Prijava

sudeci po ovome sto pisete drago mi je sto nisam pratio ti, cak je i the summit bio interesantniji od ovoga

Pazi, što se završne faze tiče, apsolutno tačno, ali je brate bilo i vrh gejmova u bestofvanu.
I stvarno mnogo dobrih timova. Uopšte nije bilo lako predvideti ko će osvojiti i ko će gde završiti.
Jedini ogroman smor su bili ćinezi sa instapik Dumom i konstantnim forsiranjem istih timova.

jebiga dumov ulty je uvek bio jedan od najjacih disejblova i kinezi ga igraju vrlo dobro, e sad to sto ga previse forsiraju to je druga stvar. oni igraju samo da pobede i ako se dum pokazao kao dobar pick zbog svih njegovih kvaliteta uzimace ga kad god mogu. mobilan je, posaljes ga na oflejn, nema farma ode u sumu jednostavno i opet bude prejak. jos od onog patcha kad je menjano da moze pojesti sa prvom lvl 1 bilo kog kripa u sumi prejak je dzangler. takodje njegovi ostali spellovi nisu zanemarljivi, druga je prejaka, ne mozes ga ubiti (pogotovo ako je isao neka build pa ima armora), treca je lategame magija jer uvek radi bonus dmg na 25 lvlu. dobar je dum ali da smara, smara.

zasto ga onda ne banuju nikad?

Ma hvost je u nqviju nqjgora karika, dendi kuroki i papi bi trebali da ostanu, fanik tu i tamo. Da dovedu nekoga umjesto hvosta i da vjezbaju malo vise bili bi oni bara bara sa svima njima.
Jos kad sam vidio da kuroki govori negdje u aprilu maju da su im to u sustini prvi pravi gejmovi gdje.svi igraju zajedno i vjezbaju, sta drugo ocekivati, zajebaju se pola godine i onda kao ajd da kroz turnire vjezbamo za TI, ne moze jbg...

Hvost, Dendi i Papi će ostati u timu, jer su dugogodišnji prijatelji još od ranije.

Očekujem da 6.82 stigne vrlo brzo sa nerfom na pušing metagejmu. Što znači da će Lajkan popiti najveći nerf još od kako su mu vukovi pretvoreni u štence. Ili makar ojačavanje tornjeva.

Doom i Brewmaster su primeri powercreepinga. Što znači da dugo nisu bili pikovani na turnirima i IceFrog ih stalno bafovao da bi bili primećeni i tek onda kad su postali primećeni, videlo se koliko su OP.

Na turniru me najviše oduševio C9. Daleko su iznad mojih očekivanja bili i najzanimljiviji drafting su imali (SingSing Meepo, na primer). I možda bi otišli još dalje da nije bilo retardiranog pokušaja Roša na lvl1 i da nije fEEd-sama toliko fidovao.

Vici Gaming je imao taktiku koja ih je držala na vrhu ceo turnir i tek onda kad je Newbee provalio njihovu taktiku, videlo se da nisu mogli ništa drugo da urade. Nisu imali plan B. Konstantno su draftovali Furiona u finalu i izgubili su svaku igru sa njim.

onaj nerf za likana da ne dobija hp u ultyju mu je malo otezao posao ali i dalje pusuje ko nezdrav

Pazi, što se završne faze tiče, apsolutno tačno, ali je brate bilo i vrh gejmova u bestofvanu.

I main event je imao vrh gejmova. Ja kapiram da većina ođe prati pro dotu otkad je alliance osvojio TI i onda ima trip da se u pro gejmovima pikuju stalno heroji tipa meepo, wisp, earth spirit (mada njega nema u cm, jelte), chen, invoker i ostali koje nijesu u stanju da nauče da igraju... Vau, heroj zahtjeva mikro i/ili map awarness... nije to za mene. LEL...
Što, bilo bi vam zanimljivo da gledate enigma, kunka, treant, magnus, skywrath combo? I meni... samo jer ga i trakserica može sjebati... da ne pričam o DP, pucku a tek o silenceru.

Jedini ogroman smor su bili ćinezi sa instapik Dumom i konstantnim forsiranjem istih timova.

Nađi mi jedan zapadni tim koji nije pikova voida offlane... U prevodu htjeli su da idu na late za slučaj da im gej kombo sa skywrathom ne prođe. Vau, kakav hardkor stil igre. Deathball Doto! Omg! No rat doto in west! 'MURIKAAAAA!

