Prijava

Читам http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/324050/Ispovesti-mestana-Bavanista-Zelenasi-su-nam-uzeli-svu-imovinu. И не бих да будем груб, има ту људи који су позајмљивали паре од зеленаша због стварно тешких и непланираних ствари, попут сахрана јер зеленаши у црном ни бесплатну смрт више не дозвољавају. Али итекако сматрам да ови који се од седамнаесте године позајмљују од зеленаша да би се коцкали немају право гласа. Знају шта их чека, какви су услови, и да ствари никад нису како су биле унапред договорене и увек са враћају зеленашима док не дођу у дебели шкрипац. А онда кад сами себе готово покопају позивају се на право у неправној држави за коју такође знају каква је. Можда грешим и тражим да ми они са мало већим искуством кажу ако је тако. Али сматрам да човек који себе убаци у овакве проблеме

Zajmim od njih od svoje 17. godine zbog toga što sam dosta gubio na kocki. Od tada sam ukupno pozajmio 200.000 evra. Svakog meseca po 1.000, 2.000, zavisi kako-kad, i vraćao s kamatom.

Na kraju je moj dug iznosio 300.000 evra. Po njima, treba da vratim još 30.000 evra, ali nemam odakle. Sve sam izgubio od imovine i zemlje. Porodica mi se raspala, žena me je ostavila, a otac izvršio samoubistvo - jada se Zoran.

Заслжује батинање, небитно да ли то раде зеленаши или ко већ.

ne valja ti link.
ne bi da molarišem sad ništa al ti što pozajmljuju keš su čistokrvni debili.
Čuj zbog kocke pozajmljivo...

Гледам овог зеленаша из краја, сваког месеца нов аутомобил испред гајбе, још мало па ауто-плац да отвара. Јебен лик. А да га види човек на улици(кад није у крајслеру/бемвеју), реко би, какав је ово кикирез шиштавац. Опрезно кад се мрштите људима, никад не знате да л има дугу деветку у гаћама.

Zajmim od njih od svoje 17. godine zbog toga što sam dosta gubio na kocki. Od tada sam ukupno pozajmio 200.000 evra. Svakog meseca po 1.000, 2.000, zavisi kako-kad, i vraćao s kamatom.

Na kraju je moj dug iznosio 300.000 evra. Po njima, treba da vratim još 30.000 evra, ali nemam odakle. Sve sam izgubio od imovine i zemlje. Porodica mi se raspala, žena me je ostavila, a otac izvršio samoubistvo - jada se Zoran.

http://files.sharenator.com/Kill_it_With_Fire_Aliens_RE_People-s576x304-98870.jpg

Ја сам до неког скоријег времена мислио да је то мит, то зеленашење код нас. Онда су све чешће неки људи почели да ми помињу како знају неког ко је позајмљивао паре од зеленаша, и то велике, а скоро сам срео и људе који су сами позајмљивали.

Лично бих забранио ту активност и увео драконске казне за људе који се тиме баве. Ем не волим јеврејлук, ем овакав вид набавке новца подстиче људе на криминал када се испостави да не могу да врате, па страдају невини људи. А ја не волим кад страдају невини и поштени људи.

postoje odavno, procvat ili renesansu doziveli 90tih

Interesantno je bilo da su jevreji jedno vreme bili proterani iz britanije, pošto se crkva mrštila na zelenašenje (osim sopstvenog) malo ko se time bavio. Tu su Jevreji kao i obično namirisali priliku i krenuli da zajme šakom i kapom jer jelte nisu pod jurisdikcijom a njihova crkva im to bogu fala ne brani. Najveći ekonomski umovi kraljevstva su se tu sabrali i skontali da to nije dobro, ama nije dobro ni u kojoj varijanti, na pun krug. Tako da je kralj doneo uredbu kojom se ješe proteruju kompletno, čak je i potrajalo, skoro 350 godina. Sa jevrejskom imovinom, zanimljivo, ne piše šta je bilo.

Šta znam, poštenim i radnim ljudima obično se nađe neko da zajmi ako im baš treba, a ovakvi lelemudi što vise po kladionicama i ne zaslužuju bolje, samo mi žao porodica njiovih.

Мени баш њихових породица није жао, јер су породице криве за такво понашање. Све је последица лошег васпитања. Ако васпиташ дете како треба, сигурно неће прибегнути оваквом виду доласка до новца. Жао ми је неких левих људи који страдају.

Ja znam par klinaca od 18-19-20 godina koji već dve tri godine zelenaše, i to su došli do nivoa da pozajmljuju i po 30 000e u komadu. Ozbiljne pare vrte, pištolj uvek uz njih, metak u cevi i siguran sam da su spremni da ga upotrebe. A verujem da već i jesu.

