Prijava

U današnje vrijeme, kad se o srpskom narodu (ne)zasluženo mnogo više govori u negativnom kontekstu, kad svijet preko interneta na prvu stiče sliku o Srbima kao agresorima i bradatim koljačima-silovateljima sa Balkana (ukucaj „serbs“ na www.google.com pa idi na „image“ i sve će ti biti jasno), ja bih volio da na ovoj temi pišemo što više o stradanju srpskog naroda i genocidu koji su počinile ustaše Ante Pavelića za vrijeme NDH u drugom svjetskom ratu. Duboko sam uvjeren da strahota i razmjere tog zločina nisu ni približno dovoljno poznate javnom mnjenju u Srbiji, posebno mlađim generacijama, da se u medijima o tome nerado govori te da žrtvama fašističkog režima nije odat zaslužen poklon i pijetet.
Zamolio bih sve zainteresovane da, koliko mogu, iznesu, što više činjenica, što više neoborivih dokaza i priča iz prve ruke ukoliko su poznavali ili još uvijek poznavaju preživjele žrtve fašističkog ustašog terora, a okanu se ostrašćenih komentara i apsolutno od bilo kakvih izliva mržnje prema bilo kom drugom narodu, a posebno prema hrvatskom i muslimanskom tj. bošnjačkom narodu. Ovdje govorimo samo o novomučenicima srpskog naroda i strašnom zločinu ustaških krvnika...

Za početak ja bih spomenuo 7. februar 2012. i neprimjećeno obilježavanje 70-godišnjice od svirepog pokolja 2300 (dvije hiljade i trista!) stanovnika banjalučkih sela Motike, Drakulić i Šargovac. U medijima u Srbiji, čast rijetkima izuzecima, ovom događaju skoro da niko nije posvetio ni minutu prostora.

U pomenutom zločinu od 2300 žrtava - civila, hladnim oružjem (čitaj ustaškim kamama i maljevima) ubijeno je 551 srpsko djete. Sve se odigralo za nekoliko sati, jer je ova monstruozna bila vrlo dobro isplanirana (par dana ranije svim srpskim domaćinstvima sela Motike, Drakulić i Šargovac pobijeni su psi uz izgovor da se radi o prevenciji širenja bjesnila, a zapravo su psi ubijeni da svojim lavežom ne bi upozorili nekog od stanovništva i dali mu šansu za bijeg). Ovaj u istoriji nezabilježeni krvavi pir predvodio je fratar petrićevačkog samostana Miroslav Filipović, poznat i kao Fra Satana, vodeći za soboom dvanaestoricu koljača-ustaša da bi u svojoj izopačenoj „pravednoj“ misiji što više "podražavao" Hrista i dvanaestoricu njegovih učenika...

http://jadovno.com/drakulic-motike-sargovac/articles/rtrs-dokumentarni-film-nina-svedocanstvo-o-pokolju-u-drakulicu-sargovcu-motikama-i-rudniku-rakovac.html

Залуд ми да пишемо, када нас нико не јебе 2%. Србе из "Србије" боли уво што су им "браћа" из РСК и РС гинула у стотинама хиљада.

I ja sam iz Krajine i moje pretke su poubijali po logorima, ali mislim da ne boli uvo Srbe iz Srbije.. ne slazem se.. Bojim se da ce se ova tema zakljucati zbog kretena koji ce spemovati ili propagirati svoje glupe stavove..

U današnje vrijeme, kad se o srpskom narodu
(ne)zasluženo mnogo više govori u negativnom
kontekstu, kad svijet preko interneta na prvu stiče sliku
o Srbima kao agresorima i bradatim koljačima-
silovateljima sa Balkana (ukucaj „serbs“ na
www.google.com pa idi na „image“ i sve će ti biti jasno),
ja bih volio da na ovoj temi pišemo što više o stradanju
srpskog naroda i genocidu koji su počinile ustaše Ante
Pavelića za vrijeme NDH u drugom svjetskom ratu.
Duboko sam uvjeren da strahota i razmjere tog zločina
nisu ni približno dovoljno poznate javnom mnjenju u
Srbiji, posebno mlađim generacijama, da se u medijima
o tome nerado govori te da žrtvama fašističkog režima
nije odat zaslužen poklon i pijetet.

Циљ ове теме је продубљивање антагонизма између два народа и желим да је модератори што пре закључају.

Злочини се не правдају злочинима. Нико у Србији није луд и зна да су у ратовима чињени злочини са обе стране, а њиховим утврђивањима и осудом треба да се баве судови и надлежна тела и организације, а не тинејџери нејебачи. Може лок.

Србе из "Србије" боли уво што су им "браћа" из РСК и РС гинула у стотинама хиљада.

