Prijava

Може ли Циганин да се замонаши, а потом постане патријарх?

Имам другара који би волео да буде поглавар српске православне цркве, а притом је Циганин. Има ли какве шансе?

Има брате, само треба да пусти браду и купи џип, остало није тешко. Додуше мораће да ступи у контакт са Шаволом, то преко њега иде!

Како би било дојајно да нам се Патријарх зове Аватар!

Није он у том фазону џипова, материјалне ствари, статусни симболи, воља за моћ...

Он би пре да буде као патријарх Павле.

Лололо или Јамездин реци трипчину хахахха!

Имам другара који би волео да буде поглавар српске православне цркве

ААААААААААААААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ, КАКО ЈА ТЕБЕ ВОЛИМ!

ПАТРИЈАРХ БРУСЛИ, ОД МАЈКУ ЏЕЗИДУ И ОЦА ЋУБАНА ЛОЛОЛОЛ

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ЋАМИЛ

Наша екселенција његово величанство и светост патријарх србски господин Јамездин Фатљигу лолололо

Дођите на литурђију у кућу Божију!
http://www.youtube.com/watch?v=LDOw3TAayXI

ЧАЧАК – Слободан Спасојевић (20) из Чачка први је Ром у Србији који је завршио богословску школу, а потом уписао Богословски факултет у Београду. Школовање у Средњој богословској школи на Цетињу прошле године окончао је као ђак генерације. Живи у Чачку и инсистира на отворености, због чега истиче да је, како каже, Циганин, и да се тога не стиди.

Нас Цигане углавном везују за превртање по контејнерима, за нешто што је лоше, али није то баш тако. Имамо ми и бољу страну, коју људи не гледају – каже Слободан, који је сада, у октобру, по благослову владике жичког Хризостома, кренуо на Богословију у Београду.

- Једини сам Циганин са богословском школом. Тачније, можда су неки и завршили, али нико од њих није се изјаснио као Циганин. Нисам имао намеру да то кријем, јер се не стидим свог народа. Ако бих се тога одрекао, онда бих се одрекао и својих предака – прича Слободан.

Слободан је јединац. Живи са родитељима у Чачку, али, како нам каже, доста родбине му живи у Циганмали у Горњем Милановцу. Баба му је из тог чаршијског насеља, а „Џипси Алексићи“ су му рођаци, и по крви и по гитари, јер и Слободан свира гитару од малих ногу.

- После завршене основне школе није било дилеме шта ћу уписати. Некако сам се ту пронашао, мада, морам рећи, нисам био најбоље упућен у нашу православну веру. Истина је, славимо славу, поштујемо све празнике, одлазимо у цркву, али све се завршавало на томе. Мој живот се много променио откако сам отишао на Цетиње. Занимљиво је да сам тамо брзо прихваћен. Из средње школе сам изашао као најбољи ђак и као први за певницом – каже он.

- Колико ја знам, ни у монашким редовима ни у свештеничким нема ни једног Рома. Волим да кажем да смо ми Цигани, инсистирам на томе. Имам много планова, желим да завршим факултет, да покажем да и Цигани могу да буду добри ђаци, добри свештеници и духовници – каже Слободан.

Бобо, имаш моју подршку!

Златогузе како ти се зове другар?

ЈА ЏЕКИЈУ БИ ОМА ДАО ДА НАМ БУДЕ ПАРТРИЈАРС ЏЕКИ СРБИНЕ ЦИГАНСКОГ ПОРЕКЛА!

http://www.crvenitepih.com/wp-content/uploads/2010/12/Dzej.jpg

А ако покуша нас обрне у агностицизам и те секте?

TO! ПАТРИЈАРС ЏЕКИ ПОЦТИЧЕ НАТАЛИТЕТ!
http://www.youtube.com/watch?v=UbYIbvd9dzA

Што да не, црнац као председник Америке може и цига као патријарг Сербски...

СРБИ И ЦИГАНИ БРАЋА! Грци су нам браћа, а и они су цигани! КЕЈС КЛОУЗД!