EDIT: I uopšte nijesu bili stalno isti timovi. To što je neko prije 10 stranica na ovoj temi izvalio da kinezi stalno pikuju iste heroje pa se vi isprimali ja ne znam stvarno... ne znam kako vi ne pade na pamet da ako bi stvarno imali pool od tipa 20 heroja, da bi ih onda lagano moga kaunterovat bilo koji tim sa zapada.
C9 je pikova stalno embera na midu, EG voida offlane i skywratha roam. Empire storm spirita... Da ne pričam da su par puta iskočile poruke sa stane na TI da je neki kineski igrač igrao najviše različitih heroja ili lejnova u toku turnira. Toliko o tome

zasto ga onda ne banuju nikad?

Idi jedno 2-3 dana na twitch pa probaj opet zzz....

Mada dum nije neka herojčina ka što se ljudi tripuju... kaunteruje ga bilo koji keri kojem ne trebaju magije toliko i kaunteruje ga silence i burst. Late game doom? Dobiće ga 90% str i agi heroja sa istim farmom u toj fazi. Smiješno

EDIT: Doomova ulti možda jes OP u timfajtu, ali onda Su OP i:
-ravage, blackhole, hrono, global silence i omnijeva ulti (OMG INSTANT WIN!!)
-dazlov grejv i lanajina prva (OMG WHYYY I CAN NO KEELL THIS GUY?!)
-naixova prva, druga i treća (OMG WHY DIS GUY ATAK ME SO HARD I NEED HART OF THE RACQ NAUUU!!!1)
-omnijev repel (OMG FREE BKB! OMG AICEFROG NERF DIS GUY NAUUU!)
-miranina ulti (OMG FREE SMOKE NAU I NEED BUY WARDS AND DUST! WITCH DOCTOR BUY WARDSSSS NAUUUUUU!!!1)
-kunkin brod (OMGGGGGGG!! THEY SO TANKY! OMMMGGGGG AND THEY STUN ME TEAM NOOOOBBBB! REPOOORRRRTTTTTTTTTTT!!!1)
-Exorcism, rhastini wardovi (OMGGGG FREE TOWER KILLS! ME GO BACK, NO TRY TO DEFEND! BACK ALLLLLLLL GO FARM WUDZZZ!!1)
-Ember, Storm, Magina, QoP (OMG DIS GUY ESCAPE ALL TIME! ME NO NEED ORCHID ME NEED BUTTERFLY FIRST ITEM!!!!)

Postoje samo dvije magije koja su OP a to su disruptorov glimpse i pandarenov ulti (mada ovaj drugi i nije nešto u late game)

I to što je neka magija u nekoj situaciji OP je sasvim normalno. Mađije su takve da su u nekim situacijama bolje a u nekima lošije ali da se sve u svemu heroji mogu counterovati.
Eo npr. antimage prvi je OP kad nemaš silence ili bar 2 stuna timu (mada bačit 2 disable na jednog heroja i nije najpametnije što moš uradit). Antimage ima jedan od najgorih winrate (mislim da je 44%)... OP? lol

Za Anti-Mage-a se odavno znalo da je golo govno sa smešnim orb efektom koji postaje irelevantan u late-gameu.

Što se tiče OP magija, upravo te magije čine Dotu zanimljivom. Recimo u League of Legends-u su mnogi kukali na OP magije, pa su te magije bile nerfovane non-stop i onda u season 4 imaš situaciju gde su svi heroji indentični (obavezno jedan skill neki nuke, drugi skill neki crowd control, treći skill neki dash i tako dalje) i to je učinilo tu igru ustajalom. I činjenica da LoL ima i đubre od grafike nimalo nije pomoglo ovoj situaciji.

A u Doti, kad IceFrog balansira heroje, on zadržava osobine heroja koji ga čine, uslovno rečeno OP, a nerfuje ostale stvari na tom heroju. I upravo ta vrsta balansiranja čine igre u Doti zanimljivom. Ako izuzmemo đubre od finala u ovom internešnalu, na ostatku turnira, samo 8 od 102 heroja u CMu nije bilo izabrano tokom celog takmičenja.

PuppetMaster
zasto ga onda ne banuju nikad?

Doom je bio četvrti najviše banovani heroj, posle Lajkana, Pande i Tinkera.

Nisu ga banovali u finalu nijednom. To sam mislio, samo se nisam dobro izrazio.

Za Anti-Mage-a se odavno znalo da je golo govno sa smešnim orb efektom koji postaje irelevantan u late-gameu.

Ja sam samo reka da je antimage "OP" ako u timu nemaš orhid, silence, stun ili bar neki burst damage... Namjerno sam uzeo njega jer je jedan od najslabijih heroja... brzo farmuje i to je to. Ako mu sjebeš farm nikad neće "doći onlajn".
Ono što sam htio da rečem je da bilo koji heroj može djelovati OP u idealnim uslovima. Npr. bane i rhasta... Bane uleti, bači sleep na jednog, prvu na physical damage core, ulti na još jednog, rhasta bači treću na još nekoga i hexa onog preostalog. Vau, to je 5 sekundi full disable!!!!11 OMG NERF DIS! STRONKER THAN CHRONO!!!!!11
Pitanje: OP?
Odgovor: NE!

