Prijava

Uvode se sankcije Iranu, cena nafte se naduvava polagano, iranci prete da zatvore izlaz iz onog arapskog zaliva (ne znam mu ime) i nateze se.

Sobzirom da je motiv za ove ratove, ko i svaki drugi, ekonomski, sta mislite, kad ce da pukne milosrdnim andjelom, i ko ce prvi da pocne, amerikanci ili evropljani?

I koji ce sada da bude razlog? Dobro, svi znamo za nuklearno naoruzanje koje zli iranci planiraju da rasipaju po amerikancima, ali sta mislite sta ce biti okidac na CNN-u, uplakano dete, ubijeni civili, vojnik muci macku ili tako to.

**

Ja stavljam pare na Oktobar 2012. - Iranska vojska mucila i ubijala politicke protivnike, jedan pobego i ispricao CNN-u svoju pricu. Britanci/nemci prvi intervenisu avionima, amerikanci prvi uteruju tenkove.

Neko "otkriće" koje će nekako da ima veze sa Vikiliksom.
Taj Vikiliks i postoji samo zato da bi trolovao za CIA i da on ustvari bude neki "dokaz" da nešto tamo nije nameštaljka Pentagona, nego da je to kao šatro ishakovana informacija...

Ko da se informacije obaveštajnih službi šalju mejlovima i turaju nekome negde na PVT... :-)))

Biće nešto što će da krene od Vikiliksa, garantujem!

Нема потреба за ратовањем кае смак свијета у децембру.

Pa Mahmud je ili lud ili ima muda, čim radi sve ovo. Mislim da je ono drugo, samo ne znam u čiju se pomoć on uzda. E sad, tu je i druga strana medalje. Pošto tim zalivom prođe petina svetske nafte (čuo sinoć na vestima lolo), njegovo zatvaranje bi osakatilo Evropu. Kažem Evroupu, jer jebe mi se za debele Amere.

Nisam za džabe držao Mahmuda na avataru.
EU je uvela sankcije, ali to ne znači da Iran ne može da prodaje naftu drugim državama, jeste da će cena da bude niža ali prihod je prihod. Sa druge strane, ako budu zatvorili Hormuz, NATO neće skupiti muda da ih ozbiljnije napadne, prvo što je Iran nije Irak ili Libija, drugo zato što Kina otvoreno brani Iran i spremna je da aktivno učestvuje u odbrani Irana kad se, i ako desi napad NATO sila na Iran. A uz Kinu idu i ostale zemlje BRIK-a (samo Brazil nije nuklearna sila, ali poseduje tehnologiju da razvije nuklearno oružje), kao i Severna Koreja, čije vlasti sad traže samo povod da šalju poklončiće južnim susedima.
Možda su Ameri glupi ali ne verujem da bi rizikovali nuklearni rat. Židovi su najebali kako god okreneš, rat im se smeši i bez blokiranja moreuza.

Da, zato su Britanci upravo poslali još ratne mornarice tamo i Irancu će zatvoriti moreuz nikad. Tamo je i američki nosač aviona i, koliko vidim, rat će početi znatno pre oktobra. Samo da Mahmud napravi neki mic koji se ovima na sviđa.

TREĆI SVETSKI u najavi! Mislim da je realnoi da zarate. I ne sviđa mi se to NI MALO! IMA NUKLEARKE DA SEVAJU , videćete.

Италија има да пропадне без нафте ако буду на снази санкције до октобра. :)

Vikiliks će da provali da Iranci imaju tajno skladište raketa sa nuklearnim glavama velikog dometa i da tako "otvore oči" "glupim i naivnim Amerikancima"...
Posle će da krene istraga, koju će Iran da naravno odbije, pa posle jedno par nedelja i rat...
Prosto. I svi će da veruju, pošto je informacija "nezavisna"...

TREĆI SVETSKI u najavi! Mislim da je realnoi da zarate. I ne sviđa mi se to NI MALO! IMA NUKLEARKE DA SEVAJU , videćete.

Heh, reci nešto što ne znamo. Ništa, dve svinje, dve krave, 10 kokošaka i aj u planinu. :)

zanimljiva kurdova teorija. dovoljno blesava da bude ozbiljna :)

a ovo "braca kinezi ce da uzmu da se biju sa amerikancima zbog iraka", jos blesavije zvuci od "rusi ce nam daju s300 da izjebemo americke avione".

ajd, rusi i ameri se nisu voleli nekada pa i da poverujem, al ovo sa kinom da stiti iran ti je kao da se pobijes sa kumom, sa kojim imas biznis zbog nekog klosara sa ulice.

ocu kazem, kad skoci cena nafte, irak ce biti naguzen od svih redom i to bez podmazivanja, nemoj da se busate da ce kinezi sad da se biju itd... svetski rat maj as.

Каже се Иран, а не Ирак. :) Тако се пре говорило.

Ameri zavise od Kineza. Ako žuti zavrnu izvoz u SAD, ovi su gotovi jer sve što imaju uvoze. E sad verovatno i Kinezi ne žele da zarate što kaže kelt, jebe im se za Iran. Svi će gledati da sačuvaju svoju teritoriju. Uglavnom, mi ćemo najebati kao i uvek.

A da li Iranci imaju rakete koje mogu da prenesu bojeve glave cak do Amerike? Ili ce da rokaju Izrael? Ili mozda na Kosovo posto je tamo najveca NATO-ova baza u Evropi? Sta cemo ako roknu na Kosovo i radijacija se prosiri po Srbiji? A? A?

http://www.zerohedge.com/news/china-will-not-hesitate-protect-iran-even-third-world-war
http://www.foxnews.com/opinion/2011/12/14/china-is-helping-to-arm-iran-and-sidestep-sanctions-thanks-to-assist-from-north/
Možda zvuči smešno ali je istinito. Kina je bliski saveznik sa par država koje "zapad" smatra pretnjom.

zbog iraka

al ovo sa kinom da stiti iran

irak ce biti naguzen

Džordž Buš fazon, a?

Занимљив текст (нема везе са Кином!:):
http://www.rense.com/general59/theSunburniransawesome.htm

zanimljiva kurdova teorija. dovoljno blesava da bude ozbiljna :)

Pa radio sam 10 godina u takvoj jednoj...firmi, pa znam kako se tamo rukuje sa informacijama, a to nije ni 5% od onoga kako to CIA radi.
Da dubiš na glavi ne možeš da mi objasniš kako sa bilo kakvog kompa, sa bilo kakvim programima, netom, skriptama, doktorima informatičkih nauka, svim hakerima sveta možeš da uzmeš informaciju iz BIA, a kamoli iz CIA.

To nije nešto što ima pristup ni vazduhu ljudi, a kamo li da je na nekom hard disku koji je nečime povezan sa nečime, pa da odnekud može da se uđe.
Kad sam prvi put čuo za famozni Vikiliks, odmah sam se zapitao čemu to tačno služi...

Pazi molim te...neki tamo lik hakuje CIA i slika se za novine. Pa posle prve informacije njima uzete i to neke o proceni cena žive stoke u Jemenu, on bi nestao sa planete i to da niko ne zna...a ne da se slikuje, sudi, pa ovo , pa ono...
Trol.

Pa Mahmud je ili lud ili ima muda, čim radi sve ovo. Mislim da je ono drugo, samo ne znam u čiju se pomoć on uzda

samo ne znam u čiju se pomoć on uzda

U Alahovu