Prijava

Е овако. Имам трип да кад чујем нечије име, аутоматски створим неку слику о тој особи иако је у животу нисам видео. Изглед, њено размишљање и све остало, да се тако љаџовански изразим. Е сад, интересује ме да ли је и са вама такав случај, и како кога замишљате. Слично томе, на основу аутомобила, замислим власника, итд. Да не набрајам даље. Све у свему интересантно је причати о томе, а ето, слична ствар са замишљањем особе на основу њеног надимка на Вукајлији, Ред Тјубу и осталим сајтовима за интеракцију. Цепајте.

Isto. Mrzi me sad detaljnije da postujem, samo da overim temu.

Ред Тјубу и осталим сајтовима за интеракцију.

:))))))

Jebiga, to je taj neki prvi utisak, na osnovu kog stvaraš sliku o osobi s kojom komuniciraš.
Svi to rade, jer je vizuelni prikaz primarna , da se tako izrazim, ulazna jedinica kod većine živih bića. I navikli smo da vidimo one sa kojima komuniciramo, tako da ne možemo zamisliti nekoga na netu kao niz slova i brojeva, već ga zamišljamo kao osobu, kako izgleda, kako se ponaša, gestikulaciju i ostalo.

Ок, врни се некад, кад те не буде мрзело. :)

Уфф то ми се свакодневно дешава :) Не при само имену, причи. Да не причам тзв интернет заљубљеност. Уколико имаш бујну имагинацију, уме да буде велики терет, поготово што често превазилази границе реалности. Имао сам да кажем сушту супротност и слику о особи коју сам упознао онлајн. Мислио сам да је анорексична елоквентна манекена, оно неко дебело несигурно чељаде. Колико год познавао психологију личности, увек се можеш зајебати!

Па то јесте. Али јеботе, ја Јелене замишљам на један, Марије на други начин, а опет неке треће на трећи начин. Једноставно градим себи лик на основу имена. И то је готивно скроз, да се разумемо. :) Невезано за интернет, или било шта друго. Кад ми каже ортак "ајде до града, идемо ја, једна Јелена, Мина, Сале и Невенка" ја аутоматски за сваку од тих особа имам слику у себи. Значи везујем слику за име. Интересују ме ваша искуства, и како замишљате особе са одређеним именима.

Имам овај трип

А знаш ли што је још најјаче, што ако познајеш неку, ајде лупам Нађу а она је дроља, аутоматски за сваку следећу помислиш то, некако ти блицне, или ако је неки Немања говно, за сваког следећег ти блицне исто то.

Ја, на пример, имам у глави тачан распоред дана у недељи и месеца у години на некаквој водоравној циркуларној скали.

слична ствар са замишљањем особе на основу њеног надимка на Вукајлији

Ово не радим, бар не када први пут видим нечији ник. Тек касније када сазнам нешто о тој особи.

Што се тиче имагинације тог типа, девојке са например именом Јелена, које нисам упознао, нити ишта знам о њима, већином поистовећујем са сликом Јелена које познајем :) Ево кад смо код Јелене, замишљам као девојку просечног изгледа, просечне интелигенције, слуша баладице типа Пилоти, Прљаво Казалиште, малко гранд Аца Лукас во оно, бринета, дужа коса итд итд....

Ево рецимо по именима

Андријана/Адријана - Ђевојка ми је Андријана, имам љубав из основне Адријану, имам колегиницу Адријану, нпр све те су добре особе, предобре.
Младен - Због мог брата од ујака, са којим сам одрастао миле су ми ове особе, али кад чујем Ђома јежим се, јер има један овамо који је говедо.

Има их још него ми црно да набрајам :)

Е Смаре, али имам трип да ако познајем Марка који је зиљав, не замишљам сваког следећег као зиљавог. :) Исто и са другим именима. :Д Мада може да има утицаја. Створи се одбојност према неком имену.

Ево кад смо код Јелене, замишљам као девојку просечног изгледа, просечне интелигенције, слуша баладице типа Пилоти, Прљаво Казалиште, малко гранд Аца Лукас во оно, бринета, дужа коса итд итд....

Znamo iste Jelene. :)

Јелена, Мина, Сале и Невенка

Јелена има црвену косу, Мина је вр' пичка и приглупа мало(фино дупе има), Сале причљива и има смеђу косу до рамена(ако је мушко онда је ћелав), а Невенка има велике сисе.

Јелена - девојка браон косе, средње нафурана, нит глупа, нит претерано паметна, али премазана свим бојама. Најчешће солидна пичка. Јебо би је.

Мада може да има утицаја. Створи се одбојност према неком имену.

Па то управо.
Мада ја кад видим особу у 90% случајева не гријешим, а још ако проговорим са њом, ту сам скоро стопроцентан у погађању каква је то особа.

Znamo iste Jelene. :)

Могуће, сасвим могуће.

То да Смаре. Али овако на слепо. :)

Мина је вр' пичка и приглупа мало(фино дупе има),

Daj link od fb profila lolo

Имена могу бити стереотипи као и хороскоп, или не морају. Јер кад погледаш, различитим родитељима којима се свиђа име Жаклина, бар морају имати слично размишљање, васпитаваће слично своје Жаклине. Јебеш га, толико фактора учествује. Пошто је цела држава са испраним мозгом, читаво друштво, велике су вероватноће да обе Жаклине одрасту у сличном друштву са сличним укусима.

Daj link od fb profila lolo

Тражио је ја...али замисли, НЕМА ФЕЈС!
А ја КОМА.