Prijava

I kako ljudi mogu da shvate toliki deo svog života kao ništavan.
Pa u školi provodiš sate i sate najboljih godina svog života i onda da ti bude Dejan Cukić? Po mom mišljenju ne bi trebalo da postoji sredina, ili je bre voliš ili je prezireš.

Не могу да је презирем јер је било и доста лепих, а и доста ружних момената. Не знам, једноставно, ме је много ствари нервирало, али је исто толико било и добрих ствари, и оне се махом поништавају. А не могу да кажем да презирем иједан део свог живота, јер колико год срања се издешавало, јебено улазе у целу ту причу звану живот. Јебем ли га, тако капирам да би требало да буде.

Evo i ja da vam se pridružim i da kažem kako je lošiji forum na Vuki.
A možda sam i ja prosto sve iščitao...

Основну школу сам волео због разредног који је био жешћи алкос и звали смо га Спржа. хе хе Спржа. Много готиван лик. Кад се зеза, зеза се, а богами знао је и да бије. Тешку руку имао мајке му га набијем, али је био добар човек. Немам ниједног друга из основне са којим се данас дружим, јер сви фурају тарзанке, слушају техно и Секу Алексић, а ја сам алергичан на такве персоне.

Средња школа друга прича. Иако сам ишао у Гимназију релативно лако сам је завршио јер ми некако баш пријала. И имао сам оне периоде када сам баш волео да штребам. Додуше, то је трајало само у првој години. После тога сам схватио да поред учења о Наполеоновим походима, можеш и задовољити его свом бобану. Препустио сам се и алкохолу и проводу мало више, упознао екстра ортаке са којима сам и данас на " набијем ти га мајци у пичку ". Била је готива.

Али што каже Реме, ФАКС ЈЕБЕ ! Ем што јебеш више, зајебаваш се, упознајеш екстра ликове, ем што је као код мене случај, живиш у другом граду где ти маторци не кењају што си уместо два тањира супе појео само један. Јер супу и не једеш. А што се учења тиче, учи се мнооого више него у средњој, али и то се лако савлада ако направиш добар распоред. Јебига јебеш месец дана, спремаш испит месец дана. Тако је бар код мене. И не жалим се.

Nijesam je naročito ni volio ali ni mrzio. Bila mi je nekako - gotivna

MEni je osnovna ostala u dobrom sjecanju jer sam bio mangup svoje vrste, svakakve pizdarije sam pravio, keva je redovno morala dolazit u skolu ali to su mi nekako tolerisali jer sam prolazio odlicnim. Tu sam uponzo ortake sa kojim se i dan danas druzim. Definitivno dobro okruzenje sam imao.
Sto se tice srednje tu sam ucinio zajeb prilikom upisivanja. Upiso sam koledz i bio u internatu od ponedjeljka do petka, a kuca mi bila udaljena nekih 7-8 km. Sve ti postane dosadno jedni te isti likovi 5 dana, ne izlazis nigdje na jednom prostoru su, definitivno lose okruzenje za razvoj licnosti, jedina pozitivna stvar je ta sto sam upozno 3 ortaka za koje bi ruku dao. Kad sam zavrsio bio sam neizivljen, zeljan svega.
Sto se faxa tice, prvi semestar je bio ok, upoznavanje i tako to, a onda upoznajem se sa zeljastom materijom koja podsjeca na opojnu drogu marihuanu i sve ide kao po loju. Prve tri godine su mi odlicne zezanje i tako to, valjda ce tako biti kad i predjem na drugu godinu.

Evo ovako, ja da ukratko opišem svoje školovanje:

Prvi osnovne - Bio sam najvisočiji i najnapredniji u razredu, a po svemu sudeći i najljepši (ako se zanemari to što sam kao mali bio debeo) i najjači. Terorisao sam učiteljicu i učenike i dobio proširene vene stojeći u ćošku bez prestanka. Kada bi učiteljica htjela da me "kaže kod majke" ja bih se vadio na priču kako me tuku kod kuće.

Drugi osnovne - Isto kao i prvi samo što smo primali vakcinu.

Treći osnovne - Isto kao prvi samo što sam još imao i engleski. Profesorica je isto kao i učiteljica bila mnogo dobra žena ali je to nije poštedilo moje agresije.

Četvrti osnovne - Došli su profesori i ja sam imao šta da radim. Napisao sam rep pjesmu o njima i gađao društvo stegama onim iz učionice OTO-a. Tu su počele moje prve posjete upravi škole. Razredni je bio kul lik inače. Staromodan i džangrizav ali opet nekako gotivan.