Jedini problem im je što im keve i ćale ne znaju šta im deca rade i onda ni ne mogu nešto posebno da troše te pare...da kupe stan ne mogu, kola ne mogu...kako da dokažu odakle im novac. Da operu novac...to ne znaju, a i šta da kažu svojima odakle im tolke pare. Tako da im se trošenje svodi na to da lik kupi ceo frižider sladoleda iz radnje...kupi 10 džek danijelsa i donese ga na fudbal pa ga prosipa i tako takva skrnavljenja...

Феноменални су ми ти родитељи што као не знају шта им деца раде.

To je sistemski problem sirotinjskih zemalja. Kao droga, sitan kriminal, homofobija i korupcija. Sve će se to izmeniti nikad ili malo kasnije.

EDIT: zaboravio sam ekstremni patriotizam...

Sasvim moguće da se taj nije vruć vode napio, al opet osetljive su to stvari, ili ih razmaziš pa naviknu na dobro i ne prezaju ni od čega da održe taj standard i kad prestaneš da ih finansiraš ili ih ugušiš oranjem i kopanjem pa bi sve dali samo da uteknu od toga. Doduše, malo je naivno tupiti zube o vaspitanju dok ne poženiš bar dvoje-troje svojih.

Лично бих забранио ту активност и увео драконске казне за људе који се тиме баве. Ем не волим јеврејлук, ем овакав вид набавке новца подстиче људе на криминал када се испостави да не могу да врате, па страдају невини људи. А ја не волим кад страдају невини и поштени људи.

Па забрањено је јебо га ти! хД

Лично не видим ништа "превише неморално" у целој причи. Нисам у директном контакту са зеленашима никад био па причам напамет, али сигуран сам да нису класични кримоси. Није њима у интересу да ти науде, него да ти узму паре и имовину, тачније да прибаве себи корист. И не видим ту неку велику разлику између зеленаша и банака, с тим што те банка легално јебе, док су зеленаши задужени за неке друге кругове.

банка легално јебе, док су зеленаши задужени за неке друге кругове.

Misliš krugove onih koji imaju platu ispod 60.000 i nesiguran posao pa im banka ne da kredit... čekaj jebote pa to smo mi :(

čekaj jebote pa to smo mi :(

Вел ју гат д пикчр...
Банка је још гора, убеђује те, каже ти како можеш да вратиш, прави ти згодитке само да узмеш кредит... А онда кад све оде у курац, онда крене да плени.

Razlika je u kamati. Kredit u banci još i vratiš nekako dok kod zelenaša nemere. Naravno, i jedno i drugo su čisto zlo.

Bankarstvo je legalizovano zelenašenje.

Razlika u kamatama između običnog zelenaša i banke postoji zato što običan zelenaš nema tako dobre mehanizme zaštite svog novca kao banke, pa onda gleda da što više zaradi na mestima na kojima za to ima priliku, pošto zna da sve to sa njegovim "poslom" neće dugo trajati i da je na klimavim nogama.

Inače, cilj i "biznis filozofija" je im je sasvim ista. Jedni su legalni zato što plaćaju porez i daju tal državi za to, a drugi su kriminalci zato što se ne tale sa državom koja ih upravo zbog toga i juri i kažnjava.

Oboje su krajnje štetni za običnog čoveka, mada banke neuporedivo više prednjače po broju katastrofa koje su izazvale svojim poslovanjem.

Zlo, zlo, zlo! Moji stari je (reci greškom, nepromišljenošću i ludom nadom da prosečan čovek od poljoprivrede može živeti u današnje vreme na prostirima bivše Jugoslavije) bio ušao u to prokleto vrzino kolo dizanja kredita. Kad je podigao bio toliko kredita u bankama da više nije imao gde, onda je počeo uzimati pare od zelenaša. Bato moj, to je bio pakleni period, srednju školu ne znam ni kako sam završio, a ostao normalan od poziva, pretnji i lupanja po prozorima u sitne sate. Nakon što je stari umro, dobrih 5 i kusur godina smo mater i ja dugove vraćali, ona od penzije, ja od stipendija, a kasnije i od plate. Neka hvala - nikad više ništa na kredit ne bih uzeo, taman da skupljam po evro svaki dan za to što mi treba.

Spuštavah se ja na vaše uže,
umalo se uže ne pretrže;
otada smo viši prijatelji,
u glavu mi pamet ućeraste."

Oboje su krajnje štetni za običnog čoveka, mada banke neuporedivo više prednjače po broju katastrofa koje su izazvale svojim poslovanjem.

Istina. Trebalo bi se ugledati na islamsko bankarstvo. Kod njih je zabranjeno uzimanje kamate. Ne shvatam u potpunosti sistem, valjda im banke funkcionišu kao solidarna društva, pa kad uložiš u banku, nije ti zagarantovana kamata, već dobijaš dividendu od dobitka koji banka ostvari investiranjem, proporcionalno tvom uloženom delu. A za pozajmice ne znam šta rade, ali sigurno ne uzimaju kamatu u ovom zapadnom kapitalističkom smislu.