Prijava

Знате ли ко је дотични? Да ли сте пратили његову феноменалну школу на угашеној телевизији БК? Мислите ли да је његов приступ фотореализму превише линеаран? Поред вакцине против беснила, шта је још измислио током свог радног и стваралачког века?
Свако поштовање имам према човеку, он је дефинитивно представљао одскочну даску за младе уметнике у развоју, раме уз раме са Драганом Боснићем.

se beše i on ubijo il ga ubili, zaboravijo sam?

Ја бих рекао да је стао некоме на жуљ, вероватно господи Карићима. Није имао неког претераног разлога за самоубиство, с обзиром да је пред смрт организовао неколико изложби. Ал шта знам, можда је то последњи перформанс великог уметника. Нешто попут негирања апсолутног и неповратног нестанка са овоземаљског света, смејање смрти у лице док његова дела живе у истом моменту на зидовима музеја и галерија.
Природна смрт такође није немогућ исход.

Mnogo sam ga cenio sve do trenutka kad sam saznao kojom tehnikom je slikao. U određenim krugovima su ga opisivali kao "fotokopir u boji", nejasno mi je da li su to radili pogrdno ili pohvalno.

Uložio je mnogo truda u svoje radove, imao je sjajnu žvaku i neke bisere koji zaslužuju pamćenje, ali generalno mislim da je jako precenjen.

znaš, to još uvek nije razrešeno oko njegove smrti...bolje da ne čačkamo mečku:)

Не знам много о њему, али сам видео неке слике и питао се како може онако реалистично да слика. Добро, ја сам лаик за сликарство, капирам да је он смешан у односу на неке међународно признате уметнике, али ето, свиделе су ми се слике. У берберници у којој сам се раније шишао имају неке његове слике. Први пут сам чуо за њега кад ми је неко показао овај омот:

http://img.bosnaunited.net/images/65480796711007119663.jpg

Сећам га се из неке Минимаксове епизоде.

Ja se secam kad je crtao nekog konja, bio sam odusevljen iako nisam neki ljubitelj likovne umetnosti. Inace ne znam koliko ste upuceni ali on je bio Veliki Majstor masonske loze u Srbiji.

Е да, сећам се да је боју мешао у конзервама од туњевине што је моја кева онда и мени радила кад ми се цртало мало.

За њега се везују неке фантастичне приче о припадности окултним тајним друштвима, тако нешто...

Такође, једно време се шушкало да је он један од најбољих светских фалсификатора уметничких дела.

To за фалсификовање сам и ја чуо. Човек обавијен велом тајне.
Сад ми буразер рекао како је чуо да је Тапи убијен за време полицијског испитивања, тј. да је доживео срчани удар за време тортуре када су му натакли кесу на главу.

zanimljiva tema. Bio sam klinac. Secam se da je crtao neke konje. Na BK.

Сви се сећају коња. Имао је неку танку Гордан кичицу и сликао смеђег коња. Изгледа да му је коњица избањавала на гајбу да га хапсе што је фалсификовао документа Земунцима, Аркановцима и осталим главама, па му стало срце од шока.

ne secam se ovog coveka

У канцеларији имам 5 добрих копија његових слика... био чудо ... одлична пикселизација, осећај за боју, за простор ... не сумњам да је таквим талентом могао да фалшује било који документ ..

Значи он је тај којег је полиција убила случајно ?