Peti osnovne - Mislim da smo isto primali vakcinu ođe. Promjenila se smjena i krenuo sam sa pubertetlijama od 13-14 godina u školu. I oni su čuli da sam "reper" pa su tražili da im repujem na odmorima. Tada više nijesam bio najjači, pa sam se žalio razrednoj da me "maltretiraju". Imao sam inače kul razrednu koja je to ostala do kraja osmoljetke.

Šesti osnovne - Ništa naročito interesantno. Tada sam prvi put razvalio nešto od školskog mobilijara i krenuo u igraonicu pored škole.

Sedmi osnovne - Postao sam metalika. Latentna metalika doduše. Primio sam isto vakcinu ođe ili u osmom, ne sjećam se tačno sad. Počeo sam da razbijam DotA-u. Bio sam legenda igraonice. Vicešampion moje škole, ali nekako društveniji od arogantnog šampiona. U školi koja je bila u blizini moje bio je neki lik valjda što je isto razbijao DotA-u i došlo je vrijeme da se ja i on suočimo. Izgubio sam. Ođe sam krenuo da treniram kik boks.

Osmi osnovne - Ođe sam ojebao neko takmičenje iz fizike i počeo da razvijam kvalitetne strategije za DotA-u. Nabavio sam PS2 i nijesam išao bar jednom do dva puta neđeljno ali sam na kraju završio odličnim uspjehom i ovaj razred. Takođe sam počeo da razvijam zavisnost od cigara.
Na polumaturu sam išao u rozoj košulji. Opaaaaaa!

Prvi srednje - Svađao sam se sa svim profesorima a naročito sa pretjerano staromodnim razrednim starješinom. Nije bio problem što je on staromodan. Staromodan je bio i onaj iz OTO-a u četvrtom osnovne ali taj je imao brkove i bio je relativno mator a ovaj se još nije ni oženio (iako je imao nekih 35-40 godina; ali dobro se držao). Postao sam aktivni pušač i zavolio Vajsroj. Tu sam upoznao mog strava druga koji mi je danas sidekick u treningu. Ođe sam batalio sa kik boksom inače.

Drugi srednje - Najgori period u mojem čkolovanju. Prvo sam prethodnom razrednom napravio na čitulju i hvalisao se na sva usta o tome (uhvaćen sam jel'te) a kasnije sam ugasio struju cijeloj školi. Tu nam je u razred došao jedan lik što je pao godinu i imao jedno 1000 neopravdanih i pritom je bio teški Srbin i jedan Albanac što se prebačio u našu školu. Gajio sam predrasude prema obojici ali na kraju su mi postali jedni od najboljih ortaka (kakva ekipa - Četnik, Albanac i budala). Oni su mi otkrili da postoje cigare sa ukusom mentola i ja sam tu postao šminka! Razredni nam je ođe bio jedan... ma nema veze.
Inače dobar ortak sam bio i sa glavnim mozgom škole (iako mu to nikad nije zvanično priznato) koji nije bio bubač ali je znao sve o medicini.

Treći srednje - Mnogo kul razred. Ništa nijesam radio a odlično sam prolazio. Skapirao se tu sa drugom iz odjeljenja koji je dolazio vazda u školu džipom pa smo više vremena provodili vozeći se do najbližeg lokala i ispijajući kafe tamo nego na časovima. Onda me udarila finansijska kriza i jedva sam imao za cigare ali ipak sam nekako bio zadovoljan. Zaljubio sam se u jednu malu iz odjeljenja ali mi bilo nešto blam tad da joj priznam. Kraj godine završio sam boks mečom sa profesorom fizičkog, sve sa rukavicama i po zvaničnim pravilima (izgubio sam iako tvrdim da je zadao ilegalan udarac laktom dok drugi nijesu gledali). Kod mene se razvija ljubav prema Bond Street-u.
Razredna nam je bila mnogo gotivan lik. Onaj četnik što je došao iz drugog ponovo je pao.

Četvrti srednje - Isto kul razred iako sam se osušio. Spao sam na 76 kila u jednom trenutku (195 visok) pa sam bio najpogodnija zamjena za pacijenta na praksi. Tu sam svo vrijeme provodio u parku bez kad treba da odgovaram i prošao sam odličan?! Imali smo stvarno sjajne profesore ovdje, baš kao i u trećem razredu a razredna nam je ostala ista. Postao sam pušač Drine i to sam do dan danas i ostao. U međuvremenu onog četnika ostave na vandredno da polaže a ja se pokačim sa ovim "štreberom" nešto i ne pričamo na svakih 15 dana. Razred završavam maturom (kako sam bio odličan nijesam radio maturski) i to sam išao sa dvije pratilje! Opaaaaaa!
Poslije sam priznao onoj što mi se sviđala da mi se dopada ali mi je rekla da misli da nijesam ozbiljan i da nema tu šta - u prevodu opet sam izgubio. Takođe, ođe smo primali vakcinu.

