Prijava

Janis Varufakis, ''Ovaj svijet može da bude bolji'', odnosno ''Moji razgovori sa ćerkom o ekonomiji''

sledeći mi je Pekić, ''Sentimentalna povijest Britanskog carstva'', u planu mi je da prođem kroz dobar dio Pekića, čuo sam samo najbolje o njemu

citao intervju dobrila nenadica, autora kultnog romana-dorotej.dal je neko procitao taj roman, dorotej.verujem da je sranje jer sam jedva procitao i taj intervju sa dobrilom..covek kaze da mi u srb treba da smo srecni i da stanje u drzavi nije lose, moze lepo da se zivi, to je zakljucio po tome sto u njegovo vreme kad je on bio mlad obicna sveska je bila retkost a danas imamo lap topove itd.hoce da kaze da danas ljudi mnogo vise imaju nego u njegovo vreme.pa po toj logici i njegovo vreme je bilo sjajno u odnosu na praistorijsko doba recimo kad covek nije imao ni casu da pije vodu..kakav jebeni imbecil.

Tenor kakvi su ti razgovori sa cerom, cuo sam da je u principu vrlo zanimljiva..

Vrlo zanimljiva, da, pisana je za nekoga ko je laik u ekonomiji, jednim jako lijepim i prostim jezikom + to što se često osvrne na daleku istoriju, na same početke ekonomije, na nastanak poljoprivrede itd.

e tenore pogledala sam onaj kratki film sviđa mi se

sorry za spam dodala bih nešto vezano za knjige, ali ne čitam.
preporuke za Harija Potera

Da li zna neko naslov bilo koje knjige koja se bavi sinkronitetom, a da nije istocnjacka ili Jung? Tipa neki roman koji ima ovo za motiv.

Pa sta znam, koliko se meni cini moderna knjizevnost se slabo bavi tim pitanjem poslednjih decenija, valda istok vise nije na taj nacin fascinantan zapadnjackim autorima. Sada su pitanja duha nesto prizemnija..Nego aj ti lepo citaj Musoa i Dena Brauna, i ne postavljaj vise ova komplikovana pitanja ;)

Borhes - Mastarije
Zid - Kovaci laznog novca
Antologija spanske pripovetke

Graham Green Mirni Amerikanac
Momo Kapor Foliranti
pročitao proteklih dana
Ima li ko šta da preporuči

Saga o Vješcu, Andžej Sapkovski.
Skidam i igricu, da vidim koliko prati knjigu.

Selenic, Pekic, Tisma.

Mali Kasapin, Patrik Makejb. Uzeo pre mesec dana, tek popodne ću da počnem, ne znam šta da očekujem. Kažu da je dobro.

Komunizam je kad svi imamo da jedemo :)

Opklada na mrtvog dzokeja, Bernard So

Sabato - O junacima i grobovima. Kad zavrsim uzimam u ruke opet Malapartea, sad je pravo vreme za njega - kise, magle, blato, beznadje, gole grane strce iz tamnog drveca, izolacija, vesti, alkohol, laudanum, ostra seciva..Milina!

Nije baš neko štivo za čitanje dvaput.