Prijava

Učim sad sociologiju i filozofiju pa rekoh da vidim da li ima ovde takvih...

Šta znate o ovom čoveku i njegovoj čuvenoj tezu "Bog je mrtav!"

Bez spem molim.

Bravooooo naučio si nešto novo i sad odma ajde brže bolje da to pokažeš svima.
Inače ti filozovi su živa sranja, jer podstiču i obične likove koji nisu nešto inteligentni da se prave pametni i filozofiraju u stvarnom životu i onda mi samo dižu pritisak

Zašto ti to lepo ne bi skinuo sa neta? Imaš tih maturskih, wikipediju i sto kuraca drugih o njemu.

Ја сам прочитао све од Ничеа, у време кад можда нисам најбоље могао да разумем сва та просеравања. Углавном, једна истина ми је остала урезана у сећање, а то је: "Најслађе је пиче кад му Фридрих Ниче".

ЖАРКОВО ТИ КЛИЧЕ
НИХИЛИЗАМ!

Imam utisak da sam Zaratustru čitala mesecima. Smarač tipičan.

pezose, imaš 15 godina, šta ti znaš o maturskom i filozofiji? Rekao sam bez spema jebemumater...

Vi gledate gore kad istete uzvisenje, ja gledam dole jer sam uzvisen.

Pa prvi ti spemujes sa tim imas 15 godina tako da stvarno nema neke poente da njemu govoris da ne spemuje.

Ево, кад ти сви испемоваше, а хтедох и ја, ајд нећу.

Ниче је рођен у Рикен баи Лицен (Рокљани код Ловећена), у тадашњој Пруској. Ћале му био протестантски свећеник, тако да се Фриц рано упозно са ришћанском мишљу, којој је после јебао кеве. Био је мали и зајебан, а бркови су почели да му расту са 8 година, као правом пруском Црногорцу с Ловћена. Завршијо је класичну филологију много јебачки, није ни завршио студије, а већ је био професор. Био је болешљив цилега живота, мигрене, пролив и сл. Жена која му је најближе пришла је његова сестра, начи Ниче од курви добијо пиче, од којих је вероватно сифилис фасовао, стога је прсо скроз и умро. Волиа је ону курву Лу Саломе, која је и њега волела, ал није била фора да буде с једним, па је волела и Фројда и Вагнера и још пар ликова, курвештија. Кажу да је Ниче прсо због ње, што не делује немогуће и Фројд се због ње разболео, мора да је врх пичка била.

Што се тиче Ничеове филозофије, она означава слом класичног немачког идеализма (Фихте, Хегел, Шелинг) и уопште крај метафизичке мисли, које се наслућивало са позним Шелингом. Ниче је врло луцидан мислилац, на многим местима и генијалан, иако је имао лоше филозофско образовање и на неким местима је олако грешио и имао својих заблуда. Јако је заразан за наложену клинчадију, стога га многи не узимају за озбиљно, а врло је озбиљан и значајан мислилац и један од најтежих за тумачење. Често мислиш да си га схватио, кад оно он мисли супротно. Зато ћу ти рећи, зајеби радњу, читај Платона, мојне се ложиш!