Prijava

Будизам (поред тога што је религија), као и све остало што је дошло са Истока, се не може заозбиљно назвати филозофијом.

Ај не лупетај да ти кажем овако српски. Која религије уједно није и филозофија? Све је филозофија у почетку док не постане религија. То што је прихваћено да се социопатологија званично назива религијом не значи да то више није филозофија.

Начи, "будистичка филозофија", "хришћанска филозофија", "исламска филозофија" и слично су само мутантске синтагме које не означавају ништа, може се рећи чак и да су оксиморони.

Značilo bi ako bi te religija podsticala da sam pronađeš odgovore na sve što te zanima umesto da neke od njih nudi na gotovs u par prašnjavih spisa a za ostale kaže da nisu bitni. Opet se to nekako kosi s onim što ljudi od nje očekuju, oslonac, utehu i tome slično, a ne podsticaj da se snalaziš sam.
Postoje filozofi među sveštenim licima, jedino što se ne bave pitanjem "da li postoji bog", ima pun kurac stvari o kojima možeš da razvijaš teorije, zašto da ne i tako da budu u skladu s dogmom.

Е, почео сам да објашњавам и одговарам, ал сам побрисо и схватио да ме боле курци. Јест, у праву сте све што кажете.

I to što veliš, koga zabole qitojko da li neki pop voli da mozga o značenju života dok čeka zeleno u patrijaršijskom audiju ili samo mrsi muda.

http://memegenerator.net/cache/instances/400x/10/10875/11136647.jpg

Hahahahah crnigrujane, dobar ovaj mem.

Будизам јесте религија, само религија без божанства....

То је зато што су црни.

Religion is for people afraid of going to hell and faith is for people who have already been there.

@LesTaT
E, jebiga. Niti je religija tome uzrok, niti to moze da se kaze samo za religiju. Ujedinimo se makar u boljenju kurca, da nas kurac bole sve podjednako, ma koje boje koze, nacionalnosti ili veroispovesti bili.

@Zaklano Čeljade
++++++++++++++