Prijava

Pomeneš Milu i dobiješ metak a milicioner dobije gliser cigara.

У што мрзим кад напишем дуг пост а буде последњи на страни!

a reci ti meni borko, otkud ti znas da mu je taj mali hvatao pistolj ? ko je tebi to rekao ? to si procitao u novinama izjavu policije...taj policajac sto je ubio tog decka je odlikovan kao najhrabriji policajac interventne jedinice 2 godine pre tog dogadjaja, tako da ne pije vodu ta prica da se on ucvikao nekih indijanaca koji beze pijani kroz crveno...on pored sebe ima jos 4 kolege sa repertiranim pistoljima i sigurno da se to hapsenje nenaoruzanog decka moze izvesti na mnogo laksi nacin, inace ako njih cetvorica ne mogu savladati nenaoruzanog decka koji prolazi kroz crveno pijan na mestu suvozaca, onda treba svakom zivom koga zateknu u bilo kakvom delu da opale metak u glavu...mislim ti procitao da je policija rekla da se otimao za pistolj i odmah naivno poverujes, najbolje da ce reci ma nas kolega bio nesto isfrustriran i iz cista mira ga upucao u glavu...glupost :/ a i opravdas to time da je neko na njih 2 dana pre toga pucao iz auta :/ koja glupost :/ znaci sada mene da zaustavi interventna i ja uzmem i upucam ga iz cista mira u glavu ti bi mene opravdao ako se ja pozovem na to sto su oni tog decka upucali u glavu, pa eto nisam hteo i ja tako da zavrsim ? :/ bezveze logika

А не виде да је раније на керове пуцано? Никад ниси чуо да се и најхрабрији уплаше? Пуцано је из непосредне близине, овај је кренуо да га извлачи, а овај се опирао (чак је и друг и девојка која је била са њима рекла да је то тачно) и није хтео да изађе. Тебе напоље вади наоружан човек, који законски има право на то, а ти се курцираш. Није паметна идеја. Стога ми јесте врло вероватно да је овај кренуо ка утоци или пандуру кад је овај кренуо да га вади. И ако пандури кажу нешто, то одмах није истина, бране се своји, и не постоји могућност да не лажу?

А реци ми ко пуца чисто само да би видео како изгледа мозак? И то неко ко је одликован као најхрабрији пандур?

Да се не лажемо, требао је да га вади ненаоружан јер није био сам, али далеко од тога да је хтео да га убије. Са друге стране, да занемаримо то да је на керове пуцано из сличних кола, бежиш од пандура, морају да те пресрећу, прете ти ватреним оружјем, а ти и даље одбијаш сарадњу?

a ako kerovi to pricaju to odmah znaci da je istina ? kazes i najhrabriji se ucvikaju, a ovaj jadnik se nije ucvikao kada cetiri grdosije ga uz psovke vade napolje i upere mu pistolj u glavu nego se pandur sa metkom u cevi ucvikao od nekog pijanog jadnicka ?dobra logika... i ne lupaj gluposti, devojka i decko koji su bili u autu uopste nisu izjavili da su videli da se on hvata za pistolj, to provereno nije njihova izjava nego ti iz nekog razloga branis policiju i stavljas drugima reci u usta da bi odbranio svoju teoriju...cuj pucano na kerove iz slicnih kola, a ljude koji su pucali na kerove su uhvatili pre toga to je kasnije dokazano i ta prvobitna tvrdnja sa slicnim kolima je pala u vodu...informisi se do kraja kada ulazis u tako osetljive diskusije. pozdrav

edit: i kada pricas da zakonski ima prava na to, opet lupas gluposti...on zakonski ima prava da te izvlaci iz auta samo bez oruzja a kolege mogu sa oruzjem da budu na par metara iza, da ti cuvaju sa ledja, ne znam tacno koliko, ima to zakonski propisano...tako da nemoj da pricas na temu o kojoj nista ne znas, srljas iz gluposti u glupost

Ау брате, ал ти изврте ствари. Не браним ја керове, мрзим их прилично шта више, лепо су ме зезали пар пута, једном био прописно налупан ни крив ни дужан. Ал се трудим да будем објективан. Трагедија јесте свакако.

Прво, момак је био крупан, никако јадничак, друго пијан. Никад ниси чуо за израз да треба избегавати пијане будале? Не кажем да је био будала, далеко од тога, ал га је тако пандур гледао, и то из његовог угла са пуним правом. Друго, како називаш неког ко се не уцвика кад неко од кога си бежао упери пиштољ у тебе? Треће, зашто бежиш од пандура? Шта ће пандур да помисли кад нећеш да станеш, а после нећеш да изађеш иако си пресретнут? Четврто, јеси изјавили да није хтео да изађе. Као што је девојка изјавила да је пришао пандур и рекао ,,Ја пуцам у стомак, колега у главу''. Да ли збиљаш верујеш у такву изјаву? Цитирај ме где кажем да су видели да се ухватио за пиштољ.