Ovo je samo šta je bilo u školi, a već vidite da sam klasični primjer gubitnika iz ruskog romana.

TL:DR ^
Inace, srednja skola mi je bila mnogo kul, osnovna djene-djene.

Osnovna OK. Imam lepe uspomene. Sa mnogim stvarima su me nastavnici zarazili i to je kasnije bitno uticalo na moj život.
Srednja, takoreći, bezvezezna. Bilo je malo profesora-autoriteta.
Fakultet niz razočaravajućih momenata (bez prethodnog očaravanja). Smetala mi je površnost u nastavi. Sve im je nešto falilo da bi nam objasnili, pokazali, nedajbože praktično nas navežbali.
Specijalizacija : isto kao faks.

Jedino je društvo umelo da izvadi stvar.

Ja sam se generalno zajebao tako sto sam mislio da u skoli stvarno treba da naucim sve o tome sto zelim da radim u zivotu. Nisam shvatio da je skola samo duhovno-mentalni trening i prilika da dodjes do mesta gde ces to sto te zanima da naucis, a da ona sama nije mesto gde se sticu sva potrebna znanja.

E sad mi je kasno za popravni...:-)

Nikad je nisam volela jer nije onako kako sam zamišljala. Volim da učim, učimo doživotno, ali nekih stvari nema u školi - i učimo ogroman, užasan broj dezinformacija jer svaka je teorija oboriva u praksi. Barem sam ostala upamćena kao neurastenik i šizika, a tek sad faks ...

Nego nemam leba da jedem. Moja je ljubav čista umetnost a od nje mogu samo da umrem. Jer prava se umetnost ne prodaje.

I sad kao učim. Šugavi obrazovni sistem Srbije. Toliko je šugav da se divim najboljim učenicima. Moj um neke lekcije preskače u startu ne želeći ni da ih pogleda. Pa to mu je što mu je. Ne bio me maler do kraja. :-P

Moje školovanje je bilo izuzetno zanimljivo i trebala bi mi knjiga sve da napišem, pa ću samo kratko napisati da nisam uopšte voleo školu, ali bilo mi je vr' u školi jer je svaki dan bio totalni haos.

Što sam starija, sve mi se više u istu vraća... valjda to doba bezbrižnosti i zezanja, kad mi jedina muka bila kako da ne ubodem keca iz mate i nadjem opravdanje za nedelju dana.

Meni totalno nejasno kako ljudi kada zavrse neku skolu naprasno prestanu da se druze sa ljudima iz tog razreda i pricaju lose o njima. Brate, minimalno 4 godine si proveo sa tim ljudima, po 6 sati dnevno. Mislim, ne sere se u tanjir iz koga si jeo.

U osnovnoj sam promenio mnogo škola, nije mi ni padalo osobito teško jer nikad nisam bio ne znam ti kako društven pa se nisam ni osobito zbližavao s ljudima. Na kraju kad sam u jednoj ostao malo to mi se osvetilo, tu nisam bio neki omiljen lik, verovatno zbog toga što sam u podsvesti imao duboko usađeno da okolina treba da se prilagodi meni. Nisam nešto osobito voleo da učim ali sam nastavnicima delovao kao dobro dete koje ima budućnost i prolazio dobro. Ima još jedna stvar, grdno sam voleo da pravim i izmišljam kojekakve skalamerije u osnovnoj i delu srednje, donosio razne prangije i zajebancije ili noževe da se igra širke i uništava školski parket, to je ljudima donekle i bilo zanimljivo, bar onima koje prethodno nisam nadimio nekim sranjem na času.

U srednjoj sam krenuo sa menjanjem ličnosti iz korena, vrlo zajeban proces koji možeš slavno da zasereš ako si visoko autosugestivan a nemaš stručnu pomoć, recimo da sam tu sebi otfikario i ono što treba i ono što ne treba, verovatno ću znati da li je to dobro ili loše tek kad legnem da crknem što je takođe ok. Međutim u srednjoj je bila dobra zajebancija i generalno sam bio dobar sa svima... na kraju. Dugo smo se fino družili i nakon srednje, okupljali se redovno za basket, roštilje, ispraćaje i svadbe dok se dosta ljudi nije poženilo i nekako se raziđosmo, čujemo se tu i tamo i okupimo nekad al nije to - to. Tu sam nekako i video da je obavezno obrazovanje živa glupost pa sam prestao da ulažem i onaj minimum truda, sranje je što i tako možeš da se provučeš ako znaš šta radiš tako da nisam izgubio previše bodova za prijemni na faks.

