Prijava

ja plaćam 180e godišnje u jebenom Doboju, alo e!

Moj savet, treniraj najprostijim nacinom, sluzeci se iskljucivo osnovnim vezbama i tezinama za 6-8 ponavljaja. Godinu dana narednih.

Мурби, био су у праву. Вратио сам ове недеље да радим 8-10 понављања, поготово леђа и груди, рамена 12-14 са спорим понављањима; бицепс и трицепс строго 12 понављања. Одавно нисам боље погодио све групе мишића. Ноге и даље радим 12 понављања, али са мањим килажама. Кад сам радио ноге у понедељак, док сам радио чучањ на преси и кад сам радио искорак, осетио нелагодност при подизању, као да немам стабилност у коленима и скочним зглобовима. И то увек радим потпуни чучањ са спорим спуштањем и брзим подизањем.

Је л' и даље да радим са мањим килажама да бих ојачао колена и зглобове или да идем на веће килаже са мање понављања, а да појачам кардио?

Радиш хек? Ту баш и не треба стабилност, за искорак и разумем. Што не радиш обичан чучањ, са шипком. Тај на машини ће пре створити већи дисбаланс јер ради доминантно мишиће а не зглобове и везивна ткива и моторику.
И брзина покрета ке дискутабилна ствар. Неки ће рећи како постоји одређен темпо како треба радити покрете, мада ја ценим да је компликовање не толико важне ствари. Неки мисле, на пример, да радити бицепс са фокусом и споријим покретом није ништа боље него брзо одрадити покрет, само се ствара осећај пампа, што не значи да је начињена штета на мишићима неопходна за раст већ се крв слила током дужег времена у мишић. Бем ли га... ја волим оба, како кад.
Чучањ је тек прича за себе..

Ја данас тренира' у гаражу ђе сам прије тренира'... Одрадио на брзину рамена и ноге јер сам ради обавеза то изоставио ове неђеље био...
За рамена:

Милитери 4 серије
Вучење тега према бради (како ли се зваше вјежба) 4 серије
Летење за средње 4
Летење за задње 5
Предње нисам дира' јер ћу $утра да радим груди, па реко' да га не оптерећујем данас.

Ноге

7-8 серија предњег чучња са различитим начином извођења
3 серије једноножног чучња
4 серије задржавања у чучњу без тега

Могу ви рећ, не бјеше лоша пумпа у ноге, што знам.... Али свакако док не дођем у теретану и не крнем на чучањ, ништа...

Јебено вам завидим због чучњева. Ја престао да радим и душа ме боли. Јебу ме колена и кад их радим на суво, а камоли са теговима.

Samo iskonske pičke i Nik Vujčić mogu kazati da ih kolena bole od čučnjeva. Jes da sam se ofucao i da ne treniram, ali zna se sveto pravilo kapetana Kirka Karvoskog - Monday: Squat Day. Mada, opet serem, uvek sam grudi radio ponedeljkom, lol.

Више је то страх и нелагодан осећај него бол.

Momci radi li neko iz ove teme iskorak sa bucicama, pozdrav

Што не радиш обичан чучањ, са шипком

Кад год сам га радио, сјеб'о сам леђа. Да л' рефлексно цимнем леђа и онда ме боле и по неколико месеци. Тако сам једно време избегавао и мртво дизање. Зато радим чучањ на преси јер су ми леђа фиксирана. Јуче и данас сам радио кардио (имам траку) и то брзо ходање, нисам хтео да трчим него сам баш фокурсирао на брзо ходање и опет имам тај осећај несигурности у скочним зглобовима.
Следећи тренинг за ноге радићу на гурање на преси и опет искорак, а чучњеве враћам да радим сваки други тренинг.

Strah od čega? Moj primer: kad sam u treningu, čučanj nikad ne preskačem. Odradim ga dobro. Kad god radim čučanj, imam utisak da su mi tetive i ligamenti od čelika, koliko god težio. Meni čučanj daje stabilnost celom telu, da li je u psihi samo - ne znam - ali je kod mene tako.

Čučanj je religija!

Fendere, pičko! Ništa lepše od osećaja da ti hrapava sredina šipke kida majicu i kožu sa trapeza!

Кидао сам лигаменте колена пре 10ак година и још увек их нисам у потпуности залечио. Дешава ми се тако с' времена на време да ми клецне колено и онда буде отечено 5-6 дана. И ја мислим да је чучањ Путин теретане, али јбг, радим оно што могу.

ali zna se sveto pravilo kapetana Kirka Karvoskog - Monday: Squat Day. Mada, opet serem, uvek sam grudi radio ponedeljkom, lol.

Исто :Д

Strah od čega? Moj primer: kad sam u treningu, čučanj nikad ne preskačem. Odradim ga dobro. Kad god radim čučanj, imam utisak da su mi tetive i ligamenti od čelika, koliko god težio. Meni čučanj daje stabilnost celom telu, da li je u psihi samo - ne znam - ali je kod mene tako.

Čučanj je religija!

Хаххаха потпис, среће ми моје :Д

Momci radi li neko iz ove teme iskorak sa bucicama, pozdrav

Радим ја... Шетам кроз теретану и поређам нпр на 20 корака мање бучице па наставим као опадајућу серију понекад...

Јес' да ме гледају ка' из туђе главе кад радим и чучањ и искорак, али зато ја имам квад ка' балван, а они имају чачкалице хехе

Не, чучањ јесте вежба свих вежби за ноге, али не можеш на силу ништа. Зато идем постепено да повећавам килаже. Битније ми је да ноге навикавам на различите начине оптерећења, него да грувам килаже, а да не радим како треба и да ризикујем да сјебем колена и зглобове.

Fendere, pičko! Ništa lepše od osećaja da ti hrapava sredina šipke kida majicu i kožu sa trapeza!

Си луд! Па ко да купује толике мајице за кидање?

Ja radim iskorak teskim bucicama, najjaca vezba za podlakticu!

И гузицу и трапез

То је за пумпу радио

Na kraju kaže da ukupno radi 750 sklekova po treningu. Domaćin.