Prijava

цоле ај мршчина са теме,исеваћу те у кукове због спике са ове стране
http://vukajlija.com/forum/teme/3494-koju-knjigu-trenutno-citas?strana=241

Arcibald Note- "Pisma o sebi"

Zavrsih Živaga, dobar je roman, zanimljiva je prica plus sto prikazuje život u Rusiji tokom revolucije (ne znam koliko tacno, posto ne znam mnogo o tom periodu ali cenim da je verno preneto tadašnje stanje). Moracu pogledati i film kad ugrabim vremena. Ovih dana kada budem mogao krecem Narcis i zlatousti, jos to i igra staklenih perli mi ostalo od hesea.
Ps. Očekujem bohora :)

Zivago je sjajan, navodno je i film jako dobar - onaj stari. Perle i Narcis i Zlatousti su teska monotonija, daleko od Vuka ili Demijana. Mozda cak i gubljenje vremena..

- Markes - Sto godina samoce, nisam jos citao ni jednom ove godine :) Cekam da mi stigne Prica o San Mikele od Aksela Muntea, jedva je iskopao.

Sad si me bas zainteresovao i bas me zanima kakav ce mi utisak ostaviti posto su mi se ove ostale od hesea bas svidele.

Pročitah narcisa i zlatoustog, meni je totalno ok, ne znam zašto se tebi melkijades nije svideo. Lakša je za čitanje od Demijana i od Stepskog vuka, mozda zato sto sam vec svikao na Heseov stil a mozda je i stvarno lakša. A i kao kod drugih njegovih knjiga smatram da je trebalo da ih pročitam dosta ranije i da bi mi tada vise značile. I ovde su mu cesti motivi kao u ostalim knjigama, o sazrevanju, traženju sebe i svog puta, o onom unutrašnjem u coveku.

Perle i Narcis i Zlatousti su teska monotonija, daleko od Vuka ili Demijana. Mozda cak i gubljenje vremena..

Ne znam zašto tako misliš brt meni su "Igre staklenih perli" omiljena knjiga

A i kao kod drugih njegovih knjiga smatram da je trebalo da ih pročitam dosta ranije i da bi mi tada vise značile. I ovde su mu cesti motivi kao u ostalim knjigama, o sazrevanju, traženju sebe i svog puta, o onom unutrašnjem u coveku.

Definitivno mnogo dobro legne kad prvi put Hesea čitaš u pubertetu, ali čar kod njegovih knjiga mi je što uvek mogu da pročitam knjigu dvaput.

Definitivno mnogo dobro legne kad prvi put Hesea čitaš u pubertetu, ali čar kod njegovih knjiga mi je što uvek mogu da pročitam knjigu dvaput.

To, pubertet je pravo vreme za čitanje njegovih knjiga jer su dosta lako razumljive i shvatljive a mnogo pametnih i poučnih stvari ima, pogotovu za nekoga ko se tek formira i sazreva. Npr ja sam ga sad citao ali većinu tih stvari sam vec i sam shvatio a da sam ga citao sa 16-17 godina tada bi mi to mnogo vise značilo. Ali sto kazes moze da se cita vise puta.

Miloše, koja ti je dioptrija pošto mnogo čitaš? #seltikizam

Hahaha. Zaboravio si gif :). A nema vise dioptrije, laser to sredio.

Sad verovatno laserskom brzinom prelaziš preko stranica? :D

Hahaha, E ovo je vec kvalitetan seltikizam.

somi, pa nemas bas neki arsenal u svom vokabularu, po pisanju na forumu s obzirom da bas citas mnogo..

Uuuu, ovo je bio opasan podlizam. :D

ahahahah dobrih 5-6 komentara

Ovaj izijev komentar bio totalno u stilu Pezosa, kao da je on napisao. A i jeste dobar volej uhvatio, nema šta.

forum krstarice lol

Silmarilion-Tolkin
Alhemicar-Koeljo
Orlov dar-Kastaneda
Paralelni svet-Benedikt
120 dana Sodome i Gomore-De Sad

5 'najboljih' knjiga

Knut Hamsun - Pan... Naizgled ''ljubavna'' priča, iz muškog ugla. Spoj ljubavi prema prirodi, komplikovanih odnosa sa ženom/ženama i psihodelično-mitološke tematike, koja se ubacuje tu i tamo. Mnoštvo neobičnih preokreta, dobro razrađen glavni lik, mračna i mučna atmosfera. Topla preporuka!

Džozef Konrad - Srce tame... Odnos čoveka i prirode, radnja smeštena u Africi, misterija/akcija prožeti kvalitetnim razmišljanjima na temu čovekovog odnosa sa prirodom, domorcima, uz viđenja kapitalizma, unutrašnje čovekove borbe, misteriozni čovek bla bla. Ne toliko topla preporuka, ali vredi pročitati.

Trenutno se čita: Dostojevski - Zapisi iz podzemlja.

izijem flips
somi, pa nemas bas neki arsenal u svom vokabularu, po pisanju na forumu s obzirom da bas citas mnogo..

Za srce si me ujeo :(
Znaš moje ime, ali ne i moju priču. Znaš šta sam uradio, ali ne i kroz šta sam prošao!

Viktor Peljevin - Generation П