Prijava

Е кад смо већ код те сцене, и филма генерално, како би тумачили ову сцену?
Ово је једна од завршних сцена филма, жена испред цркве (испред, није ушла) је учитељица која је дошла скоро у село, до тада село није имало завршену (освештану) цркву, и у то време трагично страдају две особе, узрок томе је учитељица, макар индиректно (или не?). Интересантан је и моменат када се појављује и на који начин гестикулирај, непосредно после сахране њеног "помагача" који је био заљубљен у њу, и тренутку када Оц прича о демонима и гресима.

Прва варијанта - учитељица је ђаво који је направио пометњу и смрти, можда долази и по Отца који проповеда јер је и он учествовао, ако се добро сећам, убиства младића (везали га за звона и рашчеречили).

Друга варијанта - време у коме се снима филм је 1968. стога се може рачунати и на комунистичку пропаганду где је поп заправо једна старија верзије Качавенде и да цео филм говори о лажном моралу хришћанства. та црта се провлачи стално кроз филм. Проблем овде је што нисам упознат са ставовима редитеља Александра Петровића, тада би било доста лакше.

А како сте ви то разумели?

kad lunja i maza jedu pecenje

Kada Aleksandar Berček u Dečko koji obećava
Kaže
Ti si jedna obična klimakterična kurva , a ćerka ti nije ništa bolja
Ne sjećam se tačnooo

'Ko to tamo peva', scena na livadi; dok Dragan Nikolić pleše sa Nedom Arnerić, u pozadini se čitavo vrijeme čuje kako Pavle Vuisić oštri nož.

уф, ово је генијално, поготово кад се ланда дави а камера је на њима. још кад бред почне тешким тексашким акцентом да прича италијански, ариведечи. https://www.youtube.com/watch?v=rq7qm3T3cPE

из анимација, ово је предобро.
https://www.youtube.com/watch?v=X44Gfl9Lv5g

http://vukajlija.com/forum/teme/49523-legendarne-scene-iz-filmova?strana=4#post_2297944 Jedan od najboljih filmskih momenata kojima sam prisustvovao u poslednje 2-3 godine gledanja u 90% slučajeva kvalitetnih filmova! Čak sam i tražio na YT, ali nisam našao. I krajnja verzija je dobra, kad Nikita badass prilazi Čečenu.

Za mene i najbolja scena celog Martinovog stvaralaštva. Fantastičan ambijent, fantastični lajnovi, fatalna plavuša koja izlazi iz svog tog meteža kao iz morske pene, vetar joj kosu miluje, Skorseze je šmeka dok pljuga i sedi na betonskom ivičnjaku. Možda i najbolje prikazana ljubav na prvi pogled u filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=-TcTf9PnLJs