Prijava

Борис Малагурски је српско-канадски филмски режисер, продуцент, сценариста и извршни директор Малагурски Цинема продуцентске куће, са седиштем у Ванкуверу, Канада.
Борис, син проф. др Бранислава Малагурског и Славице Малагурски, одрастао је у Суботици, на северу Србије. Године 2005. емигрирао је у Канаду и направио документарни филм о свом одласку из Србије који је назвао The Canada Project. Филм је приказан на Радио-телевизији Србије у оквиру емисије Мире Адање-Полак.
Његов филм, Косово: Можете ли замислити? (Kosovo: Can You Imagine?, 2009), бави се темом људских права Срба на Косову и Метохији.
Децембра 2009. године, филм је доживео телевизијску премијеру на руској сателитској ТВ мрежи Russia Today која се емитује у преко 80 држава широм света.
Следећи филм на којем је Малагурски радио бави се умешаношћу запада у распад Југославије, Тежина ланаца (The Weight Of Chains, 2010). Овај филм је снимљен уз подршку Глобалног Истраживачког Института који води Мишел Чосудовски.Малагурски у филму анализира и тренутно економско стање у бившим југословенским републикама и даје јединствен поглед на главне политичке и друштвене проблеме са којима се срећу грађани тог дела света. У октобру 2011. године је филм приказан на Телевизији БН.
Филм је изабран за један од 6 најбољих на Белдокс фестивалу документарног филма. Малагурски тренутно завршава рад на документарном филму о Београду.
http://www.malagurski.com/
https://www.facebook.com/b.malagurski
ЗАНИМА МЕ ВАШЕ МИШЉЕЊЕ О ЊЕМУ?
ДА ЛИ СЕ ОН ПОЈАВИО ТЕК ТАКО У НАШ ЖИВОТ ИЛИ ЈЕ И ОН НЕКА МАРИОНЕТА ПОСЛАТА СА ЗАПАДА?
ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА У ДОКУМЕНТАРЦУ "ТЕЖИНА ЛАНАЦА" ГОВОРИ О НЕЧЕМУ ШТО СЕ НИЈЕ ГОВОРИЛО И ШТО НИКО И НЕ СМЕ ДА ГОВОРИ (Г17+ као главни задатак растурање Југословенске Економије и остали грана државе)
ДА ЛИ ОВО РАДИ САМО ЗБОГ ЛИЧНЕ КОРИСТИ ИЛИ ЈЕ ИПАК СТВАРНО ДОШАО ДА ПОВРАТИ НАРОДУ СВЕСТ.

Mnogo gotivan lik. Ima zdravo misljenje i sviđaju mi se njegovi stavovi. Filmovi su mu odlični :D

мени се јако свидео филм ТЕЖИНА ЛАНАЦА иако је просрпско говно. ал немам појма, једино сам то видео од њега. рецимо да немам мишљење о њему. тј нисма га мого створити на основу тог једнног филма

Ima on više filmova.O Kosovu i Metohiji, snima i film o Beogradu,a čak je rekao i da će snimiti film o navijačima Partizana i o slučaju Taton i to je vrlo,vrlo interesantno ma da mislim da je pritisak veliki da bi smeo da to snimi tj. da postavi pitanje da li su stvarno pravi krivci iza rešetaka.

Pritisak s cije strane? koliko sam ja skontao on ima Kanadsko drzavljanstvo, a sumnjam da bi mi tamo iko ista rekao u vezi teme njegovog dokumentarca, a time sto je pipljiva tema rizikuje mnogo, moze da se proslavi ili da se ukopa za sva vremena

Па притисак са стране они који су на слободи,а најодговорнији су за смрт Татона ... али јбг мамини и татини синови и наравно да ће наје*и неко други уместо њих.
Тако нам је како нам је

Ja sam gledao samo film Težina lanca. Film je dobar u tome što donekle razobličava Evropsku Uniju, Ameriku, itd. i predstavlja jednu protivtežu prozapadnoj i antisrpskoj propagandi koja je dugo bila veoma prisutna na ovim prostorima.
Zato taj film treba da postoji. Stavlja u pitanje ideju da "Evropa nema alternativu".

Međutim, i taj film je propagandni - veoma jednostrano gleda na stvari, veoma je antizapadno, antievropski, antiglobalistički i prosrpski nastrojen. Dakle, ni taj film nije sasvim realan, niti objektivan, kao što nisu realne ni objektivne ni prozapadna i antisrpska propaganda. Istina je, vjerovatno, negdje u sredini. Dakle, pozdravljam film jer daje jednu drugu verziju, jedan drugi pogled i podstiče na razmišljanje.

