o b
o
o
b
baš uvek.
Čovek ima svoj stil, i to je to. Knjigu posmatraj kao celinu. To što si ti napisao su random nabacane oblasti. A ovde te oblasti vrlo verovatno doprinose samom delu, tako da nem' pojma, malo ti je preterana reakcija.
Nisam čitaao Basaru, al vidiš, mogao bih da se privatim da iščitam nešto kad budem imao vremena.

dzojsa nisam citao, cuo sam da treba prvo da se procitaju dablinci da bi mogao da razumes uliks a ima i neka posebna knjiga koja sluzi za razumevanje uliksa.tako da ne znam dal da krenem sa tim..bas sam hteo da procitam uliks.jesam preterano reagovao priznajem jbg imam averziju od nase umetnosti.i filmske i muzicke i knjizevne.ako ima patriota nek se prave da nisu videli, necu da se svadjam..neko mi je preporucio mislim bas basarinu knjigu i ja pogledam o cemu se radi kad ono neko prepucavanje turcina i srbina.nase vecite teme, nacionalnost, rat, politika i slicno.a sta mi se jednom desilo odem kod druga na posao i tamo njegova koleginica sedi i cita knjigu, poce odjednom da se smeje i onda nam je procitala cemu se smejala(knjiga nekog naseg pisca)
kada su pitali malisane u jednoj skoli u nemackoj sta bi voleli da budu kad odrastu vecina njih je odgovorila da bi voleli da budu srbi.onda ih je uciteljica pitala zbog cega to a djaci su rekli: zato sto je ceo svet protiv njih a niko im nista ne moze.....i to je njoj bilo smesno.nase pisce izbegavam u sirokom luku..svakog, pa makar dobio i ninovu nagradu i nagradu dositejev stap i dositejevo pero zajedno..ima i kod nas pretpostavljam 5-6 dobrih dela ali ne bi da rizikujem

Imamo fenomenalnih pisaca, nema razloga da predrasuđuješ toliko.

Džojs ima "Portret umetnika u mladosti", koja je laganica.

Od Basare verovatno treba birati knjige. "Srce zemlje" nisam skapirao, jer moraš baaš da znaš puno o Ničeu i kontekstu da bi ispratio dalje njegove fantazije.

- Dučić - Gradovi i himere
- Novi zavet

Ovo je u suštini pomalo ohola tema..

Jejts: Alhemijska ruža i druge priče
Dragoslav Srejović : Prazno polje

Ima li ko viska knjiga da mu ne trebaju?

К. Dick је фул писац. Чито од њега две књиге. Јебукеву.

Ima li ko viska knjiga da mu ne trebaju?

:) Isto pitam ali ja dodajem deset eura.