Prijava

хаха како не помиње Ерис? колико ти астролога познајеш и колико пратиш астрологију да знаш то да се не спомиње?

Па, ето, радили су ми наталне карте, тамо не видех Ерис. Нема везе, нека је и спомињу, а шта ћемо са масивним сателитима врсте Ганимед, Еуропа, Титан, Ија и сл.?

астрологија се заснива само на емпирији.
не може бити објашњења научно јер није наука, јбг.

То је та реторика.
Елем. Ни говно није наука, па се може научно анализирати и објаснити. Не питам те да ми објасниш појам астрологије научно, него, ето, неке елементарне механизме по којима све то функционише. Како и зашто небеско тело утиче на човека?

џими на пример није споменуо да сам дала некој риби коју чак ни ја не познајем, а камоли он, да му уради ректификацију наталне карте (обрнут процес, на основу података из живота одредиш време рођења) тако што сам јој дала датум и место рођења, а она је на основу тих података написала у колико је сати рођен.
не мора да значи, можда је опет само случајност, вероватноћа да погоди ту сатницу је била 1:1440 ако причамо о минутима.

Ако причамо о минутима, онда - да. Али заборавила си да поменеш да та жена није погодила тачан минут, него сат. Колико се ја сећам, тако беше. И даље мислим да је то случајност. :)

само ми није јасно зашто људи стално побијају нешто што их не интересује? шта хоћете да чујете од астролога? да није наука? није наука.

Не. Хоћу само да ми неко објасни на којим законитостима се заснива тај утицај небеских тела на људе.

хаха па јеси покисо по мозгу? ел читаш ти шта ја пишем? пре неколико постова сам написала да се та тумачења не заснивају на томе како планете утичу на људе. не утичу.
шта ћемо сад? неко ко се бави астрологијом а не тврди да сатурн утиче на твоју сутрашњу фризуру? астрологија се не бави узрочно-последничном везом између човека и планета, јеби га, мораћу да те разочарам и зауставим одмах код таквог приступа астрологији.

што се тиче ериса, ево ти листа астероида које ја користим у тумачењима, по потреби и како се којем установи симболика и значење
http://www.astro.com/swisseph/astlist.htm

а што се тиче ове сатнице, ево сад сам погледала, одокативно сам ја тамо на форуму после тумачења написала 11:20, па ме је она исправила на после ближе тачном времену, док си ми ти у међувремену већ написао да си у 10:40

mikule,ti gledaš u dlan?aj.

оће ли ми неко одговорити кое су хороскопске особине риба?

Јебига, ја сам се увек надао да је приступ астрологији бар малкице другачији него тароту и гледању у пасуљ. Чак се и ови "емпиријски докази" који евидентно постоје чувају у кругу оних који имају овај хоби.

jao ja sam bikčina. i ja samo gledam ono "ljubav" jerbo sam ljubavno biće :3

Астрологија којом се бавиш очигледно има неке своје законе, али исто тако очигледно ти закони нешто слабу потпору имају. Климаво је то.

Ja kontam da to ima svoju unutrašnju logiku kao zaokružen sistem. Uz to kad muluca pomenu ovaj psihološki momenat, prva asocijacija mi je to da saznanje o tvom znaku, sudbini ili čemu već, manje-više podsvesno tiče na to da kreneš da se ponašaš u skladu sa tim osobinama. I tako astrologija lepo podržava samu sebe.

Otprilike isto kao što ovaj lik sa B92 polazi od toga da astrologija može biti tačna jedino ako je u skladu sa važećim naučnim pretpostavkama, a onda naravno iz toga zaključi da je astrologija glupost. Ili paranoičan lik koji drži ženu zaključanu u podrumu jer se plaši da će ga ova napustiti, a kad žena pobegne (jer ne voli da bude zaključana u podrumu) on zaključi da je bio u pravu što se plašio da će mu žena pobeći i što ju je držao u podrumu.

Šta ste vi u horoskopu i u podznaku? Ja sam Škorpija/Strelac

Dupla škorpija/dupli strelac misliš?

sasvimnebitna je u horoskopu KRAVA! :D

Horoskop je za debile. Na moje osobine je uticala genetika, vaspitanje, odrastanje, zivot, prijatna i neprijatna iskustva itd, a ne mesec u kom sam rodjen. PICKE

Kad skontaš da 90% ljudi sa ove teme uopšte više nije aktivno na sajtu...

Moja sestra jednom skontala da joj 30% telefonskog imenika čine rahmetlije. Ne znam gdje je Uran bio.

Vječna japamjat...

фмн хоћеш ли да продискутујеш о томе уз њежан плазма шејк ушушкана у мој загрљај док те опија игра пламена и пуцкетање дрвета у камину

Pa ne znam, zavisi od položaja planeta :)

sasvimnebitna je u horoskopu KRAVA!

Њој за утеху, барем у Индији је гледају као божанство

па коју планету треба да ти скинем или померим :)

Hahaha ladno Reme otvorio ovu temu nelol