Prijava

zvuči zanimljivo pročitaću i ja

Иво Андрић - Турске приче

Ivo Andric - jelena, zena koje nema.
Andric ubija, posebno mi se svidele prve tri pripovetke, Anikina vremena, Mara milosnica i ljubav u kasabi, ali i ostale ubijaju.

Je li čitao neko ovo

A Canticle for Leibowitz

Ivo Andric - jelena, zena koje nema.

Moja omiljena njegova knjiga.

Ja sam mu dosta procitao, jeste majstor. Danas poceh stepskog vuka (malo me srsmota sto tek sad to citam al, morao sam prvo neke ruse i domace da zavrsim, kao i orvela :) )

šta d uzmem od saramaga? čitao sam jevanđelje

Uzmi Slepilo obavezno, ili Sedam sunaca i sedam mesečina, ali pre Slepilo, kakve zombi-apokalipse, kakva sranja, od te knjige ne može na takvu temu ništa bolje da bude napisano.

a ove ostale? slepilo planiram već neko vreme

edit putovanje jednog slona?

Nije loše ni Putovanje, ali ove dve su najbolje. Godina smrti Rikarda Reiša je isto odlična, no malo drugačija, pa pročitaj prvo ovo, savetujem, ne mora da znači da sam u pravu. U svakom slučaju, bolje je uzeti prvo najbolje, da se ne bi razočarao u pisca.

Uzmi Slepilo obavezno, ili Sedam sunaca i sedam mesečina

Našla sam torent sa 23 njegove knjige. :)

Ivo Andrić - Na Drini ćuprija

Završnih stepskog vuka, odlicna knjiga ali nisam toliko oduševljen, ali je univerzalna jer se svaki covek moze pronaći u njoj i pronaći neke svoje misli i shvaćanja.

"Четири слике српске апокалипсе" од Горана Аранђеловића, прва му књига.

Konrad - Srce tame
Haldour Laksnes - Nezavisni narod

Taj Konrad je tezak smarac.

Plus - Svetovi u sudaranju i Istorija magije. Kada zavrsim sa citanjem, za primer cu Dzerika da pretvorim u tarantulu :)

Cik, picko! Ne smes!