Ajd ipak da ne generalizujemo. Kao prvo, od ustaša nisu stradali samo Srbi preko Drine, već su mnogi i iz Srbije odvedeni u Jasenovac i druga stratišta i svirepo pogubljeni, pogotovo tu misim na Srem, koji je bio pod upravom NDH. Dalje, ne bih se složio da ljude "boli uvo" u globalu, već više zavisi od same naše države koja ne štiti svoje nacionalne interese, medija čijim vlasnicima nije u interesu da se bave ovom tematikom.

Циљ ове теме је продубљивање антагонизма између два народа и желим да је модератори што пре закључа

Zašto je želja da znaš o jednom delu istorije (svoga i drugih naroda) produbljivanje antagonizama?

Naprotiv, ovo bi moglo smanjiti antagonizme, ućutkati "milijun srba pobijeno u jasenovcu" karikature i slično.

A i perfidnosti tipa pokušaja hrvatskih šovinista i srpskih autošovinista da se izjednači NDH sa sve dečjim logorima i okupirana i rasparčana Srbija. Ako ništa drugo, treba znati dovoljno da odjebeš takve i slične gmazove.

Циљ ове теме је продубљивање антагонизма између два народа и желим да је модератори што пре закључају.

Злочини се не правдају злочинима. Нико у Србији није луд и зна да су у ратовима чињени злочини са обе стране, а њиховим утврђивањима и осудом треба да се баве судови и надлежна тела и организације, а не тинејџери нејебачи. Може лок.

Овај део уводног поста:

a okanu se ostrašćenih komentara i apsolutno od bilo kakvih izliva mržnje prema bilo kom drugom narodu, a posebno prema hrvatskom i muslimanskom tj. bošnjačkom narodu. Ovdje govorimo samo o novomučenicima srpskog naroda i strašnom zločinu ustaških krvnika...

...ниси прочитао?

И човек је старији од тебе, мулче. И је л' ниси помислио да помињање оваквих ствари може свима да буде опомена?

Не знам како тачно гласи, ни ко је рекао, али верујем да је свима познато... Ко заборави прошлост, неће имати будућност. Истребићемо се међусобно дозволимо ли да се опет и опет кољемо.

Ja sam ratovao tamo, u tim krajevima, nekad. A ratovao sam i u drugim krajevima.
I pun mi je kurac rata, i ko je koga ubio, i ko je prvi, a ko nije i ko kome treba sada da popuši ili ne. Proveo sam u čizmama 12 godina svog života koje mi se neće vratiti nikada.
I kao dokazao sam sada da sam patriota, jel'...

A ova tema jedino može da izazove svađu na ovom našem sajtu koji je zamišljen kao sajt zabavnog karaktera. Ne vidim nikakvu drugu pametnu budućnost svega ovoga, iskreno.

Temu ne želim da ja zaključam iz razloga što poštujem autora koji ju je otvorio.
Neka neko drugi zaključava ako hoće, ja sam samo rekao svoje mišljenje..

Циљ ове теме је продубљивање антагонизма између два народа и желим да је модератори што пре закључају.

Злочини се не правдају злочинима. Нико у Србији није луд и зна да су у ратовима чињени злочини са обе стране, а њиховим утврђивањима и осудом треба да се баве судови и надлежна тела и организације, а не тинејџери нејебачи. Може лок.

Naprotiv, cilj ove teme nije nikakvo pravdanje zločina, niti komparacija sa zločinima nad drugim narodima kojih je naravno bilo, već je poenta da se bez ostrašćenosti i šovinizma piše o stradanju srpskog naroda. Ne vidim zašto bi se tema zaključavala kada ne vređamo nikoga. A ćutanjem o tome možemo samo opet povrediti žrtve. Ako mogu Jermeni, Jevreji, Ameri, Rusi, da pišu o patnjama svog naroda, zašto mi ne možemo? Šta tebe koči da se suočiš sa ovim stvarima, sa činjenicama?

Sama ideja za temu je u redu, slažem se da su srpske žrtve umanjene u toku proteklih ratova, a i međuratnih perioda. Najviše se zbog ideje "bratsta i jedinstva" zatiralo istine, šutalo da se kojim slučajem Hrvati ne bi osećali loše zbog toga. Uvek smo im nešto tapšali, izvinjavali se, sami sebe prozivali. Imam priliku da se družim sa nekim Hrvatima, čak šta više imam i rodbine, samo želim da ukažem ljudima iz Srbije sledeće stvari:

