Prijava

Одма' да напоменем, тема није замишљена као место где ће се водити нормална комуникација и тицаће се неких ствари круцијалних по нормално функционисање света.

ЗАШТО БУРЕК СА СИРОМ НИЈЕ БУРЕК?!

Хоћете да кажете да су то и сирница исто?!

Упореди слику БУРЕКА СА СИРОМ и БУРЕКА СА МЕСОМ

Исто, јебено тесто!
Бурек са сиром и сирница не могу да буду исто јер је тесто различито, а остало су само нијансе. Већа је разлика између малог фудбала, фудбала на песку и фудбала, али сва три спорта имају у имену ФУДБАЛ.

Значи, по тој логици је ок да пита са месом, сиром, јабукама, вишњама, печуркама, затим пита са кромпиром, пита са зељем буду пите. (Тесто се спрема на 100 различитих начина), а оно чудо што има тесто к'о бурек, укус к'о бурек, али нема МЕСО у себи није БУРЕК?!

Хоћу да чујем аргументовану расправу Босанаца и нормалних.

ЕДИТ Ова тема нема за циљ да икога увреди на националној основи, па чак ни Босанце! Ко је схвати као увреду на националној основи није Крајишник.

AAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRGH!

Burek je su mesom. I samo su mesom.

била је већ тема "како једете бурек?", ал' добро.
нисам босанац ни турчин, ни онај горанац што прави најбоље буреке у кагеу, ал' бурек је с месом, а ово је гибаница.
едит: бурек није само "јебено тесто". док год тако доживљаваш бурек, нећеш схватити разлику између бурека (не треба напомињати "са месом") и ових осталих фејк бурека.

ПРОЧИТАЈ УВОДНИ ПОСТ

Не може! Гибаница је гибаница и ту нема приче. Шта је онда са печуркама, празан и тако даље.

A i ovo nije burek ni pita, ovo je masno lisnato tijesto sa mesom ili sirom....

И није питање "како једете бурек?", ал' није добро!

Александре који си Босанац!

реме, хоћу да кажем да се већ тамо водила расправа, иако није била тема предвиђена за расправу.
мене је срамота кад у пекари видим "бурек са павлаком", "пица-бурек", "празан бурек" и слично. јејте ви мало говна, а чистокрвни (рекао бих чистомесни, ал' није баш тако ллоло) бурек са јогуртом остав'те на миру.

Jedan je burek sa mesom.

http://s3.hubimg.com/u/145954_f520.jpg
ЈЕБО БУРЕК ХАЛВА ДЈЕЦО ХАЛВА

Postao sam tolerantniji prema alternativnim nazivima za pite koji se koriste u Srbiji, ali meni je nekako i dalje bosanska varijanta najbliža srcu:

pita sa mesom = burek

pita sa ostalim stvarima = krompiruša, sirnica, zeljanica, ...

Međutim, i Srbijanci su s jedne strane u pravu, jer se u Srbiji zaista pite sa tim ostalim stvarima prave na potpuno isti način i od istog tijesta i isto se motaju ili slažu kao i burek, pa onda i nije toliko nelogično da se zovu burek sa sirom, i sl.

Ali to je po meni ipak izvedeni naziv.

Mislim da se većina ljudi slaže i u Bosni i u Srbiji, da kad se kaže burek, prva asocijacija je uvijek, originalni pravi, burek (sa mesom, naravno).

A i činjenica je da se u Bosni pite sa ostalim stvarima često prave malo drugačije od bureka, pa onda nije ni čudo što se ne zovu burek.

Ne seri Reme ljebati

Reme, mlađano momče, pa kakva je ovo tema?

I kaže onda - isto....

NIE ISTO!

NE MOŽE MOTANO BITI ISTO K'O SLAGANO!

Skočimiš pre 6 sati

AAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRGH!

Burek je su mesom. I samo su mesom.

СВАКИ ЈЕБЕНИ ПУТ !#$!%
Бурек је само са месом и крај :)

Бурек (тур. börek; алб. byrek; грч. μπουρέκι, μπουρεκάκι; хеб. בורקס) је предјело или слатка пита или пециво које се може пронаћи у многим земљама које су некад биле у саставу Османског царства. Прави се од лиснатог теста или киселог теста, и углавном се пуни сиром, млевеним месом или поврћем (најчешће спанаћ).