Немам информацију да су ухватили те раније. Дај ми линк са том вести.

Vezano za ovo ubistvo saše, čini mi se da ipak nije bilo ubistvo koje je naručila država, jer valjda bi onda policija uklonila snimke, ovde ga je ipak ubio policajac i to su jasno mogli da vide onda svi...ne znam baš kolko to ide u korist državi ako je ona naručila ubistvo.

EDIT: MADA, moguće da je namerno pušten snimak da se vidi, kako ne bi ispalo da je neko sumnjivo ubistvo, saobraćajna nesreća ili tako to, za šta bi onda svi posumljali i sa pravom logički mogli da kažu ''pa da, on je i upozoravao da će ovi da ga ubiju, i sad odjednom kao stradao u saobraćajki''. A ovako, javnost može da vidi isceniran konflikt, gde je verovatno policajac trebao da ga isprovocira da ga ovaj udari ili nešto pa da onda ispadne kao ubistvo iz samoodbrane...

edit: i kada pricas da zakonski ima prava na to, opet lupas gluposti...on zakonski ima prava da te izvlaci iz auta samo bez oruzja a kolege mogu sa oruzjem da budu na par metara iza, da ti cuvaju sa ledja, ne znam tacno koliko, ima to zakonski propisano...tako da nemoj da pricas na temu o kojoj nista ne znas, srljas iz gluposti u glupost

Да се не лажемо, требао је да га вади ненаоружан јер није био сам,

Јбт, јел читаш ти?

a ko kaze da se nije ucvikao kada su uperili pistolj ? policija... evo nadji jednu osobu koja se nece ucvikati kada mu upere cetiri grdosije pistolj u glavu ? to te otrezni u sekundi prijatelju, nema tog alkohola, tu staje svet. mozda je pandur bio pijan i isfrustriran jer ga je prevarila devojka sa kriminalcem pa je hteo nekoga da upuca u glavu ? naravno da to nije istina ali bih tako i ja mogao postaviti stvari. na sudu devojka nije izjavila da se on trzao za pistolj, na sudu je izjavila da je pandur rekao ja pucam u stomak a kolega u glavu...znam proces sudjenja, nemoj da stavljas devojci reci u usta, bezobrazno je. trece on nije bezao od pandura nego njegov drugar, sta on ima sa tim ? cetvrto, za bezanje od pandura zbog prolaska na crveno se pise prekrsajna prijava kao za mokrenje na ulici, delo je u istom rangu a suvozac ne dobija ni prekrsajnu prijavu jer to nije saucesnistvo po zakonu....znaci verujes devojci da je rekla da se ovaj hvatao za pistolj a ne verujes kada je rekla ovo za pucanje u stomak i glavu ? dvostruki arsini ? a uopste nije ni izjavila da se ovaj nije uplasio i da se hvatao za pistolj, celu pricu si izvrnuo a veze nemas sa tim slucajem...a stvarno ne mogu da trazim link sa time jer mozda i nije bilo u novinama nemam pojma, znam da je to na sudu dokazano i ni tuzilac vise ne prica tu pricu sa slicnim automobilom...sta cemo sa tim sto on nema pravo sa pistoljem da izvlaci decka iz auta ? na to si izbegao odgovor. po svim zakonima na svetu on bi dobio maksimalnu robiju a ovde ce dobiti par godina...toliko...nisi upoznat sa ovim, ne baratas cinjenicama i zavrsavamo raspravu...pozdrav i ne veruj svemu sto pisu novine ;)

Направио сам грешку у куцању, сад сам видео. Сви јесу изјавили да није хтео да изађе. А то што она јесте изјавила, ,,ја у стомак, колега у главу'' сматраш за истину? И то је она сам рекла, ништа јој ја нисам ставио у њена уста а да она није изговорила.

ko kaze da se nije ucvikao kada su uperili pistolj ?

Знаш процедуру? Изашли су са репетираним оружјем јер су јурли возило. Одмах је видео пиштољ.

cetvrto, za bezanje od pandura zbog prolaska na crveno se pise prekrsajna prijava kao za mokrenje na ulici

Они се нису зауставили кад су их ови заставили, ови су кренули за њима, ови нису хтели да стану, беже кроз црвена, на сред улице су морали да их препрече. Да ли стварно мислиш да је то исто као кад пролетиш на црвено, пандур те заустави и узме ти податке?

a suvozac ne dobija ni prekrsajnu prijavu jer to nije saucesnistvo po zakonu....

