Prijava

ne, ne trazim privatne casove niti ih dajem, zanima me jedna druga stvar.

na faksu imamo zadatak da pripremimo cas knjizevnosti za nivo srednje skole. s obzirom da sam iso u tehnicku i da se nesto ne sjecam casova knjizevnosti, nisam bas siguran kako bi to trebalo da izgleda, pa ako mogu dobit neke smjernice bilo bi fino odvas.

tipa, kako da pocnem, na sta da se koncentrisem i tako to.
nemojte spemovat, ljubi vas sed.

Jebo majku ja išo u mašinsku, evo lupam glavu već 5 minuta, ne mogu da se setim ničeg sličnog.

EDIT:Sećam se da me je profesor srpskog uvek terao da čitam pred celim odeljenjem, a on sedeo i uživao, kao veoma sam lepo recitovao da je teo da me šalje na takmičenje.

Ako nisam pročito celu čitanku pred celim odeljenjem u drugoj i trećoj godini nisam ništa.

lolo to mi bas i nije od pomoci.

de, srednjoskolci, ima vas pun kurac.

Дођеш на час, испричаш песникову животну причу на брзину, даш некоме да прочита песму, онда иде разговор са петоро ученика о смислу песме, док остатак дрви киту, чачка андроЈиде и прича. Подвикнеш пар пута али све у свему хипи чил атмосфера...

Pa kad ne znam na šta misliš jebi ga, ja rek da pomognem a ono kurac.

Kupiš 10 gajbi piva,
napraviš pozivnicu za srednjoskolce
" dodjite na književno veče posle svake pročitane pesme/teksta 1 rogonja za sve"
i etooo

lole, treba mi plan za roman koji niko od djaka nije procitao.

lole, treba mi plan za roman koji niko od djaka nije procitao.

Biblija. definitivno

Reci da si uzeo bolovanje i bole te kurac.

daš im da pročitaju neki odlomak od bukovskog, ili selindžera i onda kenjate o tome...

Cuj Bukovskog, bolje onda da im podelis po Kurir, ako cete vec da komentarisete govna.

hoces da ti odradim jedan cas za 2 srednje?

Evo recimo, radi se romantizam u srbiji. kažeš nešto o tome, predstavnike. JJZ, laza kostić, radičević, jakšić... odradiš njihove biografije pa pređeš na pesme, pročitate i analizirate stihove.

a na kom to faksu? srpski studiraš?

Hm.. kod nas uvek unapred znamo koje delo radimo, pa ga mi kod kuće pročitamo i spremimo biografiju autora. E sad, ako ovde treba ti da predaješ.. prvo, odluči o kom delu ćeš im govoriti. Najbolje neka to bude pesma, jer se romani rade više časova.
Počinješ govoreći o piscu, stvarima koje su ga inspirisale, kao i otprilike u kakvom periodu života je napisao delo koje vi radite. Ako ti lepo recituješ, pročitaš, ako ne, onda neko od učenika.
Zatim slede formalnosti, u kakvom je stihu napisana, koja je to vrsta pesme (ljubavna, elegična..) itd. Preporučujem ti da pročitaš negde interpretiranu tu pesmu ili neku drugu, kako bi pokupio taj šablon. Onda analizirate pesmu, utvrdite temu, i najbolje da idete strofu po strofu. Istakni im određene stilske figure koje primećuješ i razmenjuj mišljenja sa njima, poenta svega jeste da se čuje što više različitih. Nadam se da sam bila od pomoći. :)

ja sam kriv, nisam dovoljno dobro objasnio.
imam zadat roman, Dikensov A tale of two cities, ali ne znam kako da organizujem to predavanje, na sta da se osvrnem, kako da pocnem, na sta da se koncentrisem i tako to.

Nadjes kritiku za to delo i po njoj spremis cas. Easy as that.

prvo prozivaš ko je na času. onda prozivaš ko je pročitao roman, onda pitaš ko hoće da se javi da prepriča o čemu se radi. onda zvoni za kraj časa.

dzeriko, jebo si mu kevu sa objasnjenjem.

lemajo, niko nije procitao, den vat?

svima kec i blejis do kraja casa :D