Prijava

Jest' da je iz Amerike, ali je po meni dobra stvar. Pa, ostavite svoja mišljenja i utiske o ovim upaljačima. Imate li jedan (ili više)? Koji su vam najdraži? Ja u svom vlasništvu imam 2, očev i svoj. Godište decembar 2010. godine (moj), jun 2005. (očev)
Kratki istorijat: Zippo kao firma je osnovana od strane gos'ina Džordža Blejzdela 1932. godine, a prvi upaljač je napravljen 1933. godine. Pravi bum upaljač dobija početkom Drugog svjetskog rata, kada su Dži-Ajevci pobudalili za njima. Pokazao se kao odlična stvar, izdržljiv, pouzdan. Postoje priče da su nekim vojnicima spasili život, zadržavajući metke (mada, lično, crvljivo mi je to nekako). Poslije rata, postali su neizbježan dio opreme američkih vojnika. Zippo kompanija popravlja Zippo upaljače o svom trošku, ma šta da ste radili sa njima. Potrebno je platiti poštarinu, poslati upaljač, i to je to. Zippo klinike se nalaze u Njemačkoj i u centru kompanije, Bredfordu.

P.S: Jeste, skupi su, ali vrijede. Imam svoj pa sad već pola godine, ni jedan jedini put me nije izdao, naravno, uz redovno održavanje. Uz to, molim modove, da ako postoji slična tema, zaključaju i zatvore temu u startu.

Nikad nisam uzimao zipo, znam da bih ga izgubio pijan.

http://www.slomos-lighter.de/replica/zippo-1941-rep-mess-brass.jpg

Im'o ovaj, replica 1941, košto me ko svetog petra kajgana, poklonio ga drugu.

Imam dva. Jedan star nekih 15-tak i više godina, bez ikakvih aplikacija, skrow raw mesingani; i jedan komercijalni s reklamom firme u kojoj brat radi. Mnogo ih gotivim, uvek sa sobom nosim i osećam se dodatno mačo kad palim pljugu s njima. Vrede svaki dinar i jedna su od najjačih stvari pop mainstrema poslednjih nekoliko decenija.

Moj kum kupio Zipo u Švici i na aerodromu mu izvade iz njega sve što se moglo izvaditi, šatro ne smije da se unese. Ostalo mu samo ono metalno. Posle on kupio neke fuš dijelove al to više nije bilo to.

P.S. Imam i kožnu originalnu futrolu za kaiš, ali mi je ona previše ljomberska da je nosim.

Skočimiš

Im'o ovaj, replica 1941, košto me ko svetog petra kajgana, poklonio ga drugu.

U sunce ti!!!!!! Kakav fajercag, nedilju ti svetu! Skočko, čitao sam na pacovljevoj temi omiljena duvana marka tvoj post o tom Zippu, sad ga vidim uživo. Vrlo, vrlo lijep upaljač. Koliko si samo trebi pokupio na njega i na poneki trik, ne mogu ni zamisliti.

imam ja jedan, dobio ga za upis na fakultet, stariji je od svih vas ovdje vjerovatno.

Paninaro, daj mi oznake na dnu, da ti kažem godište. I molim vas, kako da citiram nečiji komentar?

шмекерски упаљач, увек ми је био некако моћан. колико кошта сад отприлике?

цитат оно што цитираш татиц.

цитат и татиц морају да буду великим словима

Dvajte, kod nas u RS, od 40KM (20 jevreja) pa naviše. Moj je bio dvajespet židova, ali vrijedi svaku paru. Apsolutne preporuke sa moje strane. I hvala lijepo za pomoć u vezi citiranja.

није пуно, мислио сам да је скупљи... чуо сам и да имају доживотну гаранцију, кад ти се сјебе пошаљеш на поправку и они га поправе џабе и врате. хвала на одговору.

Paninaro, daj mi oznake na dnu, da ti kažem godište. I molim vas, kako da citiram nečiji komentar?

u kancelariji mi je, u ponedjeljak. izgraviran je tako da otprilike znam datum, može biti samo stariji :)

није пуно, мислио сам да је скупљи... чуо сам и да имају доживотну гаранцију, кад ти се сјебе пошаљеш на поправку и они га поправе џабе и врате. хвала на одговору.

Nema na čemu. Istina, doživotna garancija postoji, dobro si čuo. Znači, pregaziš ga autom, pošalješ ga, oni, ako nisu u stanju da ga poprave, pošalju isti takav.

Imam dva komada. Jedan kupio na ekskurziji u cetvrtom razredu, kinesko govno, ne moze ni da upali iz prve.. Drugi je Zvezdin zippo, iz RedStar shop-a :)

Moji zippovci

Au, provirone, kakav kombo!

Evo link da utvrdite datum rođenja vašeg upaljača. Inače, nisu skupi za održavanje, jedino što malo iritira je činjenica da se mora često puniti benzinom, pošto troši kao Fića. 125ml benzina je oko 250 dinara, kremen (5-6 komada) manje od 100.