Prijava

Kakva su vaša iskustva? Kada ste poslednji put bili opljačkani? Šta vam je ukradeno? Da li ste prijavljivali krađu? Da li je policija uradila nešto? Da li ste ikada videli-saznali za lopova koji vas je pokrao?
Gde su vas pokrali?
Kola? Stan? Torbu? Novčanik?

Ja sam imao čak dva iskustva u poslednjih mesec dana. U garaži na Obilićevom vencu,gde inače parkiram auto (jer na jebenoj zoni možeš samo sat dva da dopuniš) su mi pre mesec dana razbili bočno staklo i maznuli Galebovu navigaciju, policiju sam čekao 45 minuta (iz Majke Jevrosime treba 10 minuta do centra) dok su mi dva penzosa koji su neko obezbeđenje koje čuva svih 12 nivoa, uzimali izjavu,ne bi li sa sebe skinuli odgovornost. Prijavio sam krađu,pojeo vuk magarca.
Drugi put su mi pre neki dan ispred radnje na samoj Ibarskoj u 11 ujutru ukrali poluprazni kantu za smeće.

Naravoučenije: Na Obilićevom vencu ne ostavljajte ništa u autu, ni 10 dinara u metalu. A ko ima para, preporučujem video nadzor i vidna obaveštenja da isti postoji.

Kad jedna osoba doživi dve pljačke za 20 dana, koliki je dnevni prosek u Beogradu???

Podelite iskustva, može biti korisno sačuvati se i preduzeti preventivne mere u različitim situacijama.

Prekjuče mi jedan lik pokupio dvesta dinara koji mi ispali na ulici i nije hteo da mi ih vrati. Jer ih je prvi podigao sa zemlje. To mi je naveo kao razlog. To je jedan od onih dogadjaja koji ti budu toliko tužni da su smešni.

:)

Дешава се често, зависи у ком крају живиш и ко ту ординира. Мени се дешавало да ми 2-3 пута обијају ауто за два месеца. Али ништа нису имали да украду.

Једном ми је обијен ауто на паркингу, педер је нашао (тад сам мислио, добро скривену плочицу) и ишчупао радио, покрао неке јелкице и ситниш. Жесток револт показах и исказах, чуше ме и комшије. х) Звао сам милицију али су били у фазону, ма не исплати ти се да пријављујеш, мораш да дођеш лично тандара-мандара...
Други пут је лик покушао да ми изнуди 100 динара ножем (еееј, сто динара!), у сред бела дана, испред моје рођене зграде. Али сам га физички напао па је одустао. (Знам да је то глупо, али глупо је и да ме избоде у сред бела дана пред људима, тако да сам био сигуран да блефира.)

глупо је и да ме избоде у сред бела

Meni više ništa nije čudno brate, dobro si prošao.

Никад, јеботе. :)
Само сам пар пута изгубио нешто мало пара.

Мени су провалили у стан кад сам имала неких 7,8 година и узели су злато које је Љиљана чувала у несесеру у регалу међ неким стварима. Било је крш златних огрлица, наруквица и којекаквих ђинђувица. Мени било жао пошто сам се играла и китила тим стално. :))

Ček da se setim koliko puta sam na faksu upisivao godinu...

Ne racunajuci Parking servis, zasad samo jednom. Ukrali mi bicikl iz zgrade. Par meseci pre toga je taj isti bicikl ukrala ekipa klinca iz zgrade koja se PROFESIONALNO bavi time - ukradu bajs, prefarbaju ga, iskombinuju delove sa vise bajseva da to ne budu ti isti bajsevi - i preprodaju preko oglasa.
Prvi put sam doveo tog klinca u stan, rekao mu da znam da su oni (iako nisam znao) i da vrate bajs. Vratili su bajs, kupili novu sajlu (dotad sam vezivao lancem i katancem, kao sigurnije je) i racunao sam da je bezbedno drzati ga i dalje. Drugi put kad je ukraden, nisam vise hteo da se bavim njima, odem u Majke Jevrosime i prijavim kradju.
Tu se iznerviram 400 puta vise zbog smrdljivih pandurskih svinja nego zbog klosarskih lopova. Pandurcina kuca izvestaj preko kurca, ja mu kazem da znam za ORGANIZOVANU GRUPU KOJA KRADE BICIKLE, on odgovara satro "ma necu ja ni raditi na ovome, nego kolega". Tu meni bude sve jasno - boli ih kurac da traze, cak i kad im ponudis GRUPU KRIMINALACA NA TANJIRU. I daleko vise sam otad besan na pljackase u policiji, nego na one koji zapravo kradu. Panduri su gori 400 puta, jer su govna.
Elem, bicikl je vredeo vise od 15.000, sto je njima kao granica "krivicnog dela", tako da opravdanje ni tu ne postoji. Mada, kakvo opravdanje, kad im nudis izvrsioca, a njega ni ne interesuje da te saslusa. Evo opet sam se iznervirao.

