Prijava

Ne može Čorba

Мени боде очи што људи катастрофа потцењују Рајка Којића, па чак и Џинџера и Чорбину музику. Песму чине музика и текст, и музика колико код банална била МОРА да одговара тексту, могу солаже да буду перфектне, музика одлична, ако не одговара тексту, једноставно тај бенд не може да буде музички најјачи. По мом мишљењу Чорба до деведесете има тај најбољи склад и о томе се ради. Једноставно, не можеш да раздвојиш та два најчешће. Леб и Сол и Смак су најбољи што се гитарских делова тиче (Ја више волим Леб и Сол), али са друге стране, и Чорбу и Дугме су чинили фантастични музичари. Азра је имала доста слабију музичку секцију од ова четири бенда.

Reme jasno je šta čini pjesmu ali na ovoj temi je samo pitanje muzike, jednostavno da jednostavnije ne može biti. Kod Čorbe je razlika između kvaliteta teksta i muzike po meni velika, imali su odlične tekstove ali ne toliko dobru muziku.

rokeri s'moravu.odlicni tekstovi,sjajna muzika.

Забрањено Пушење
Болеро
Смак
Ју Група
Мислим да је наслов теме промашен, можда и незахвалан. Никада нисам волио да расправљам о музици када је наглешен суперлатив.
Додао бих и гитаристу Златка Манојловића.

Ne može Čorba, Dugme ili Azra biti ispred Leb i sol i Smaka u pogledu muzike, jednostavno ne može. Tekstovi uopšte nisu bitni za ovu temu.

Какав пост јеботе.

Kasnim na temu ali moram da se upišem. Dobre tekstove imaju Z. Pušenje, R. Čorba (ne ovo sa vijagrama i š. mušicama), Azra, H. Pivo... Što se tiče muzike tu je Smak, B. Dugme (iako nisam fan bd može se reći da su solidno svirali)... Eh da meni vokal kande Kodže i Nebojše ide na nerve samo tako. Jel' pominjao neko B. Out i Lajbah?

Indexi su neprikosnoveni na prostoru bivše Juge.

Nekako imam osećaj da svi vamo koji se pri'vate Smaka, Leb i Sol i tako ''tih'' bendova su zapravo toliko zatucani samo njima, i da su sve ovo ostalo što se navodi samo površno ili tek malo poviše poslušali, a samo kenjaju i izbacuju neke kvazi-argumente u odbranu svog stava. Ljudi, jebem mu mater. Ovaj gore reče kako ne može Čorba u žanr.
Druže moj, ako Čorba ne može da bude u nominaciji za najbolju rok grupu kod nas ikada po tebi, ti da pakuješ prnje sa teme i pičiš da se baviš nečim što ne izaziva transfer blama kod drugih. To je jednostavno objektivna stvar. Kao što je objektivna stvar da je Bijelo Dugme ono što oslikava Jugoslaviju.

Rekao sam to ranije, reći ću opet. U poslednje vreme Čorba ne izbacuje ništa pametno, poslednji album pogotovo, pesma-dve i to je to. Ali prva 4 pišaju po svemu ostalom zajedno. Jednostavno, tadašnja Borina glava i Rajkova gitara su bili sklop kojem niko nikad više primirisati neće, to da potpišem i da crknem u opkladu.

Azra, EKV, Smak, Haustor.. Zabranjeno pušenje zbog tekstova. To je moje skromno mišljenje:)

ЕКВ, Смак, десет празних места, Атомско склониште, Азра, Индекси. Остали мање-више нису за принети.

Гоблини јебу... Екв, непрејебив.

Azra muzički nije nešto posebno, nego je tekstovi izvlače.

Хаустооор.

Ljudi, mnogo potcenjujete Riblju Čorbu. Bora je mogao da bude bog ali se ugurao u mrtvu politiku, imao nekoliko ispada devedesetih i na kraju se združio sa tunjavim Koštunicom. Kada se setim kakav je idol bio nekada, plače mi se jer sada ne mogu očima da ga vidim! Prvih pet albuma su sam vrh našeg roka, mada i među stvarima koje su radili do 1990. ima kvalitetnih pesama.

Azra muzički nije nešto posebno, nego je tekstovi izvlače.

ne da nije nešto posebno, nego su čak i loši muzičari :) al Džonijevi tekstovi su ono što čini Azru jedinstvenom (mojom omiljenom grupom).

I kad čujem kada mi neko kaže da sluša rok a pritom misli na Crvenu jabuku, Plavi orkestar, Reginu i ostale gejštine mogao bih da ga pljunem.

Ова тема је смејурија од друге, треће стране навамо.

ТУРАЈТЕ КАТАНАЦ јер глупост ПРЕЉЕВА из ње и успорава сајт лоло

"Domaći rok muzičari pojeli su muziku. Ono što čujemo, samo je podrigivanje." Duško Radović

Osim naravno Partibrejkersa.