Prijava

Ili: Kada svi pričaju o tome kako oni znaju istinu, a da je problem u glupim masama, dođete u situaciju da shvatite da ta masa zapravo ni ne postoji (zato što više niko nije preostao da bude deo nje).
Dakle, ako su svi jaki na rečima kao pojedinci, a kao grupa od dela ništa (konkretno pričam o pričama koje se odnose na dobrobit grupe), u čemu je problem? Svo to pametovanje postoji samo pametovanja radi, a ne radi neke stvarne želje da se deluje na osnovu njih?
Npr. čovek koji priča o ljubavi prema svom narodu ili tako nečemu (ili još bolje - hrišćanin), a u stvarnosti je stalno nadrndan i samo što se ne pobije sa komšijama i rodbinom. Ovo bi se moglo formulisati i kao 'Ako se tako volimo, zašto jedva čekamo da se pobijemo?'.
Druga stvar je što izgleda niko neće da se spušta ispod nivoa i uradi nešto, koliko god to sitno bilo, nego svi hoće da učestvuju u grandioznim idejama (zato što gde je slava u uklanjanju leda sa ćuprije ili pomaganju komšiji da istovari novu fotelju) i onda naravno niko ništa ni ne uradi.
Zaključio bih da je ljudima lakše da se povuku u svet idealnih pojmova i da onda pametuju o njima, nego da komuniciraju sa drugim ljudima kao normalni odrasli ljudi (ako tako nešto postoji). E sad, ne govorim ja nikome da ode i 'širi ljubav' među ljudima, pošto ni ja nisam preterano društven niti sam zainteresovan da glumim Isusa, ali vi koji već pričate o tome, zašto ne biste zapravo izašli napolje i uradili nešto?

Koje su vaše teorije o ovom rascepu između izgleda opšteprihvaćenih mudrosti i neprimenjivanja istih?

Уберман оће да буде Јовичић уместо Јовичића!
Брејк хиз легз!

Bez avangardnih odgovora molim, ovo je tema za mase o masama.
Edit: Ko je Jovičić :S

пре бих рекао валсинарб90

Koji vam je odmah, tema je ok skroz.

kome ti da je glup??!

Ne ne ne, mi smo pametni nego ti je ona tamo masa je glupa, oni ne znaju.

Svi sve znaju, zato nam je i tako dobro, a još bolje je kad čovek pogriješi nešto, nije budala da prizna krivicu i izvine se, no to treba što prije prebačit na drugoga ili napas' ove što te okrivljuju riječima "A ti mi znaš bolje" "Aj ćuti tu budalo jedna" "Nemo glavu da ti slomim ja tebe" i slično.

Jovičiću, Jovičiću...Nismo mi glupi, koliko mislimo da smo pametni. Ovaj svijet je tiran tiraninu, a kamoli duši blagorodnoj. Da ne citiram dalje da ne uvredim Mešu

Je l Selimović ili ja? Ako sam ja rokaj slobodno, neću se ja ljutit. Ako obećaš da me nećeš prijavit zbog hejtovanja. :)

Lepo je rekao Lao Ce da onaj ko zna put - zna i da se o njemu pričati ne može. Ko kaže da zna istinu - ne zna je.

Ako smo svi tako pametni, zašto smo tako glupi?
Evo na primer ja se zalažem za popunu anarhiju u svetu znam da je ideja glupa i da sam ja glup ali prosto volim haos, želim da se svi vratimo svojim iskonskim životinjskim nagonima, tako da tvoja teorija otpada da misle svi da su pametni i da želimo svi da menjamo svet na bolje.
Vidiš dečko postoje osobe koje su prosto zle i mrze čitavo čovečanstvo svakog čoveka pa i sebe, ja sam jedan od njih.
Takodje mrzim i sam sebičan, zao, odvratan život u bilo kom obliku i verujem da ništavilo treba da proguta sve pa i samog boga ako postoji jer je i on smrad i to onaj najveći jer je sve ovo izmislio.

Da se pamet prodaje na pijaci, svako bi opet kupio svoju.
Ova tema je unapred osudjena na propast kod samog njenog otvaranja, jer prosto trazi da pametujes o tome kako se pametuje gde bi na kraju teme svi njeni ucesnici ispali glupi.