Prijava

Најзабавније ми је (поред некорпостовања) то што се нађу неки паметни да пишу, а не прочитају ни бар две или чак три прве стране теме. "Ископо сам тему и сад ћу да будем паметан, а то што је можда њих милион био паметнији пре мене није битно. Оно што ћу ја написати је срж свега."

Pa neopterećenost postojanjem boga i pucanje nečega u predelu prepona za dokazima više vuče na agnosticizam nego na ateziam.
p.s. * neverovanje
Jebem, pogotovo ako neko pita na internetu.

da se dogovorimo i nadjemo za neku tucu? ateisti protiv fanatika. ova rasprava nikuda ne vodi, kanite se corava posla, svako ima svoje misljenje i tacka. slicna tema je vec zakljucana, trebalo bi i ovu.

Ovaj na početku teme su se vrteli oko ovoga što ću sada ja reći, mada je možda neko rekao pre mene:
I vernici i ateisti su indijanci koji su sigurni (veruju) u nešto u šta ne mogu biti sigurni.

Ateizam se baš ne može svrstati u religiju, jer kao što je rečeno nije uređen (svi oni ne veruju u boga, ali veruju u razne gluposti). Ali recimo religija bi mogla da bude ono verovanje u BigBang, itd.

Ja sam mislio na prave ateiste, a ne one kvazi-ateiste, što kad im se priprdi na predavanju mole boga (u kog ne veruju, jelte?) da ne puste goluba i što se krišom klanjaju radijatoru kući.
Oni trve ateisti će u svakoj situaciji i svakom momentu tvrditi da bog ne postoji i da za to imaju neosporive dokaze (kao što nemaju).
Daklem, usled nedostatka dokaza nešto se ne može nazvati znanjem nego samo verovanjem.