Ауто бежи од пандура, а ти нећеш да изађеш, а још ниси крив? Баш се мислим да си само пројурио кроз црвено, мора да је била мисао пандура.

.znaci verujes devojci da je rekla da se ovaj hvatao za pistolj a ne verujes kada je rekla ovo za pucanje u stomak i glavu ? dvostruki arsini ?

Рекох да сам погрешио у куцању, а то је била иронија за веровање.

a stvarno ne mogu da trazim link sa time jer mozda i nije bilo u novinama nemam pojma, znam da je to na sudu dokazano i ni tuzilac vise ne prica tu pricu sa automobilom

Значи то не постоји нигде а ти знаш? Роткве стругане, уз дужно поштовање.

sta cemo sa tim sto on nema pravo sa pistoljem da izvlaci decka iz auta ?

У ком случају има право? Основана сумња?
Бежиш, нећеш да изађеш тј пружаш отпор, не видим ти јасно цело тело, ем због мрака ем затворена врата? Није баш да је рекао не дам личну карту кад га је пандур зауставио, он је ипак био у возилу које је бежало од пандура. И трећи пут да се цитирам:

http://vukajlija.com/forum/teme/35513-ubistvo-kakvo?strana=3#post_1670904

Кад будеш хтео расправу, почни да читаш, и изнад свега, бар се прави да разумеш шта друга страна говори. Поздрав и теби, и никад не веруј једној страни, ретко је све онако како изгледа на први поглед.

Sve što je prethodilo pucnjavi nikako ne odobrava upotrebu oružja, iživljavanje, psihičko i fizičko maltretiranje ili kršenje PS-a. Plus na sve to - ja prvi put čujem da u nekoj državi interventna policija obnaša ulogu saobraćajne policije. Možda sam ja neinformisan, ne znam za Srbiju kakvi su propisi, al u BiH se zna šta radi jedinica za podršku a šta rade saobraćajci. Tek ukoliko saobraćajci nisu u stanju da odreaguju usljed nesaradnje osumnjienih subjekata interventna jedinica stupa u djelovanje svojim sredstvima. A priča da je iz tog auta pucano na policiju mi ne pije vode u startu.

Sve što je prethodilo pucnjavi nikako ne odobrava upotrebu oružja, iživljavanje, psihičko i fizičko maltretiranje ili kršenje PS-a.

Бежали су и нису се зауставили својевољно, морали су бити заустављени препречавањем пута. Едит: То је довољно за прилажење са извађеним оружјем.

Plus na sve to - ja prvi put čujem da u nekoj državi interventna policija obnaša ulogu saobraćajne policije.

Сваки пандур сме да те заустави, али само саобраћајац сме да пише казну за саобраћајни прекршај. Обичан једино за неношење докумената.

A priča da je iz tog auta pucano na policiju mi ne pije vode u startu.

Не из тог, из сличног. Заправо, није у питању иста марка.

alo borko jel se ti zajebavas ? steta sto ne znam da citiram pa da ti sve objasnim po citatima koliko si se nalupao...na sudu (NA SUDU) je dokazano da ta prica sa slicnim vozilom nema nikakve veze i da su ti momci uhvaceni pre toga...NA SUDU... u cetiri citata pominjes bezanje...ALO DECKO JE SUVOZAC, KAKO JE ON MOGAO DA UTICE DA SE ZAUSTAVI AUTO ?? nije on bezao nego vozac, on je SUVOZAC...ne moze da mu otme volan iz ruke...ne moze da izleti iz auta u punoj brzini, boze kakve gluposti pricas..a uopste nema pravo nikakvo da vadi momka sa pistoljem napolje ni u kojem slucaju, mogu samo da ga opkole i da upere pistolje sa recimo 5 ili 6 metara udaljenosti koliko je propisano i da upotrebe oruzje ako on ta osoba u autu ima pistolj, a ako oce da ga vade onda moraju goloruki sa par osoba na tom rastojanju naoruzanih. ti si ovde jedini ko veruje u samo jednu stranu jer ti verujes cak i u to da se decko nije ucvikao od cetiri pandura sa repertiranim pistoljima koji su uprti u njega, a samim cinom zakljucavanja u autu on je pokazao strah od posledica inace se ne bi ni zakljucao...nisi upoznat sa predmetom, ocigledno drzis samo jednu stranu, nisi upoznat sa zakonom tako da stvarno nema potrebe ti i ja da diskutujemo. ameno

na sudu (NA SUDU) je dokazano da ta prica sa slicnim vozilom nema nikakve veze i da su ti momci uhvaceni pre toga...NA SUDU...

