Prijava

Елем, у виртуелном светићу често налећем на Македонце и чујем свакакве изјаве. Један део сматра да су Македонци заправо антички Македонци и да пар иљада година разлике између њих и ондашњих није направило никакве промене. Али, Антички Македонци по њима нису Грци, не не, они су посебан народ који нема везе са Грцима, то је све грчка пропаганда, Александар је причао МАКЕДОНСКИМ ЈЕЗИКОМ! Словени који су дошли на ове просторе нису Македонци већ неки други народ. Стога ваљда и именовање стадиона и аеродрома по грч.. овај, македонским владарима.
Е сад, да ли они стварно игноришу историјске чињенице да та њихова теорија не пије воду 0.1%, како је то уопште могуће, колко треба да будеш затуцан да би...

Да не дужим, шта су данашњи Македонци? И ако не и најважније, чија је "Зајди, зајди" ?

Грчка - http://y2u.be/p-Uxqt1Hai4
Бугарска - http://y2u.be/kkM8X_v5__Q
Македонска - http://y2u.be/AOXzYxBy7gc

Тоше стоп, Тричковски стоп.

Само стереотипи.

Ja ne znam šta su, ali znam da je Srbija krvarila da ih otme od Bugara.
I ni meni nije jasno što se ne dogovore sa Grcima oko toga šta su i ko su.

Антички македонци нису били Грци, били су само народ сродан Грцима, у мери која није баш одређена. Оригинални антички македонски језик је био сродан грчком, али није био грчки. Наравно, до Александра се језик скоро изједначио са грчким због огромног културног утицаја Грчке. Сами Грци су увек Македонце посматрали као полуварваре, брђане. Били су им багра, јебемлига.

Сад, са стварањем хеленистичких држава од македоније до индије и афганистана, македонци и грци су се масовно исељавали на исток, где су добијали огромне привилегије за служење у војсци, по правилу у елити. Јебига, пољанче код Солуна или хацијенда са двеста робиња у Бактрији.

Оно што је остало су брдска племена која никад нису имала бог зна колико грчког утицаја која су после асимилована од словена.

Македонија - једна грчка област, што значи да су и Македонци напола Грци...

Александар Велики је био Србин. Погледајте мало радове господина Деретића и све ће вам бити јасно.

Makedonci su deo srpskog plemena koje je doslo u seobi naroda, dobili su naziv po tome sto su naselili Makedoniju, nekadasnju drzavu Filipa Makedonskog. Od tada su se njihovi vladari izjasnjavali kao Srbi. Do raspada Jugoslavije nije postojala drzava Makedonija. Jezik im je nerazvijenija verzija timockog dijalekta. Obicni Sloveni koji bi da uzmu malo grcke slave.
U ostalom, sacekajmo cara da dodje na temu i da tacan odgovor...

A koliko je u to doba bila razvijena ideja da smo mi svi Grci? Možda su oni mislili vidi ga onaj ratoborni Spartanski govnar, možda pička Atinjanska? Zajednički sadržilac za njih je u to doba bio muški šupak.

Valjda im lepse da veruju u to. Izmedju neke traljave istorije, i druge velicanstvene,izabrali su tu,grcku.E sad, veliki je problem sto to nema smisla. Eto, bas sam se nedavno rasporavljao sa negim Makedoncem o tome.... I iznesem ja njemu sve istorijske cinjenice koje bi trebalo zabludu da uniste...ali dzabe. Izjavio je da on VERUJE da su oni helenski Makedonci(dobro,vise ne helenski ) i da se on oseca tako,kao taj....anticki Makedonac.

Avaj, opasnu propagandu vode i polako ispiraju mozgove....jer,jelte, laz izgovorena dovoljna puta postaje istina....jos i ako je neka lepa laz. Mozda cemo za par generacija imati Makedoncice koji polazu prava na Atinu....pa i dalje,na istok. U svakom slucaju,nece se lepo zavrsiti. Tu su i njihovi kompleksi,jer se ocigledno stide svog pravog porekla.

Za onaj spomenik nemam reci.....katastrofa.

шта су данашњи Македонци?

Polu-Srbi-polu-Bugari-polu-Šiptari koji se tripuju da su jedna nacija i koji su uspeli da nas dobiju u fuzbalu.

Sve su to Srbi.

Nemoj te pagane da mešaš s nama, mi smo NEBESKI NAROD!

@Дрогирана Веверица, Јован Деретић је изрекао доста паметних и тачних ствари, али доста и измишља.
А што се тиче Македонаца и Александра. Александар је постојао док нису биле нације и Грчка и Македонија, што значи да је Александар имао крви и Грка и Македонаца и вероватно још неколико данашњих нација.

ovi današnji makedonci nemaju veze sa antičkom makedonijom i makedoncima, prava makedonija uopšte nije bila na teritoriji današnje makedonije. pošto sada ionako ima više šiptara nego makedonaca u toj državi neka se preimenuju u istočna albanija i svi će biti zadovoljni.

Македонци су народ који живи између Србије и Грчке...логика...

И да додам да њихова влада воде пропаганду како су они Антички Македонци да би се скренуле мисли са много озбиљнијих проблема у Македонији.

Пола Македоније-Источна Албанија, пола-Западна Бугарска и ћао.

Јован Деретић је изрекао доста паметних и тачних ствари

лол

Александар је постојао док нису биле нације и Грчка и Македонија

тетралол

@Vita, не можеш да вадиш ствари из контекста. Ево шта сам конкретно написао. "Јован Деретић је изрекао доста паметних и тачних ствари, али доста и измишља."

А што се тиче овог другог дела, смеј се ти, али је то тачно.

Аман човече, Деретић не може да се схвати озбиљно НИ У КОМ контексту.
А што се нација тиче, Грци врло добро знали да су Грци, као и Македонци тада. Оно што је смешно да су и антички македонци покушавали да се прикажу као Грци, и да су Грци и тада пиздели.

Ljudi, ja se ovo za Deretića zajebavam, ali ima par stvari koje kad povežeš izgledaju veoma logično.
A rasprava o tome šta su Makedonci je komična.
Oni su srpski isprdak i to je kraj priče. E sad što imaju krizu identiteta, jebiga, isto kao i naše zapadne komšije, tj. sve republike bivše Jugoslavije, osim Srbije, jer kad se pogleda više od jednog veka u rikverc, samo smo mi postojali kao država, pa makar to bilo i pre 800 godina, dok su nam drugi bili ili vazali ili pod našim uticajem na neki drugi način, nešto kao protektorati.