Prijava

Ево, кад се Бохор хвалише, да и ја бацим слику имања из 'тичије перспективе.
http://www.dodaj.rs/f/1k/at/1fH7yIPn/desktop.png

al sit sam se ismejo ovome 'za svoje potrebe' hahah
onaj pece hektolitre rakije, onaj 'rani krdo svinja, onaj ima farmu pilica i 20 kosnica ahaha po starom srpskom obicaju "da ne zafali" hahaha

aj odo ja da otvorim jednu temu apropo imanja, bice zanimljivo videti vase misljenje.

Је л' правио неко вино од купина. Ако неко има провјерени рецепт...

MileBubreg
al sit sam se ismejo ovome 'za svoje potrebe' hahah
onaj pece hektolitre rakije, onaj 'rani krdo svinja, onaj ima farmu pilica i 20 kosnica ahaha po starom srpskom obicaju "da ne zafali" hahaha

Јбг, ја не видим шта је ту смијешно, раде људи, хоће да имају своје, а и видим да уживају у томе.

De se hvalim, krvave su to zarađene pare. A i nije to moje, mada ujak se ženio, razveo a nema dece xe xe.

Сејо, прогуглај мало, сигурно ћеш наићи на нешто.

@Mitke, mislio sam na ljude koji proizvode puno da bi zaradili nesto, pa kad nemas gde da plasiras, onda kao za svoje potrebe. a zna se sto ne moze da se proda, sve u svemu jbg.
verujem da je onaj lik sto su nasli 200 struka dzidze u nekom selu kod Batocine prvo reko da mu je to za "svoje potrebe". :)

ne rece kako mislis ovo na 2 fronta, ne bih da te deprimiram, vidim da si pun entizujazma, ali...

onaj pece hektolitre rakije,

Капирам да се ово односило на мене Миле?

Веруј да ми није ни на крај памети да ракију продајем, осим комшији којем је непријатно да му стално поклањам као и течи. Волим да је печем јер ми је то гушт и волим да пијем своју ракију, да знам шта пијем.

Породично доста пијемо, има нас поприлично у практично једном дворишту(ћале, стриц, деда, брат, ујак који је "привремено код мене" већ 9 година и ја, тако да се дневно троши 1-2 литра ракије. Плус по литар где год да кренем или ми неко дође па ти види колике су ми "сопствене потребе".

ja ove godine počinjem da pečem sa matorim. šljivu i lozu. al se ne razumem mnogo pa da pitam vas iskusne, sme li da se pomeša više vrsta grožđa?

Није препоручљиво али можеш да мешаш шта хоћеш. Мада ја од грожђа прво правим вино.

mi pravili vino do prošle godine al nam ne uspe uvek najbolje pa hoćemo rakiju. a volim lozu jbg

Ишмих, не знам за комовицу. Знам само да ти је битно да одвојиш бобице, да ти грање не поквари укус ракије.

Миле, као што су и моји отац и мајка, све се може стићи. Уз кума који је као и ја, посвећен што воћарству што пчеларству, мислим да ће то ићи поприлично глатко. Чекам из општине одговор, да видим дају ли какве субвенције за воћарство, планирам неки воћњак да засадим и тако, нешто смо још и прије ђед и ја причали о свему томе, али ето, није дочекао да види то. Горе сам ставио слику имања, има још нешто у том ђедовом селу земље и шуме и тако, девера се полако.

Сад смо преко љета отац и ја шупу обновили, која је била из ђедовог доба. Има стално нешто да се ради, али ми ништа не пада тешко.

Ишмих, не знам за комовицу. Знам само да ти је битно да одвојиш бобице, да ти грање не поквари укус ракије.

Муљачи уопште нису скупи.

Ето, Цуко ти је специјалиста за разне врсте, ја само крушку и шљиву правим. Нек ти је са срећом почетак његовања традиције и да печеш још дуго година!

Моје комшије се из Славоније, кажу да је код њих било срамота кад домаћин продаје ракију.

Е јеби га, било некад тако, сад друго вријеме дошло. Шта фали продавати ако имаш вишка. Јбг мој тетак има на обронцима мајевице шљивик од 250 стабала, шта да ради са толиком ракијом? Ја сам планирао сад један воћњак од 200 стабала, само се двоумим да ли да буде чисто шљива или да комбинујем и мало виљемовке и кајсије.