То можеш да знаш једино ако лично знаш породицу преминулог. Ван тога си чуо само рекла казала, у шта не верујем, као што не верујем ни да знаш породицу, јер треба да се одлучиш да ли је храбар

kazes i najhrabriji se ucvikaju, a ovaj jadnik se nije ucvikao kada cetiri grdosije ga uz psovke vade napolje i upere mu pistolj u glavu nego se pandur sa metkom u cevi ucvikao od nekog pijanog jadnicka ?

или се уплашио:

ti si ovde jedini ko veruje u samo jednu stranu jer ti verujes cak i u to da se decko nije ucvikao od cetiri pandura sa repertiranim pistoljima koji su uprti u njega, a samim cinom zakljucavanja u autu on je pokazao strah od posledica inace se ne bi ni zakljucao.

Уколико грешим, онда си превише субјективан, те стога могу да разумем острашћеност. У оба случаја, узалудно је даље расправљати.

П.С.

Цитираш са Ц И Т А Т спојено великим словима, па копираш шта цитираш и завршиш са Т А Т И Ц исто спојено великим словима.

Koliko ja znam, kod nas se ovakve stvari ne rade bez saobraćajaca. Ukoliko ima potrebe za time zove se jedinica za podršku. Zato se i zove tako. Al fala bogu, pošto nismo Njemačka, zaustavlja i kurta i murta iako nema nikakve ovlasti da ti pametuje o saobraćaju zato što to nije njegova uska djelatnost. Zašto bi onda postojala saobraćajna i komunalna policija, npr., kad je praksa da svako radi ono što nije u njegovom reonu samo da bi ućario kakav mito i finansijsku koristi. No nije sad to ni bitno, recimo da interventna može da zaustavlja bez saobraćajaca, ok. Šta je bitnije? Policajac, pre nego što s uperenim pištoljem krene ka potencijalno opasnoj sitaciji treba da vikne: „Stoj, policija!” i naredi osobama, u konkretnom slučaju u automobilu, da s podignutim rukama izađu, u konkretnom slučaju iz vozila. Ako su se ovi oglušili o ta naređenja, ponavlja se naredba za slučaj da sumnjivi subjekti nisu čuli naredbu. Ukoliko se ponovo oglušuju o naređenja - ispaljuje se hitac upozorenja u vazduh. Puca samo u situacijama kada je nečiji život ugrožen, bilo život policajca ili život fizičkog lica-slučajnog prolaznika i građana, pa i život osumnjičenog. Čak i da su počeli da bježe a nikog nisu ugrozili - pucnjava je neopravdana. Tako su bar nama predavali u školi, jebiga, možda je kod vas drugačije. To je suština cijele priče. Nema se šta dalje pričati.

hahah koji si show borko, sve ti je nesto, ne verujem u ovo, verujem u ono, ne verujem da ih znas, ne verujem da bi ovaj bez razloga ali verujem da bi mu on otimao pistolj ne verujem ovo i iz toga iznosis zakljucke, svaka ti cast... i ne brini ko god ti je pandur u porodici ili od prijatelja ne znaci da je djubre, moguce da je veoma dobar covek, ne treba generalizovati ali ne trebas braniti sve koji se bave tom profesijom...i naravno da necemo diskutovati dalje, hvala za ovaj citat, pozdrav brate :)

Какав сам ја ретард самим тим што се са тобом упустих у расправу Фаустино...

Koliko ja znam, kod nas se ovakve stvari ne rade bez saobraćajaca. Ukoliko ima potrebe za time zove se jedinica za podršku. Zato se i zove tako. Al fala bogu, pošto nismo Njemačka, zaustavlja i kurta i murta iako nema nikakve ovlasti da ti pametuje o saobraćaju zato što to nije njegova uska djelatnost.

Овде је раније свако имао право, па да би се толке крађе од стране пандура смириле, само саобраћајац сме да ти пише казну, али сваки има право да те заустави и легитимише.

Policajac, pre nego što s uperenim pištoljem krene ka potencijalno opasnoj sitaciji treba da vikne: „Stoj, policija!” i naredi osobama, u konkretnom slučaju u automobilu, da s podignutim rukama izađu, u konkretnom slučaju iz vozila. Ako su se ovi oglušili o ta naređenja, ponavlja se naredba za slučaj da sumnjivi subjekti nisu čuli naredbu.

То се и десило, двоје људи је изашло, укључујући возача. Сувозач није хтео да изађе.

Нико не спори да није смео да га вади напоље са пиштољем у руци итд. Јесте пандур направио пар грешака које су довеле до трагедије, али далеко од тога да је хтео да га хладнокрвно упуца. И заста, треба да лежи, то је неспорно, као што је и неспорно да постоји више већи број олакшавајућих околности...

Него шта би са овим што је убио овог Сашу Пејановића?