- Vi jebeno nemate pojma koliki su to nacionalisti.
- Hrvatska je najkatoličkija zemlja u Evropi. Crkva ima toliku moć, da kad bi hipotetički postojao neki serator pandan Čedi Jovanoviću koju pljuje na Hrvatstvo kao ovaj na Srpstvo, odmah bi ga lagano šikanirali i neprimentno sklonuli.
- Oni nikad ne bi toliko sebe kritikovali i unižavali kao mi to što radimo. Nije ni to dobro, ali ni naš trenutni pristup nije dobar. Koliko je samo Srba u Hagu, a koliko drugih naroda?! Jebiga, Srbi nisu na nekog pucali, a ovi na nas bacali ruzmarine i tulipane.
- Oni progon i etničko čišćenje ljudi iz Knina slave kao jebenu pobedu. Ajde što slave, nego i veruju u to.
- U međuratnom periodu, za vreme SFRJ, ako se Hrvatica jebala sa 100 Hrvata a njeni roditeli dolazili u crkvu i redovno davali priloge, ona je smatrana dobrom curom. Ako je bila samo sa jednim Srbinom, ona je proglašavana od okoline za najveću kurvetinu.
- Nisam čuo Hrvata koji je protiv sunarodnika rekao šta loše. Reći protiv crkve i pape nešto?! To je tek nezamislivo.

Mogao bih o ovome do sutra.... Ne mrzim Hrvate, ne pripadam ni jednoj stranci, samo mi je pun kurac okrivljavanja nas kao crnih ovaca. Pravile su se pizdarije, nije da nisu, ali priču o čistim negativcima i čistim žrtvama-dobricama više ni holivudski producenti B produkcije ne mogu komercijalizovati.

Na kraju, ipak mislim da je tema suviše ozbiljna i gorka za Vukajliju.

Hvala na podršci Kurde, žao mi je što su te tjerali u rat. Sajt jeste zabavnog karaktera i ja sam se od početka trudio da mu u tom smislu što više doprinesem svojim definicijama i postovima na ostalim podforumima, posebno muzičkom. Ali, ovaj podforum je namjenjen ozbiljnijim temama, tako da ne vidim što ne bi bilo mjesta i za ovu...
ja sam imao namjeru da ispišem tj prenesem neka svjedočenja koje sam imao priliku da čujem iz prve ruke, a ne da nekoga vređam, niti da se s nekim svađam, očekujući to i od drugih. Mislim da je suština čitavog problema u tome što o ovome ne može da se govori na dostojanstven i primjeren način..

EDIT:

Mogao bih o ovome do sutra.... Na kraju, ipak mislim da je tema suviše ozbiljna i gorka za Vukajliju.

Postaje gorka zato što pišete stvari koje nemaju veze s njom, koga briga za Čedu Jovanovića sad, taj se nije ni rodio kad su se dešavale užasi o kojima sam htio da se govori.

ja sam imao namjeru da ispišem tj prenesem neka svjedočenja koje sam imao priliku da čujem iz prve ruke

Slobodno. Mene prvo zanima:)

Мислим да треба обрисати све сем почетног поста, па почети испочетка. Ове глупости досад исписане нису никоме потребне.

Онда ћу и ја дати скроман допринос теми, једном малом причом из моје породице.

Nemam vremena zaista da citam sve detaljno nazalost, ali sam video da pricate o produbljivanju antagonizama, sto se toga tice samo jedna recenica je po meni dovoljna da se izvrsi deskripcija naseg postenog odnosa prema Ustasama, upsss hocu reci Hrvatima.
Kada mi pobijemo 600 hiljada Hrvata i jos 400 hiljada ih isteramo iz njihovih domova onda mozemo da pricamo o pomirenju i nekakvom prijateljstvu ova dva naroda, do tada nista sem neophodnog nivoa diplomatskih odnosa i trgovinske saradnje.

Што се мене тиче ок је, све док не пређе границу, тј да буде вријеђања, нептрпељивости по националној основи, и прије свега да не буде превише мрачна, дакле, не би ми се свиђело то да је превише тема, ајде назовимо потресна, не бих волио да гледам.
Ја немам појма ни о чему, али бих волио да прочитам свакако.

Дакле за сад је ок тема, јер видим да ти није циљ вријеђања и слично.

ТО НИЈЕ ПОЕНТА ЈЕБЕНЕ ТЕМЕ

Мислим да треба обрисати све сем почетног поста, па почети испочетка. Ове глупости досад исписане нису никоме потребне.

Онда ћу и ја дати скроман допринос теми, једном малом причом из моје породице.

Слажеш ли се зељчек?

упућено Хезеу ово горе

Kada mi pobijemo 600 hiljada Hrvata i jos 400 hiljada ih isteramo iz njihovih domova onda mozemo da pricamo o pomirenju i nekakvom prijateljstvu ova dva naroda, do tada nista sem neophodnog nivoa diplomatskih odnosa i trgovinske saradnje.

Tebi mora da je mnogo lepo.

Ma slobodno uređujte kako mislite da treba, a svakako brišite postove koji nemaju veze sa pričom i vređaju bilo koga.