Prijava

haha ja ne znam kad sam, kada se sve sabere, potrošio više od pola sata - sat na pisanje definicije, u slučaju da se radi o nečemu dužem.

Pa ne mislim ja 24h. Nego ono, napišem osnovu neku od 400-500 riječi za 10ak minuta, onda malo sredim to još desetak. Pa za 2-3 sata kad mi naleti inspiracije ubacim neke gotivne ukrase (15ak minuta), onda kad se smilujem tamo neđe predveče odradim generalku koja traje oko 15 minuta i sjutra pred objavljivanje još nekih 5 minuta za posljednje promjene i eventualno ubacivanje kurziva i bolda gdje sam zaboravio.

Nešto ovako ćitam: kome je mrsko i teško da otvori Vord i napiše definiciju, verovatno mu je mrsko i da se portudi da napiše neku kvalitetnu definiciju, to je taj tip neljebarskih glava kojima smeta dva klika da udenu da bi se prešaltali između odabranih, popularnih i komentara. Ništa lično, opšta priča, subjektivno viđenje.

E, da, još nešto, lično. Kolfilde, predlažeš da se unapređuje sajt, a neko veče si ga najstrašnije ispemovao sa sijaset šaljivih "Dragan Kojić" definicija, licimurno je. Bar za moje pojmove. Spemovanje šaljivim definicijama - dosta grđa rabota od manjka dugmadi.

Ljudi bi samo neku dugmad dodavali, neki interni fetiš jebemga. Koliko je dosad predloga za neku dugmad davano, Vukajlija bi izgledala k'o instrument tabla borbenog aviona. Uz kreiranje naloga, pdf od triesšest strana bi stizao na mejl sa uputstvima za upotrebu sajta.

sve bi to bilo ok Lukse da Word nije najneuspelija kreacija programerske mafije namenjena isključivo da iznervira korisnika (verovatno su programeri i sami mrzeli da kucaju seminarske na pisaćim mašinama pa su iz osvete napravili faking Word da se studenti, sekretarice i svi ostali frustriraju). Uostalom, pogledajte kako su drugovi članovi definisali Word. A i ono smeće notebook, notepad, što ne zna kad da pređe u novi red nego ti od celog dokumenta napravi jednu zmiju od rečenice mi tek ide na gangliju.
Kucam direkt u polje za defku, a Kazan ako me se seti, seti, ako ne nikom ništa.

Samo da se pohvalim da mi je doc sa živim defkama prešo 100 strana :D
Jbt, mogo sam knjigu napisati.

Ima danas i GoogleDocs i WordPad i AbbyWord i 100 zafrkancija.
Duže defke (dakle, više od par linija) ne pišem nikad direktno. Uvek ima da se nešto isperdaši, dotera, malo dodstoji, duzri i tako.

Truleks Krpa
sve bi to bilo ok Lukse da Word nije najneuspelija kreacija programerske mafije namenjena isključivo da iznervira korisnika (verovatno su programeri i sami mrzeli da kucaju seminarske na pisaćim mašinama pa su iz osvete napravili faking Word da se studenti, sekretarice i svi ostali frustriraju). Uostalom, pogledajte kako su drugovi članovi definisali Word. A i ono smeće notebook, notepad što ne zna kad da pređe u novi red nego ti od celog dokumenta napravi jednu zmiju od rečenice mi tek ide na gangliju.
Kucam direkt u polje za defku, a Kazan ako me se seti, seti, ako ne nikom ništa.

Ja znam ljude što doktorske disertacije pišu u Wordu (ne baš najbolja opcija, ali je sasvim moguće), ali valjda za defku od 500 reči na Vuki treba nešto više. Jebemu boga, pa ti onda kucaj u Latex-u ako ti Word ne valja. Latex, Word, Libre Office, kamene pločice, guščije pero, pergament, to su sitnice, poenta je bitna. Kako vidim moraću na sve postove udarati reference, futnote, tabele i ilustracije sa razmatranjem svih opcija unapred, pa preko toga sveta opičit' krosreference, da mi se neko ovako ne ufati nebitnih detalja u postu. Eto ideje za još jedno dugme. Odoh sad ispemovati sajt sa sepetom spem-he-he-al'-sam-rokenrola definicija da lečim bol na duši za manjkom dugmića. Prosipanje spema i nedostatak kvaliteta je nebitno, sad kad je stani-pani i kad nam fale dugmići.

Word je majka! Moj dokument sa poludovršenim defkama i naslovima je na Google Drive-u i sada mogu da mu pristupim od kuće, na poslu i sa svih svojih Androida, leđa me više ne bole, a o šuljevima da ne govorim.

Ima li Luks još nešto da doda, pa da zaključavamo?

EVO BRAĆO VERZIJE 1.0 DA SE ISPOMOGNEMO DOK SE NEŠTO NE REŠI.
http://www.zaslike.com/files/l61jxysh8hrqr2xr3l9u.jpg

Luks, si koristio Zotero, dobar je za reference?
XD

Tako nešto sam čekao :D

Luks, ekstra ti ta defka što je čitaš, kekekek

SAMO JOŠ NEŠTO DA PITAM DOK SE NE ZAKLJUČA I AKO JOŠ RADI ŠALTER:

HOĆEMO LI IKADA IMATI DUGME "BLOKIRAJ DEFINICIJE OVOG AUTORA" NA PROFILIMA? PONEKAD MI JE TUGA NA ŠTA SVE DAM PLUS SAMO DA BIH VIDELA KO JE TU NEBULOZU NAPISAO

HVALA, PRIJATNO.

PONEKAD MI JE TUGA NA ŠTA SVE DAM PLUS SAMO DA BIH VIDELA KO JE TU NEBULOZU NAPISAO

mozes i minus dati... ili pitati nekog programera da ti da skriptu (koju vec koristi) za firefox koja prikazuje autora pre glasanja

Neću da dam minus, namerno.

Који је Гребић овај Каунт Зиро.

Kako vidim moraću na sve postove udarati reference, futnote, tabele i ilustracije sa razmatranjem svih opcija unapred, pa preko toga sveta opičit' krosreference, da mi se neko ovako ne ufati nebitnih detalja u postu

ma šaleo sam se, post ti je ok, hteo sam da ispadnem duhovit hejtovanjem worda ne da ti udaram kontre, taman posla. A postigao sam izgleda obrnuto:)))))))))

подржавамо