Prijava

A ljudi, vi mislite da je ova priča filozofija? Pa filozofija je ozbiljna nauka zasnovana na logici, a ne na dečjem maštarenju.

filozofija je ozbiljna nauka

HAHA

Je l' Niče Fridrih filozof?

Je l' Niče Fridrih filozof?

E, nemoj sad da ti zovem Warnera, znaš?

Ја сам из филозофије лаик тако да можете занемарити све што кажем о тој теми.

То би било мало претенциозно, не?
Ја само видим тему о оној дебелој што трипује да је њушила Бога, и помислим 'Хеј, овде се није чуло моје. Татаратаааам!'.

meni šavo mahne svaki put kad svršim, a što se boga tiče mislila sam da sam ga videla jednom međutim ipak je to samo bio dim od peći koja se zapalila dok sam spavala.
šavo mi je ipak draži.

Idem ja njivom jednoč pješe...traktor stao, otišla pumpa..gazim ja tako preko oranja, zapinjem, unišlo zemlje u čizmu ižulja, al vidim da će biti kiše, pa velim u sebi valja požurit , opravit na brzinu i izvući one dve brazde što su ostale.
Donesem ja alat, opravim na brzinu, i opletem one dve brazde, ali ne dadne mi Đavo i odem da izvučem još po duluma što je žena rekla da oće za krompira i kupusa. Tad sam sreo Đavla!

Što se tiče Boga, za njega nisam siguran, ali kad god jebem, žene viču O Božeee...ja zastanem i pitam kaki Božo te spopo? Jednoč mi je jedna rekla da nije Božo nego Bog, al pravo da vam kažem ja ga nikad nisam vidio...doduše jedna je jednom vikala Krišnaaa...

Et šta da vam kaem...

Zajebano je to kad nemaš kiseonika. Oće svašta da sijeva pred očima....

šavo mi je ipak draži.

''u raju je ekipa ali ja idem u pakao tamo mi je ekipa'' je sooo passé. :P

то је код карла јасперса чини ми се, или хајдегера , не знам тачно, али се назива гранична ситуација, тј. доживљај човека и његове мисли при блиском сусрету са смрћу. Трансцеденција. Осећај Бога, нечег вишег. Мада мислим да је већ то индивидуално, и да не мора нужно бити сусрет са смрћу, већ рецимо нешто сасвим банално; као што је један затвореник, криминалац, преступник одлучио да баталли ту страну живота када је одгледао филм ''иваново детињство''. или рецимо, један је после гледања филма ''жртва'' , иначе склон самоубилачким покушајима, добио жељу за живот.

једном се на часу филозофије куцурски авлијанер убацио на ову тему и рекао ''да, ја сам доживео ово! након што сам ударио дете мотором, и док сам падао, цео живот ми је прошао кроз главу, у тих тридесет секунди стало је пола сата!'' - пајсер театрални, увек је триповао.