Zadnji put u I razredu srednje, u biskopu!

Dok sam se ja 'vatao za vreme filma sa nekom mojom drugaricom iz škole(Aleksandra se zvala, čak se i toga sećam!), njen brat mi je iz džepa na jakni ukrao cigare, upaljač i neku sitninu...pošto "krupninu" nisam ni imao!:-)))
Mislim, dal' je to uradio možda iz pakosti zato što je bio mlađi od nas, a ja mu 'vatao sestru na njegove oči ili tek krađe radi, ne znam.

Hvala ti Korle za ovu temu, smejem se sada kao blesav, pošto sam se setio, a skroz sam bio to zaboravio!
Mislim, bilo je to mnogo odavno, valjda '84-'85, jebem li ga, mrzi me da računam. :-)))

24 puta poslednje dve godine. Jebeni mt:s internet. Jebeni mt:s. Grrr....

Изгледа да само ја овде пљачкам...

Dobra ti ova pričica Kurde, mali te ladno odžepario jer ima siscon.
Koma :D

Smejem se već pola sata, mnogo mi je drago da sam se setio toga..!

Već sam pozaboravljao sve takve dogodovštine iz mladosti, pa sam sad radostan kad se nečeg setim... :-))

Jednom, u martu ove godine i to u vozu... 11 sati uveče, u čitavom vagonu jedan pijanica koji spava sve u 16, ja i još dvoje koje nisam videla, ali sam ih čula kako razgovaraju. U jednom trenutku sam zaspala kao top i pametnica ostavila torbu pored sebe, tj. na sedištu pored... Budim se posle nekog vremena, voz stoji, reko' da pogledam koliko je sati, nemam pojma ni gde sam, uzimam torbu i vidim da mi nema mobilnog, ja da pogledam na drugom, nema ni njega. I dalje ne kapiram o čemu se radi, pomislim da mi je možda ispao ispod sedišta, nema nigde. Tek onda ukapiram da mi nema ni novčanika, ajd' nisu bile neke pare unutra, al' opet ostadoh bez dinara. Gledam okolo, onaj pijanica i dalje spava, a onih dvoje nema nigde. Ništa, sednem u čudu i ne mogu da verujem da sam tek tako zaspala i ostavila torbu pored, ni na kraj pameti mi nije bilo da neko može da me opljačka... Ma, mogli su i mene da ukradu, ne bih primetila koliko sam čvrsto zaspala, kad nisam normalna i živim u nekom svetu opšteg poštenja :) Sutradan sam prijavila krađu policiji, rekli da će dati sve od sebe da to pronađu i naravno, do dana današnjeg nisu našli moje telefone. Ali eto načina da se i naivni opamete, jbg...

Kakva su vaša iskustva? Bolna.
Kada ste poslednji put bili opljačkani? Prošlog leta.
Šta vam je ukradeno? Novčanik, a u njemu 30-ak evra, VISA kartica, ključ od sefa u hotelskoj sobi, lična karta, legitimacija i neke drage uspomene.
Da li ste prijavljivali krađu? Jesam, lokalnoj policiji (taj doživljaj zahteva posebnu priču).
Da li je policija uradila nešto? Sastavila zapisnik.
Da li ste ikada videli-saznali za lopova koji vas je pokrao? Jok.
Gde su vas pokrali? u Španiji.