EDIT: Da se razumijemo ne kažem ovo nikome posebno, samo ono što izgleda većina misli.

PS: I za ove što se toliko žale, da se razumijemo dum se ne pikuje zato što je "OMG WTF SO FUCKING OP!" nego jer je counter za neke heroje koje je teško ubiti a mogu da useru tim fajt tipa storma, embera, pucka, invokera, akaše, bristla, mirane, weavera koji čim vide da ne ide sve kako treba mogu da se maknu. Vau, uletio sam, makao sam im svima po 50% helti sad treba da pobjegnem... krajnje zanimljiva taktika koja nije nimalo gej. Uz to counteruje tryhard timove sa 3-4 bkb heroja i tako narušava zabavu onima kojima bi bilo zanimljivo da gledaju tim fajt u kojem kristalka udara autoatakom jer svi imaju bkb upaljen... U suštini prekida retardirane one shot komboe i debilni disengage sa invisom, blinkom ili transformation skilovima...

Ovo što gore neko reče da se kule pojačaju, ja im ne bih da neki buff poseban tipa više helta ili armora jer to ih spasit neće osim ako se to ne digne baš previše a veći damage bi sjebao last hitovanje jer bi range kripa bilo nemoguće lastihitovat a i ostale teže pa bi ispalo da je na midu najpametnije autoatakovat kripove.
Ja bih uveo možda kad udariš fortify da kula udara jedno 30% jače i ima tipa 60% splash damage.

EDIT: možda još bolje 60% jači damage i 60% splash jer onda udara onog kog bije 60% jače a ostale udara 100% od onoga što bi inače udarala (zapravo 96% al to je to)

EDIT2: Mada to bi onda trebalo možda malo i produžiti cooldown na fortify npr. 6 i po minuta

Doom jeste mrzan i dosadan, ali da je OP, i nije bas ..

Hvost, Dendi i Papi će ostati u timu, jer su dugogodišnji prijatelji još od ranije.

To jeste, igrali su za navi jos u doti1... Ali mislim da se mora mijenjat Hvost, lose igra brate, ne moze stalno da igra giroa sa dva divajna, ne ide to ... Mada, na ti4 ga nije ni igrao.
I ja se nadam da ce likan popiti neki nerf, jer je posran heroj, mrzniji je od duma mnogo mnogo ...

I main event je imao vrh gejmova. Ja kapiram da većina ođe prati pro dotu otkad je alliance osvojio TI

A to jeste stvarno .. Sigurno ti pratis najduze i samo ti znas sta se i kako igra .. Ja pratim otkad je njubi osvojio .. Ne zajebavaj cupara srece ti

Za Anti-Mage-a se odavno znalo da je golo govno sa smešnim orb efektom koji postaje irelevantan u late-gameu.

Samo cu lol na ovo da stavim

Dodat armora kulama... Nije fora da se stavi da su imune na magije, jer bi onda neki heroji malo izgubili smisao ... A to sa splesom i kurcima brate, nikad nece proc:D

I main event je imao vrh gejmova. Ja kapiram da većina ođe prati pro dotu otkad je alliance osvojio TI

------------------------

A to jeste stvarno .. Sigurno ti pratis najduze i samo ti znas sta se i kako igra .. Ja pratim otkad je njubi osvojio .. Ne zajebavaj cupara srece ti

LGD vs DK?
C9 vs Vici?
Vici vs DK?
LGD vs IG?

To mora da su bili stvarno sranje dosadni gejmovi... mora da je dum kriv za to lel xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD heheheh xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD hehheh xDDDD

EDIT: NE!

Doom jeste mrzan i dosadan, ali da je OP, i nije bas ..

Loliša. Pa što bi ga pikovali toliko da nije op jebote? Jako ga je teško kaunterovati, ali Pazl je već objasnio što se njega tiče, nema potrebe da ponavljam.
Jeste i mejn ivent bio dobar, nisam ja rekao da nije, nego da mi je zanimljiviji bio taj prvi deo.

Što, bilo bi vam zanimljivo da gledate enigma, kunka, treant, magnus, skywrath combo? I meni... samo jer ga i trakserica može sjebati... da ne pričam o DP, pucku a tek o silenceru.

Ne. Bilo bi mi zanimljivo da u tim jakim gejmovima gledam malo različitije pikove. E sad, što ne može jedan jebeni gejm da prođe bez duma, profeta, brumastera, skarameža i raste je druga priča (osim naravno ako nisu banovani).
Čist primer mi je recimo Navijev pik doktora. Ili sam ja premalo gejmova gledao ili ga skoro uopšte nisam video. Oni ga lepo pikuju i oplode s njim.