Prijava

Лик са клипа је тенкре. Уместо да им је дао 100 евра за казну и ношење, или 10 евра за пљескавице и пиво, сад ће да плати поправку паука, поправку својих кола, казну, вероватно још нешто преко тога. А можда буде и лежао мало.

Imam jedan primer durg se parkirao (znak nema nigde) otišao je na trening (košarkaški trener) posle kada se vratio auta nije bilo, kazna je bila skromnih 23.000.

Или се паркирао на пешачком, или на зеленој површини или где је пуна линија. Мада према новом закону они имају право да ти носе ауто ако га паркираш негде, где нема ништа од овога али нема ни знака за паркинг. Али ми није јасно где је накупио 23 000?

Па је л' вози тенк јбт!? хД
http://www.parking-servis.co.rs/lat/prenos_vozila/gde_je_moj_auto

U slučaju da je razlog prenosa vozila prekršaj sankcionisan od strane MUP-a (Prekršaj MUP), da bi se vozilo preuzelo potrebno je platiti 5000,00 dinara na ime mandatne kazne.

Вероватно иде ово горе плус ово:
http://www.parking-servis.co.rs/lat/prenos_vozila/cenovnik_usluga_prenosa

Кажем ти, новим законом су им одрешене руке максимално. Пре је био принцип, "ако није забрањено, онда је дозвољено", а сада је принцип "ако није дозвољено, онда је забрањено".

Овога у затвор одма' али истог трена, или је луд или пијан или дрогиран, видиш да је говедо...
Не би смјели да дижу ауто док је он унутра, чини ми се, али да је луд луд је.

Шта има да се буниш који курац?
Нека носе аута, мени је жао што ја нисам у паркинг сервис, па би виђели како се паркира...
Ајде бре, не може се улицом проћ од паркираних аута.

Тај друг ти се паркира на непрописно мјесто дуги низ година, ту нема приче, нису му га само онако дигли јер им се напео курац, сигурно, нити смију...

Sve je to ok - parkirao tamo gdje ne treba, došli i odnijeli ga, amin.

Kod mene je suprotan slučaj - parkira se lola na pola ulice - niko ga ne pipa (ne, nije zaustavljen, parkiran jebeno) a ovi iz servisa dođu meni pred zgradu i proglase parking pred zgradom za NAPLATNU ZONU. A pošto mi puca kurac da im plaćam svoj rođeni parking, pišu mi kazne i neke prijetnje koje redovno završe zgužvane i bačene njima pred noge. I aj' nek' neko dođe da mi zaključa auto ili digne na pauk - pašće glava, al' vrlo ozbiljno.
Ne bi to bilo ništa sporno da u tu službu nisu zaposlili sav ološ i šljam ovog grada al' po stranačkoj liniji, mater im esdeesovsku.

Inače, volim se zaustaviti na parkingu i izletiti do prodavnice, onaj jadan doleti da naplati marku pa ga ja iznapušavam da je zaustavljanje ne duže od 5 minuta tako da se to ne smatra parkingom pa mu prijetim da ću ga prijaviti inspekciji rada. Onda pobjegnu.

a ovi iz servisa dođu meni pred zgradu i proglase parking pred zgradom za NAPLATNU ZONU

Ође сте требали да реагујете, ја знам да би они нама и ваздух наплаћивали, али оно... Да сте написали петицију неку или слично....

Ок је ако искочиш до продавнице, те 5 минута ће свако сачекат, није проблем, него кад се неко насади брате на сред улице, па кад се насади на тротоар, да ја морам да се прљам по глибу јер је он мудо па је стао ту...

Процвјетао сам прије неки дан, наиме, код нас у Херцеговачку улицу нема саобраћаја, забрањен је, а и нема куда, та улица сјече главну улицу, улицу слободе, и ја шетао са другом кад тамо неки сељак са Жабљака ушао џипом и стао, чека некога, ја морам да га обилазим јер он има џип, усерем му се на њега кад је сељак... И попијемо друг и ја кафу, искулирамо једно сат ипо времена, враћамо се код њега у радионицу, кад овај исти са Жабљака (таблице му биле нешто са осмицама па смо запамтили) се паркирао на тротоар ђе стаје бус, и паук му диже кола, па мислим да ми је то поправило дан за 100%...

Reagovali smo al pošto su nam u opštini volovi - slabo da smo šta i uradili. Možda smo trebali rikati....

Ma bole me sad za peticije, znaju koji je moj džip, znaju očevu astru, znaju da ne smiju pisati i amin.

To je najžalosnije. Neka naplaćuju parking, i treba, ne sporim to, al' da mi dođeš pred rođenu zgradu - e to je bezobrazluk.

Треба се ту распитати код неких правника. Била је нека прича да је незаконито односно да није по уставу наплаћивање паркинга у Бг-у (http://www.naslovi.net/2011-06-12/autopedija/kazne-za-parkiranje-neustavne/2603088). Мада је то после повучено ваљда, не знам. Да ствар буде још гора они то раде насупрот свих начела струке, јер се ограничење и наплата не уводи (по неким правилима) у претежно стамбене зоне.

Pauk bi trebao da nosi samo kad se neko očigledno majmuniše i to u kritičnoj zoni. A ovo sad što se radi je očigledna pljačka. Nikakve saobraćajne kazne neću da plaćam dokle god vidim da majmunima sa zatamljenim staklima ne smeju ni običnu kaznu da napišu a kamo li da nose. Tako je bar u mom mestu. Još su svuda ponatrpali one stubiće na trotoare da ne može niko da se parkira i to sve u nekim sporednim zonama oko platnih tako da te primoraju ili da se parkiraš negde u platnu zonu ili negde u pičku materinu pa da pešačiš ako ti se ne plaća. Goveda lopovska smrdljiva raspala.