Prijava

Neko je davno, ne znam da li na ovoj temi ili drugoj, okačio link ka torentu sa ogromnim brojem knjiga u pdf-u. Ako se neko seća, neka opet okači.

Trazi knjige na srpskom na tpb.

Реме од Кларка бих ти препоручио да прочиташ и ''Састанак са Рамом'', мени се књига свидела можда и више од Одисеје.

Фала брате. Узећу је обавезно. Ионако планирам мало озбиљније да се позабавим Кларком у наредном периоду. :) Опасан је.

Nigde neš pogrešiti.

Па и ја некако ценим то. Мислим, прилично добру репутацију имају све набројане књиге :) Е да, заборавих да додам да хоћу да прочитам и Травена, Белу ружу.

I da, jesam li ja lud ili je još nekog smorio Hese? Čitao sam ''Roshalde'' koju sam jedva završio i ''Sidartu'' koju čak nisam pročitao do kraja koliko me je smorila.

Не знам, мени је Хесе фантастичан.

dobri ti ovi linkovi, svašta ima: od vodiča za skupljače gljiva do Milutina Milankovića :)

pa Saramago ''Smrt i njeni hirovi''

bolje čitaj slepilo ili jevanđelje po isusu

Nemam kad da čitam zbog fakulteta, ali kad imam kad, a skoro da nemam, čitam Mahabharatu.
Koji urnebes od rečenice. Cheers

Mali off. Potrebne su mi neke knjige koje u prodaji koštaju i po više hiljada, a zaista mi se ne da toliko novca za knjige. Stoga, želeo bih pitati ko od vas poseduje neki e-book čitač i koja je cena, kako vam se čini? Znam da je svima draži Gutenberg, ali mora se misliti na budžet.

uzeh ja na kupindu kindle, izašo me 13k, vredi svake pare

Gledam neke recenzije, ovaj Kindle Paperwhite deluje kao best buy. Taj si pazarila?

Kindle basic touch, isti kurac ko paperwhite samo bez pozadinskog osvetljenja
u svakom slučaju, do jaja stvarčica, isti doživljaj čitanja ko sa papira, milina za oči

Mali off. Potrebne su mi neke knjige koje u prodaji koštaju i po više hiljada, a zaista mi se ne da toliko novca za knjige. Stoga, želeo bih pitati ko od vas poseduje neki e-book čitač i koja je cena, kako vam se čini? Znam da je svima draži Gutenberg, ali mora se misliti na budžet.

Moj ti predlog da uplatiš članarinu u nekoj biblioteci.

Komentar je previše u seltikovom fazonu. Ono, da visi za jaja onaj ko ovo apruvuje kao dobru doskočicu. Imam važeću člansku kartu biblioteke, ali, gle kurca, ona nije bogata kao Aleksandrijska, već je go kurac.

Bila mi Cera na sajmu knjiga i kupila mangu neku "Spirala uzasa", tri knjige. Nisam ja to nikad nesto citao, al ajd da uzmem da pogledam. Procitao sam i osecaj je isti kao kad sam gledao Kanibal Holokaust. Ne mogu da kazem da ne valja, pogadja tamo gde je namenjeno, ali svejedno nek se nosi onaj sto je napisao i nacrtao u tri pizde materine. Kao i u slucaju navedenog filma voleo bi da mi je neko reko "E nemoj to da gledas/citas..." Poetika beznadja i neumitne propasti. Debilni japanci.

Sad sam uzo Lalica da sperem...

neki e-book čitač

ja imam paperwhite već par godina. Pozadinsko osvetljenje mi je promenilo kvalitet letovanja za 30% :)
da, da, letovanja su mi do jaja kad zavise od kindla, ali jbg ne palim svetlo kad uspavam decu...
ovaj moj je tačskrin i to mu je mana. Imala sam pre onaj stari sa dugmićima i to je bolje jer možeš da knjigu držiš levom rukom i da pomeraš strane unapred, bez upotrebe desne ;)

Najlepše pripovetke nemačkih romantičara samo nemam knjigu nego moram u Narodnoj da čitam. A jako mi se doapadaju pripovetke, ovo je sadržaj:

KLEMENS MARIJA BRENTANO - Priča o dobrom Kasparu i lepoj Anici
LUDVIG AHIM FON ARNIM - Vlastela
NOVALIS - Priča o Hijacintu i Rozenbliti
LUDVIG TIK - Tajanstveno brdo
ŽAN-PAUL RIHTER - San jedne umobolne
FRIDRIH LA MOT-FUKE - Undina
ADALBERT FON ŠAMISO - Čudnovata povest Petra Šlemila
HAJNRIH FON KLAJST - Mihael Kolhas
ERNST TEODOR AMADEUS HOFMAN - Izbor neveste

aj mi posudi vratiću ti

poremecaj-tomas bernhard.meni se bas svidja.dosta komicna na neki ludacki nacin.ima totalno uvrnutih izlaganja.evo mali odlomak..nekom knezu je poplavilo imanje i on sad razgovara sa doktorovim sinom

Sto sam se ja vise bavio poplavom, to se vas gospodin otac vise bavio predstavom.Ja sam govorio o poplavi a on o predstavi.DOKTOR:Cesto sam pomisljao:pricaj o poplavi, treba da pricas o poplavi, ali sam ipak pricao o predstavi.
KNEZ:A ja sam govorio o poplavi a ne o predstavi, jer o cemu drugom sam ja mogao da govorim toga dana ako ne o poplavi.Prirodno je da nisam mogao da mislim ni na sta drugo osim na poplavu!A vas gospodin otac nije mislio ni na sta drugo osim na predstavu.I sto sam ja bio zaokupljeniji poplavom, to je vas gospodin otac bio zaokupljeniji predstavom i, u meri u kojoj sam ja, govoreci o poplavi, iritirao vaseg oca koji je govorio o predstavi, isto toliko je vas gospodin otac, govoreci o predstavi, iritirao mene koji sam govorio o poplavi.Cudovisna iritacija!Stalno sam cuo vaseg gospodina oca , dok sam u beskraj govorio o poplavi, kako komentarise predstavu.

Procitao opet stranca, posle 10 godina. Nije mi ostavila tako jak utisak kao tada i sada mi je odlicna al mi nije izazvala taj osecaj. Poceo sad od remarka na zapadu nista novo, deluje dobra. Pre toga sam hazarski recnik poceo odavno i nikako da zavrsim jer mi nije legla i sada kada sam zavrsio moram da kazem da je odlicna knjiga.