Prijava

Има ли икога да се бави овим хобијем?

Нисам, само колекционар.

Шта је филателија?

Кад скупљаш маркице. Што су марке старије, то им је вредност веча, а нарочито ако нису поништене.

Имам ја десет де ема из 98, оних плавих.

Već sam pitao negde na nekoj temi... Dokopao sam se nekog albuma punog markica, imaju ja mislim čitave kolekcije iz mnogo zemalja. E sad, ja se u to slabo razumem, pomalo se bavim numizmatikom ali ovo mi je strano. Gde da proverim vredi li ovo čemu? Ima preko 500 komada čini mi se.

Не вреди то ни курцу, буди срећан ако продаш за сто динара негде.

Ево ти стопедесет

Зашто спемујеш озбиљну тему, ајаксе децхко?

Vule, vidi jel znaš nekoga ko se time bavi pa proveri, u najgorem slučaju kači na limundo.

200!

Нудим 220!

Који курац, ја пола сата гледам тему и тек сад извалим да је није Џими отворио.

Шта сви бленете у мој аватар Џимија Вејлса?
Пази 'вако Вуле: на лимунду ће се сви трудити да ти по што мањој цени узму марку. Најбоље ти је да се распиташ код неког ко се у то разуме. Продај некоме коме треба, мало се цењкај и то је то. Маркице су колексционарски предмети и нису баш, па "погодни" за продају.

300 i placam pivo!

Tako sam i mislio, rekoh ne razumem se u te stvari pa ću videti da putam nekoga ko se razume. Jebiga, mora da ima neka koja može da se uvali nekome.

Može ,može, naročito kod zagriženih kolekcionara. Samo, može biti nezgodno da pitaš nekog o vrednosti neke marke a on ti kaže da vredi manje nego što stvarno vredi. Imaš negde i kataloge da nabaviš. Bitno je i album da središ po serijama, državama itd. E, sad tu ima dosta posla, ako je album veliki. I nemoj se zaluđivati da može marka da dostigne neku veliku vrednost (20 000 evra, npr.) jer može, ali o tom odlučuju različiti faktori: iz koje serije je, koliko je retka, jeli poništena ili ne. Uglavnom moraš znati šta imaš u albumu, to je najbitnije.