Što se tiče samog Borisa Malagurskog mislim da neko stoji iza njega, teško da su to sve njegove ideje i njegova istraživanja. A i suviše je mlad, ali BAŠ SUVIŠE MLAD, da bi uopšte imao dovoljno znanja i podataka, a i zrelosti, da se ozbiljno bavi svim tim stvarima. (1988. je godište).

јовичић признај да готивиш филм јер је просрпско говно? ај молим те

Па притисак са стране они који су на слободи,а најодговорнији су за смрт Татона ... али јбг мамини и татини синови и наравно да ће наје*и неко други уместо њих.

Pa to svakako, ali sto bi njega boleo tuki za njima? OSim mozda malo medijske pompe ne mogu mu nista, a ne mogu mu nista ni zabraniti osim eventualno emitovanja dokumentarca na nasim prostorima, ali to se zbog rasporstranjenosti neta moze okaciti macku o rep...

јовичић признај да готивиш филм јер је просрпско говно? ај молим те

Po meni film nije objektivan - ali neka ga, ne smeta mi, jer treba da se čuje i druga strana.

Мени је http://www.youtube.com/watch?v=9nHWsWOgtiw Косово: Можете ли замислити? бољи филм јер у Тежини Ланаца се појављују приче које су из други донументараца,сем онај веома инересантан разговор са гос. Трајковићем (политички и економски саветник ЈУ).

Filfm je jebeno legendaran. Neka je prosrpsko, antievropskoglobalističkoameričko govno.
Verujem u većinu stvari koje su rečene u filmu, nije tu samo čista kampanja ajde da se kolektivno poseremo na EU. Ima tu dosta činjenica sad je na vama da li verujete u to ili ne.

Svidja mi se covek jer je on jedni lik koji pokusava da putem medija razbije malo tu zapadnu propagandu o nama. Ta njihova propaganda je toliko delotvorna da i mnogi Srbi misle danas da smo mi stvarno glavni problem na balkanu da smo krivi zbog rata 90-ih da smo zlocinacka i genocidna nacija itd(a zamislite tek koliko je onda lako nekom tamo Svedjaninu da u to poveruje).

објаснио је с првим филмом, нисам га слушо како прича и како се понаша па то мишљење немам, а не изгледа ми нешто пријатно, ал то није тако важно. и фејзбукманијаче то што је филм анти евроинтеграцијски не значи да је србендски, уосталом чак и да јесте шта фали томе. човек говори о распаду југе и свима осталима како смо у сличним говнима.

daobar je film,gledao sam ga proslog petka na filozofskom fakultetu u novom sadu.steta sto vecni vladar javnog servisa tijanic ne sme da ga pusti.

Тежину Ланаца сам гледао пар пута, ове остале нисам али планирам одгледати. Човек јесте објаснио. Иначе што се Просрбства тиче одбацујем ту идеју, више је прокомунистички. Идеја филма је заснована на томе да се треба угледати на оне људе који нису желели распад Југославије. Види се да пљује демократију исто као што пљује Европску унију. И зашто ког курца говорите "антиевропски"? Па и Србија је у Европи! Није у Азији. Иначе, ћале, стриц, комшије и сви ћалетови од ортака кажу да им је било боље пре. Да овако како је сада није било чак ни деведесетих.

Kontam da ima ogromnu zaleđinu, ne moš' ono sam uraditi niti onakve stvari skontati jedno momče od dvajes i kusur leta. Čitava je to mašinerija. Ima moju punu podršku.

Гледао сам Тежину Ланаца, слажем се са Јовичићем донекле, лепо је видети неки документарац који даје другу верзију догађаја деведесетих, приказује мишљење друге стране, а да није режије Мирослава Лазанског и др. Делимично јесте просрпски, једнострано гледа на догађаје, тенденциозно прикрива друге догађаје, што иде на курац, али као што рекох, може проћи и значајан је као противтежа антисрбизму на западу. Мешчини да је у Шведској или Норвешкој приказан на државној тв, па се муслимански елемент усталасао.

И зашто ког курца говорите "антиевропски"?

Антиевропски као антиевропскоунијски, али је много накарадна реч.

Иначе, ћале, стриц, комшије и сви ћалетови од ортака кажу да им је било боље пре. Да овако како је сада није било чак ни деведесетих.

Исти случај.