Prijava

Gledam rasprave na forumima, posterima i definicijama i jako mi je interesantan stepen generalizacija. Vidim dosta nelogičnosti, pa me zanima da li pripadnik jedne religije može da odvoji druge religije koje mu se ne sviđaju i da li može da, po tom osnovu, izdvoji jednu i zašto. Razlog otvaranja zasebne teme je taj što ne želim raspravu o religijama, već konkretne odgovore koja religija i zašto.
Jedan autor može izabrati samo jednu religiju i navesti razlog. Isti autor ne može postovati dvaput dve različite religije.
Primetio sam u raspravama da ateisti dosta podsećaju na zagrižene vernike (oprostite mi na nerazvijenom vokabularu). Imaju potrebu da uvek, agresivno, iznesu svoje stavove i argumente, drugim rečima propovedaju. Zato u listu stavljam i ateizam kao religiju. Agnosticizam, ovaj ili onaj- izam će se voditi pod ateizmom.
Ovo bi bila prva, ne i konačna, verzija liste:

-PRAVOSLAVLJE
-KATOLICIZAM
-PROTESTANTIZAM (Ovde spadaju svi derivati hrišćanstva kao što su evangelizam, anglicizam, oni Afro-amerikanci što pevaju na službama, razne verzije crkava u kojima se vernici frenetično bacakaju i osećaju spirit...)
-JUDAIZAM
-ISLAM
-HINDUIZAM
-BUDIZAM
-ATEIZAM

Dakle, postovanje u ovoj temi treba da izgleda ovako:
Jedna, najomraženija, religija, i razlog.
Sve ostalo je spem. Spem nije dozvoljen na temi.
Ukoliko autor smatra da je lista nekompletna može predložiti novu religiju, ali mora da navede razlog zašto mu je ona najomraženija. Ukoliko mu nije najomraženija nema potrebe da je predlaže tako da je to spem.
Svaki neozbiljan predlog, tipa 'Džedajski pokret', je spem.

Zanima me da li prosečan Srbin može da se odluči između mrskih mu muslimana i katolika. Da li teorista zavere više mrzi Jevreje ili protestante. Da li ateista može da izabere jednu najgoru religiju. I tako dalje.
Takodje me zanimaju razlozi. Na primer, čuo sam od jednog muslimana da postoje autohtoni i doseljeni Jevreji, te da su ti doseljeni izvor sveg zla, a ne uspeva da vidi bolne paralele sa Bošnjacima. Tako da je razlog bitan i bez njega post nije potpun.

U drugom postu ću kreirati listu najomraženijih sa navedenim razlozima na osnovu glasova. Pa izvol'te.

Za sada imamo:

1. JUDAIZAM 2p (najgori-ni majka ne voli, podložni maltretiranju)
2. ISLAM 1p (sjebani u glavu)
BUDIZAM 1p (miroljubiva govna)

Islam, jer su realno sjebani u glavu.

Jevrejčine raspale su najgori. Njih ni mati rođena ne voli.

Pogledajte njihovu istoriju,svi su ih maltretirali,prvo egipcani,pa muslimani,pa nacisti,pa opet muslimani..i jos mnogo njih :)

Najsmrdljivija tema na forumu. Što je rekao moj ortak Jopa : Budite ljudi. Svako ko mrzi pripadnike druge religije, treba da se zapita da li sledi svoju kako treba.

A i vidi se da si neuk, religija ima svoje dogme, ateizam ih nema, jer se protivi religiji.

Kako koji kurac ATEIZAM može da bude RELIGIJA!?
Dečko aj' se dogovori ti sam sa sobom pa se vrati.

Budite ljudi. Svako ko mrzi pripadnike druge religije, treba da se zapita da li sledi svoju kako treba.

Ова ствар никад људима неће бит' јасна.

НЕ БРАНИШ СВОЈУ ВЈЕРУ АКО МРЗИШ И УБИЈЕШ НЕКОГА ДРУГЕ ВЈЕРЕ НЕГО СЕ ТИМЕ СЕРЕШ НА ЊУ ЕХЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ; МОЗГОВИИИИИИИИИИИИ

Budisti. Miroljubiva govna.

Tema je inspirisana forumima i raspravama. Ateizam se tu pojavljuje pa mora biti predstavljen i ovde. Detaljnije objasnjenje imate u uvodnom postu.

Takodje bi zamolio autore Towelie_, СМарко, ЏелА i Gospod Bog da ne spemuju temu. Hvala.

E da, lista azurirana.

Чиме сам ти ја спемовао тему, усерем ти се по сред ње?
Ако си отворио тему да се не смије написат' мишљење, онда си се зајеба' мало.
Ја сам написа нешто што се тиче теме, а то није спем.

Dakle, postovanje u ovoj temi treba da izgleda ovako:
Jedna, najomraženija, religija, i razlog.
Sve ostalo je spem. Spem nije dozvoljen na temi.
Ukoliko autor smatra da je lista nekompletna može predložiti novu religiju, ali mora da navede razlog zašto mu je ona najomraženija. Ukoliko mu nije najomraženija nema potrebe da je predlaže tako da je to spem.
Svaki neozbiljan predlog, tipa 'Džedajski pokret', je spem.

Mislim da ti nisi neki kurac na sajtu dodređuješ šta je spem. Da sam napisao: ,,Siti, jašu mi na kiti! Slava džedajima!! '' , to bi bio spem. Ovo je iznošenje mišljenja o temi.

Добровече, желиш од сваког по једну религију и разлог зашто је мрзи.
Шта ако неко мрзи католицизам и каже: због тога што ми се не свиђа њихово учење о реинкарнацији.
Шта ћеш, оставити га у незнању? Полемика на овој теми је неизбјежна, а то што се неко не придржава твојих правила на твојој теми, сигурно није за осуду или бан, јер су та правила сама по себи шит :)

Dzihadi me se ne svidjaju. Ne mogu to razumeti nikad. Mada majke im ga, oni ipak imaju jednu stvar na kojoj bi trebalo da im pozavidimo - dosledni su. A mi smo po principu - e malo ću da verujem u Boga, medjutim sutra kad padnem ispit odlučiću da postanem ateista, s tim što rado meditiram, verujem u crnu magiju i sl. Kod njih to nema, zna se šta su odlike njihove religije i toga se pridržavaju.

Budite ljudi. Svako ko mrzi pripadnike druge religije, treba da se zapita da li sledi svoju kako treba.

И да, ово потпуно подржавам.
Не знам што сам уопште писао претходни пост. Читава тема, не само твоја правила, нема смисла.