Prijava

Реч је о неком задатку који сам видео на интернет ливади.Ево о чему се ради :

Еvo necega sto je navodno Ajnstajnov zadatak: 1. Imate 5 kuća u 5 različitih boja. 2. U svakoj kući živi osoba druge nacionalnosti. 3. Tih 5 osoba pije različita pića, puši različite cigarete i drži različite ljubimce. 4. Niko nema istog ljubimca, ne puši iste cigarete i ne pije isto piće. PODACI: 1. Britanac živi u crvenoj kući. 2. šveđanin drži psa. 3. Danac pije čaj. 4. Zelena kuća je levo od bele. 5. Vlasnik zelene kuće pije kafu. 6. Osoba koja puši Pall Mall uzgaja ptice. 7. Vlasnik žute kuće puši Dunhill. 8. Čovek koji živi u kući u centru pije mleko. 9. Norvežanin živi u prvoj kući. 10. Čovek koji puši Blend živi pored onoga koji drži mačku. 11. Onaj koji drži konje živi pored onoga koji puši Dunhill. 12. Čovek koji puši Bluemaster pije pivo. 13. Nemac puši Prince. 14. Norvežanin živi pored plave kuće. 15. Čovek koji puši Blend ima susjeda koji pije vodu. Pitanje-KO CUVA RIBICE?
U vezi sa navodnim AJNSTAJNOVIM ZADATKOM KOJI SAM POSTAVIO NEKOLIKO KOMENTARA ISPOD zaboravio sam da dodam daje, opet navodno, Ajnstajn bez ikakvih istraživanja navodno rekao da 98% ljudi nije u stanju da ga reši (sto je mozda i tacno ako bi se zadatak resavao napamet, tj. bez olovke i racnara). Zadatak bi trebalo resiti u roku od 30 minuta.

Да ли је Алберт био у праву?Да ли вас је Алберт победио?

Решио сам ја ово, зове се ајнштајнова мозгалица.

Само није било швеђанин, него српска верзија. Поморавац, београђанин, цуко, коњ, кокошка, дрина, малборо, лозовача, крушка, шљива, итд.

Samo da se zahvalim Lakiju što me je podsetijo na tu tetra vr' pesmu od Marte Savić.

Rešavali smo ga na muzičkom. Rešio sam ga, normalno, uz pomoć papira i olovke k'o iz pičke. A moguće je da to moraš da rešavaš bez ikakvih pomagala jer inače ne bi bilo toliko teško.

MOGUĆ SPOJLER: I ja sam ga prvobitno rešio i dobio ko čuva ribice, ali kasnije sam negde pročitao kako možda uopšte nije u tome stvar, tj. da je ceo zadatak tu da odvuče pažnju - u zadatku nigde ne kaže da onaj koji preostane zapravo mora da čuva ribice. Možda on čuva iguane ili ko zna šta. Tako da bi po tome odgovor bio da je možda taj što preostaje, ali da možda nije ni on.
Možda je baš to razlog za onih 98%, pošto se retko ko ovoga seti :S

LAKI DEČKO, ZAŠTO SLUŠAŠ MARTU SAVIĆ?