Prijava

Zapravo, ne grešim ja koji kažem da čovek ne može da se menja nego vi koji na čoveka gledate kao na skup osobina koje se u jednom trenutku pokazuju. E pa grešite. Čovek je mnogo kompleksniji od onoga što se vidi u određenom trenutku. Svaki čovek ima masu osobina za koje ni sam ne zna, a koje isplivaju u jednom trenutku i onda to izgleda kao da se ovaj promenio, a nije.

Ovo što je DCX rekao je ok. Ali često ta pičkica (kakav si ti bio) ima mnogo veća muda nego naloženi klinac. Stavi naloženog klinca pred nekog dosta jačeg i naloženi klinac postaje pičkica, ali on se nije promenio, nego je to jednostavno u njemu.

U stvari, ima nekih osobina koje možeš da ubiješ, ali je diskutabilno koliko se te osobine zapravo mogu svrstati u osobine, pre bih im dao jedan drugi naziv - navike. Dobar ili loš, pomaže ili ne pomaže - to nisu osobine - to je ono kako čoveka vide drugi. A i to je relativna kategorija. Ako si ljubomoran čovek, ljubomoran si, možeš to da sakrivaš koliko hoćeš, jednom će isplivati, samo mnogo jačim intezitetom nego što bi trebalo jer si to prikrivao. Nervozan čovek, po prirodi može da broji do 500000 da bi odreagovao smireno, ali pogodi, on broji. I uvek će brojati, samo jto tome neće pridavati značaj. Hrabrost - ne iskazuje se tim ko je glavni baja u društvu nego u zajebanim situacijama. Ljudi koji se nikad nisu kurčili i koji su komotno mogli da budu okarakterisani kao pičke bi pre uleteli u ma kakavu god tuču da pomognu nego oni naloženi (makar oni koje ja znam), jer oni nemaju potrebu da se pokazuju drugima kao takvi, dok ovi naloženi uglavnom tim skrivaju tu neku unutrašnju nesigurnost. Da ti ne nabrajam dalje. Čovek je skup velikog broja osobina i neke od njih može samo da izbacuje u prvi plan, ali on ima sve te osobine. Da ne davim više, to sam hteo.

Hoces da kazes da dete izlazi iz majcine utrobe sa setom osobina koje do kraja zivota ostaju takve kakve jesu?

Neke osobine se razvijaju a neke verovatno i gase u fazi odrastanja. Ali svakako da izlazi sa dobrom podlogom za razvijanje pojedinih osobina, a ne sa gotovim osobinama. Kapiraš? A taj set je mnogo veliki.
Jebena je stvar ta genetika.

Dakle neke se razvijaju a neke i gase... Zar ne brojimo to u promene? A odrastanje je proces koji traje citavog zivota, ne u fizickom smislu naravno.

Je l' znaš kada se dete formira kao ličnost? Ne mislim na ceo život. Možeš imati određen sklop osobina, tih koje si nasledio, dobio sa rođenjem, ali ne možeš sam da razviješ neke druge.

Кад год погледам форум, ова тема при врху, а нема више од три стране...

Суштина не, фасада да.

А карактер се према неким стручњацима развија до четврте године. Та суштина. Касније, верујем да шта год да радиш са собом, то су само начини понашања.
Имала сам прилично доброг друга до осме године, и онда сам се одселила (исти град али супротан део) и брзо смо се распали. Скоро сам имала више контакта са њим, и никад не бих поверовала да ће такав да испадне, али се десило много ситуација где је одреаговао као класични мали он.

Не могу, они само могу да глуме неку промену.

Ne mozes sam da razvijes osobinu?

Sve se menja, svaki dan. Je li promena ukusa kod coveka promena?

Mogu, ali uz stručnu pomoć.
Mogu i sami, ali samo kozmetički, fasadno, al' ako ima buđi, izbiće na istom mestu.
Uglavnom misle da su drugi felerični pa bi njih da menjaju.

Ne mozes sam da razvijes osobinu?

Ко је причао о томе?

Sve se menja, svaki dan. Je li promena ukusa kod coveka promena?

Например, ако си тврдоглав, сутра нећеш бити ако ти тако хоћеш? Ма дај молим те, приче за малу децу. Какав си такав си. Само изглед можеш да мењаш.