mesečka, vučice, salmonel: hvala na mišljenjima! :)
Na drugoj takodje (mozda 0.5sec, ali opet je malo zakasnila), s tim sto kada su tri glave u igri moze da se napravi nesto interesantnija kompozicija...
e, a meni baš zanimljivo što se onaj srednji "zagnjurio" u košaru :)
ali kontam otprilike na šta misliš.
To je sve slikano telefonom, kamera ima svega 5.0 piksela, tako da, i nije neki kvalitet naspram onog na aparatima, ali ipak mogu da ispadnu lepe slike, kako - tako. :)
Mada, moji su obećali aparat za rodjendan, uskoro, tako da će biti boljih slika. :)
Ja pokušavam da zamislim facu komšije dok gleda Mesečku kako slika štipaljke...:-)
Ovo su komšijske štipaljke, ozbiljno. Komšija je dve godine stariji od mene i stalno mi daje ideje što se tiče slikanja i svega, tako da je i ovo delom njegova zasluga. :)
Зна ли неко како се сликају ове слике и да ли се то може извести са обичним дигиталцем?
Да ли се сликају из једног пута (мада онда особа треба да буде страховито мирна на слици да не би била замућена) са продуженом екпозицијом (ваљда се тако зове, знам да је ознака 1/неки број, што мањи то дуже траје), или се сликају из два пута, прво само особа на слици, па тек онда прошета овај "дух" који се услика са том продуженом експозицијом и онда се те две слике налепе једна на другу?
Хтео бих тако нешто да изведем где би на слици био тако један "дух", а све остало мирно.
Ja mislim da je ovo što si ti rekao, ovaj lik stoji k'o zakopan a ''duh'' se šeta. I staviš veliku ekspoziciju (par sekundi) i teraj. Al moraš onda da podesiš i ISO, ako ti uđe previše svetla, slika će ti biti bela.
Супер Хероин
Lullaby
mesečka, vučice, salmonel: hvala na mišljenjima! :)
e, a meni baš zanimljivo što se onaj srednji "zagnjurio" u košaru :)
ali kontam otprilike na šta misliš.
YeahBatch
Sto ste mi obrisali post ovde?
Vučica21
Nema na čemu Lulo. :)
Imam neke fotke pa ću ih ubaciti. Nisu nešto ali po meni su ekstra ispale. :)
Џафтара
Пећина Церемошња
SeljacinaAlfaSeljaci
bio sam u Resavskoj, isto je ovako u maltene svakoj..
Месечарка
Vučica21
Mesečka, koji aparat imaš?
Месечарка
To je sve slikano telefonom, kamera ima svega 5.0 piksela, tako da, i nije neki kvalitet naspram onog na aparatima, ali ipak mogu da ispadnu lepe slike, kako - tako. :)
Mada, moji su obećali aparat za rodjendan, uskoro, tako da će biti boljih slika. :)
Vučica21
Odlične su fotke. :)
Месечарка
Hvala ti. :)
YeahBatch
Mesecka, ti si umetnik. Meni je vrhunac fotografisanja kad sam slikao pijane drugare kako peglaju.
Kurd
Ja pokušavam da zamislim facu komšije dok gleda Mesečku kako slika štipaljke...:-)
YeahBatch
Hahahahaha, mislili bi "ovo dijete se opet drogira".
crnigrujan
Verovatno ovako nešto.
Simpatične sličke, inače.
Месечарка
Hvala vam, ljudovi, znače pohvale uvek. :)
Ovo su komšijske štipaljke, ozbiljno. Komšija je dve godine stariji od mene i stalno mi daje ideje što se tiče slikanja i svega, tako da je i ovo delom njegova zasluga. :)
Месечарка
Ovo bilo na turneji sa folklorom. :)

Месечарка
Iskopah ove sad u kompu, pa eto, da spemujem još malo.

hladan.krompir
Зна ли неко како се сликају ове слике и да ли се то може извести са обичним дигиталцем?

Да ли се сликају из једног пута (мада онда особа треба да буде страховито мирна на слици да не би била замућена) са продуженом екпозицијом (ваљда се тако зове, знам да је ознака 1/неки број, што мањи то дуже траје), или се сликају из два пута, прво само особа на слици, па тек онда прошета овај "дух" који се услика са том продуженом експозицијом и онда се те две слике налепе једна на другу?
Хтео бих тако нешто да изведем где би на слици био тако један "дух", а све остало мирно.
Sherman
Ja mislim da je ovo što si ti rekao, ovaj lik stoji k'o zakopan a ''duh'' se šeta. I staviš veliku ekspoziciju (par sekundi) i teraj. Al moraš onda da podesiš i ISO, ako ti uđe previše svetla, slika će ti biti bela.