Bio sam prvo dve godine na etf-u al sam video da od toga leba nema a ni raja mi se nešto nije sviđala pa sam prešao na preldžijski mašinac koji sam nekako i otaljao. Na faksu je retko bilo nekih osobitih zanimljivosti, nekako ti se više stvari dešava van njega.

Da,tacnije jos uvjek je volim jer sam jos u istoj.
Osnovne se i ne sjecam toliko i ako sam je zavrsio prije 2 godine :O
Uglavnom znam da nam je glavna zabava bila,obaranje ruku,hrvanje,"zuca",citiranje domacih filmova i slicno.
U srednju sam krenuo davne 2011 upisao sam Elektrotehnicku skolu i ako su mi svi rekli da ne upisujem jer tu jelte nema cura.Naravno meni to i nije toliko smetalo i nisam se pokajao mogu vam reci!
Prvi srednje - Prvih mjesec dana nisam bio bas zadovoljan razredom jer sam slabo koga znao i mislio sam sve najgore o svima i ni sa kim se nisam druzio.Nakon mjesec dana kada sam te likove (jer likusa nema) malo bolje upoznao pocelo je to srednjskolsko ludilo!!
Elem od tad pa sve do kraja prvog razreda skolske dane smo provodili tako sto smo przili buksne na velikom odmoru,ispijajuci kafe u obljiznim kaficima i pricali o tome kako cemo zavrsiti na heroinu :O . U prvom srednje sam bio predmet ismijavanja cesto iz razloga jer sam jedini iz "zduhackog" drustva nevin,cak nisam ni djevojke imao!Na moju srecu ismijavalo me samo ta sestorica likova iz zduhackog drustva,a i u razredu je bio jedan smijesni cvikeras pa tako da nisu imali toliko vremena mene da ismijavaju od njega.

Drugi srednje - Dosta stvari se promjenilo,vise ne zmarimo buksne svaki veliki odmor,svi osim jednog lika(koji kasnije prelazi na spid)su prestali da "gare" na odmorima,ja odmah na pocetku drugog nadjem curu, zaljubim se ostavi me nakon dva mjeseca,emotivno se razorim pocnem da slusam prljavo kazaliste,opijam i padnem 6 predmeta na polugodistu.Srecom krajem decembra na nekoj zurci upoznam jednu djevojku sa kojom nedugo zatim imam spolne odnose.Tako ujedno i prebolim onu prvu i krecem u drugo polugodiste.Onaj cvikeras sto je gore bio pomenut prestane da nosi cvike,pocne pusiti cigarete,tuci se,alkoholisati i pusiti travu.Ja opet krenem da duvam na velikim odmorina ali ne toliko kao prije i pocnem da ucim jelte da ne bi pao godinu.U aprilu mjesecu profesori saznaju da mi razrednik krije neopravdane casove i odluce da odrze nastavnico vjece da vide sta ce sa mene.Isti dan se potucem(drug i ja prebijemo nekog debila iz gimnazije).Na nastavnickom obecam da cu se smiriti i hvala Bogu pruze mi jos jednu sansu.Maj mjesec provedem mirno ne praveci izostanke,ganjajuci profesore po hodniku da me pitaju,i na kraju se izvucem i padnem samo iz dva predmeta.Elektroniku i Srpski jezik (ovo drugo se da primjetiti).

ja je volim bilo je mnogo bolje u skoli nego na faxu

bilo dobro u osnovnoj,jos bolje u srednjoj.
nit brige,nit pameti,ides,a i ne moras.jos te pritkraj godine vode i na ekskurziju.skola u centru,pun kurac stekova des otic na pivo,blejati.isao bih u srednju citav zivot.nikakva obaveza,samo kulijana.na kraju godine ucis malo matu za 2,ostale predmete nabodes ok ocene,jos uspes i da prodjes vrlo dobar.razredna pred penzijom,malo i skrenula sa puta.banja,u pravom smislu te reci.leci sve.

20% sam volela, 80% nisam.
Volela sam zbog časova likovnog, zbog razredne, zbog engleskog jezika, zbog časova iz domaćinstva i zbog tehničkog, zbog dobrih nastavnika i profesora koji su predavali.
Nisam volela zbog osoba koji su umislili da su neko i nešto a to su neki moji vršnjaci i pojedini iskompleksirani nastavnici.
Volela sam 1999-tu jer su svima koji su imali kečeve, zbog bombardovanja, zaključivali dvojike. :)

I dalje je ne volim xD.