Prijava

Лимару, баш сам био фин. Постави се у контра ситуацију - да неко пљује по вама приватницима. Лажете државу, гледате да је зајебете где год стигнете, вршите утају пореза, плаћате своје раднике минималцем који постоји само још у Молдавији и Албанији, а себи трпате лову у џепове као незасити.

Ja nemam zaposlene, sam sam svoj rob, tako da priča ne stoji. Naravno da u javnoj upravi ima časnih i poštenih ljudi, nisam mislio na tebe konkretno, apsolutno ne znam kako obavljaš svoj posao, moguće i odlično. Ali prvo, tvoje klanjanje sistemu i omalovažavanje pojedinaca, za koje si rekao da moraju da shvate da su samo JMBG, umesto da imaju mesijanski kompleks, navelo me je na pomalo oštriju reakciju. Mogao sam to i drugačije da kažem, suzdržanije i pristojnije, suština je ista. Ti počneš sa jednom pričom, posle odeš na generalizaciju iste, pa na sasvim nekakvu sledeću priču, a ja sam samo na ovo hteo da te podsetim, oko čega je sve počelo. Sa visine svog položaja (kaste, klase - nadam se da nisi bio ozbiljan kad si to pisao) propovedaš šta bi ovaj narod trebalo da uradi da bi se upitomio, ali to ne pričaš generalno, već se obraćaš Peri, Miki, Lazi, na kraju i meni. Možda sam ja za tebe JMBG, koji treba da ispunjava svoju funkciju. Za sebe nisam, i tu ću da se zaustavim. Razlika u koncepciji. Za mene bi ti, čak i u svojoj društvenoj ulozi, kao državni činovnik, bio osoba sa vrlinama i manama, dostojan poštovanja ili prezrenja, kao i svako od nas što jeste i treba da bude. Čovek je čovek, pojedinac, pa makar se krio iza šaltera, papira, katedre ili policijskog štita. A ti sve hoćeš da sateraš u obor, onako zbirno. Ne ide to tako, prijatelju. U stvari, možda i ide, ali nikako nije dobro.

Паде ми на памет да је ово некако прикладно теми, убацио сам у уводни пост.

http://www.youtube.com/watch?v=oixII-TDecA

Чудан начин да се некоме извиниш, али у реду. Извињење прихваћено и исто узвраћено.
Мој положај је смешан у систему, говорим са њега онако како ми се обрате са друге стране стола. Према свецу и тропар. Свако полази од себе, то увек могу да потпишем, и то је потпуно логично. Није ми била намера да поништим човека означавајући га само као ЈМБГ, већ да укажем на његову суштину као појединца који је систему и друштву вредан само ако истима није штетан, већ користан. Знам да то може звучати грубо, али је истинито, те тим пре и - одвратно. Да није тако не би тражили отпуштање радника (ЈМБГова) који нису корисни систему и друштву. Јбг, ја кад упалим комп, ако ми човек преко пута стола нема исправан ЈМБГ, шта ја могу да урадим за њега?
А што се тиче месијанског комплекса, па, видео си га по славама и свадбама сасвим довољно да ти буде јасно о чему је реч. Треба се спустити мало на земљу и схватити како функционише једна држава.
Оно што ја желим јесте да се сви сатерају у заједницу, а не обор. Ако ћемо већ да користимо такво поређење, онда нека буде до краја у духу који си одабрао. Ако имаш једно говече сибирског ирваса, оно је потпуно беспомоћно. Ако их имаш 5 и даље су лака мета вукова. Међутим, када су у крду, сви заједно су толико јаки да чак ни сибирски тигрови не смеју да их дирају. То је поента целе приче.
Или, другим речима, потребно је да ЈМБГови (и ти и ја) схватимо модерно уређење држава које просперирају - функција судске, законодавне и извршне власти, спојена са непосредним бирањем народних посланика и представника у Скупштини, плус притисак удружења грађана и политичких партија на више инстанце власти и одлучивања. То није трапње у обор, већ постављање једног народа на исправније основе размишљања и делања. А то је, сложићемо се, Србија у којој вреди остати, радити и живети. Све речено није проповед, сто му папира, то је ствар коју смо сви учили у школи. Ако се за то боримо, можда и успемо. Ако се против тога боримо, сигурно нећемо успети.

Ajaxe,priznaj da ti došlo da se izuješ kad si ulazio da ovo fotkaš.

Како волим ту тему, сви из моје околине дркају на то да запале за Србију, Београд им је мајка. А кад причам са другарима из Београда они само кукумачу како је ситација лоша, како се нема ни за струју, ни за цигаре, класика. Све те набијеђене Београђане би' одвео ја једно мјесец дана ође код мене у Беране, вратили би се ко са одслужења војног рока.
http://i1.ytimg.com/vi/m9KVdpEz9Xg/hqdefault.jpg
Београђани...