Smišljanje novih reči i izraza i sinonima

Prikazano 1 - 18 od ukupno 18

Posto su mnoge reci upotrebljene vise puta na Vukajliji vec smorile i vec su postale izlizane,vreme je da smislimo neke nove i originalne reci!Po mogucnosti da nisu vulgarne!
Ne mislim da menjam celokupan recnik slenga,ali mozemo ga malo podmladiti!:)))))

06.08.2008. Link

Aj daj neki primer da znam odakle da počnem.

06.08.2008. Link

Imam ja primer:Kobasica putaneska.

06.08.2008. Link

Objasni :)

06.08.2008. Link

Objasnjavam, kobasica putaneska je italijanski specijalitet, poznat po svom lakom pripremanju, po kome je i dobio ime (bukvalan prevod "kobasica koju i kurve mogu da spremaju".

06.08.2008. Link

znaci taj izraz mozemo da koristimo umesto izraza "prosto ko pasulj" ili "to moze i moja baba"????

06.08.2008. Link

Kobasica putaneska.

06.08.2008. Link

To je ubacivanje stranih rijeci, nije izmisljanje.

Izazov bi bio kad bi pri svakom novom definisanju Vukajlijas morao da da i sinonim, ili kompletira definiciju rodom, korjenom, bas kao u rijecniku.

Hrvati su zakon za izmisljanje rijecnika.

I moj bratic : za frizera kaze "shishar"...

06.08.2008. Link

Кад смо код Хрвата, ---- "свемрежје"...

а
а
... Интернет.
Али пропало на конкурсу нових речи.

07.08.2008. Link

Drugarica i ja smo prozvale nastavnice likovnog i muzičkog: Likuša i Muzara. (A još su i sestre...)

Negde sam čula da je neko upotrebio reč - pandrknuti, ispostavilo se da je to sinonim za umreti... Hm.

Spopalupati - prebiti.

ITT na TT - I Tako To na Tu Temu;

Smuvavati - nesvršeni oblik prezenta (?!) glagola smuvati, upotrebljavan kad nikako da se dođe do krajnjeg cilja, pa je zato nesvršen. Verujem da su svima poznate te situacije kada se može upotrebiti ovaj glagol...

07.08.2008. Link

Mislim da bi vreme za "domaći" (traze se definicije), trebalo da traje duže. U nekoliko navrata sam ih postavljao sa uverenjem da će dobiti "jaku definiciju" po pravilu bi se uveče izgubile. Za par sati je malo verovatno da "domaći" može videti dovoljan broj ljudi, pogotovu leti. Koliko sam video ima veliki broj vrlo kvalitetnih Vukajlijasa koji nisu "svakosatno" tu.

07.08.2008. Link

Ja se i dalje drzim Kobasice putaneske.

07.08.2008. Link

Srpski inat :)

07.08.2008. Link

Nije srpski inate nego - kobasica putaneska ;)

08.08.2008. Link

ZAJEDNIČARITI - Zajedno nešto raditi

08.08.2008. Link

Moj drug ima izraz "zgatrija" kada hoce da izrazi nesto sto je "super, ekstra" i "zgurcna" kada hoce nesto sto je "glupo, jednostavno".

08.08.2008. Link

GRLICANJE - kovanica nastala od GRLJENJE i GOLICANJE, autor Mirko, 9 god. Upotreba: što češće...:)

08.08.2008. Link

tako moja sestra stikere zove-slikere,znam da je malo verovatno da ce neko doci na temu stikera,ali evo ovo za svaki slucaj :)

08.08.2008. Link
Prikazano 1 - 18 od ukupno 18

Pregled

Novo

1 1

What_s_the_time_nano Inbbbbbdexub8_nano Djubre_nano Bratz-diamondz-large_nano Mga_entertainment_bratz_big_babyz_twiins_reviews_307293_300_nano

u krugu porodice · šaban · Bandoglavac · Ne valja se · Grupni sex · carpe diem · naduravati se · Ajs Nigrutin · sportska crta · bratz lutke · bratz lutke · trezan · Zaljubljen · ekser · Jovana Janković · Vukajlija · Transtvestitski fetišizam · normalna devojka · normalna devojka · postena zena · razglednica · cvece na poklon · bestseler · Divlja gradnja · cvece na poklon · zecokrešina · glava · djunta · glava · pičvajz · narodnjački klub · roker · Tango · Kinder jaje · lajsnica · zarđala kašika · tango · Zbrda zdola · groblje definicija · Angus Jang