Prijava

Posle 10 godina sam kupio kutiju petardi i to samo zato što mi je brat počeo da radi u prodavnici pirotehnike pa sam ga obišao. Uzeo sam i one trouglaste, ali nisam ih još iskoristio pa ne mogu da podelim utiske.
Uglavnom, kao klinac retko sam bacao samo onako, bezveze. Umetao sam ih u pukotine, u štipaljke, bacao u kofu sa vodom, stavljao u metalne cevi, rupe na betonskim banderama i u sve što mi se u tom trenutku činilo zanimljivim... To mi je bilo interesantnije od puke eksplozije..

Mi smo stavljali ispid kante pa kad je jaka petarda po deset metara ode u visinu. A evo jednostavan recept sta smo jos radili: uzmes flasu plasticnu od dva litra, malo alu folije i sona kiselina. Iscepkas foliju u kuglice, pa ubacis u flasu ( ne mnogo, mozda za jednu do dve šake) i onda sipas kiselinu ( ni to ne treba mnogo, mozda za dve čaše a mozda i manje) i zatvoris i bacis malo podalje. Onda krece reakcija kiseline i folije, pocinje da dimi, flasa se naduva i puca.

Kad la bomba pukne zuji u usima 3 minuta

ubacis ruski topovski udar ispod kantice od eurokrema i od kantice ne ostane nista

Kolko ono reče da imaš godina?

ne mogu da verujem da neko samosvesno samim bacanjem petardi baca i svoju kintu.
Aj kapiram te petarde redovne pa manje-više mož nekako da gledaš sa razumevanjem ali ona govna velika drke-njake trouglovi, udovice i to ostalo što košta jedan komad više od prosečne cene radnog sata u državi, E TO NE MOGU DA RAZUMEM i nikad neću ni moći.
Ali brate za komad jbt...

NOVA GODINA STARA PITANJA.
BUDŽET: 150€ (možda se skupi koji evro više)
POTRAŽNJA
● PETARDE
● BOKSEVI
● BAKLJE
●DIMNE BOMBE
●VULKANI
●RIMSKE SVEĆE
RECITE ŠTA BI NAJBOLJE BILO DA SE UZME

Tebra, ti stvarno misliš da daš 17 soma dinara na petarde i ta sranja?

Da ima da napravimo najveci rafal moguci. Skupljam od kraja avgusta. I ovim tempom cu da skupim 150 €.

I ove godine šalitra i karabit OBAVEZNI!

Au brate, al si ti izgoreo po glavi...

Znachi do jaja tema. Imao sam druga kojem je keva mogla da nabavi iz turske shta ti dusha ishte. Petarde, baklje, bombice, kornjachice, osice, vatromet... Sav novac sam troshio na to... Onda sam preshao u osmi razred i vishe me to nije radilo loool

Petarde su za pičkice, prangija je zakon.

Nađeš čeličnu šipku od 20mm do cola tako dužine nekih 15 santima i još jednu tanju, tako oko 8mm, kolko nađeš. Onda daš strugaru da ti izbuši tu veću šipku odgovarajućom burgijom u dubini od 7-8 centimetara tako da ona tanja tesno ulazi unutra. Vrh tanje šipke malo oboriš turpijom jer je i vrh rupe konusan, da bolje legne.

Sad, za držalje najlakša je sirotinjska verzija, zasečeš okolo i jednu i drugu šipku na krajevima i vežeš kanap, lakše je ali opasnije, osobito ako stoje ljudi okolo - a obično stoje. Bolja varijanta je da nađeš nekog da ti zavari držalje od neke armature, tako da može da se otvori, a legne na mesto kad stisneš šaku. Onda okruniš pola kutije vrhova od šibica, dobro naguraš, ubaciš jednu šipku u drugu, uvatiš zamah pa drkneš o zid ili ivičnjak što jače možeš.

E sad, zašto je toliko zabavno? Na prvom mestu zato što nemaš blage veze kad će da eksplodira, nekad iz prvog a nekad iz desetog puta, zavisno od konstrukcije i punjenja. Očekivanje i rezultati - neprocenjivo.

Našao sam recept za dimnu bombu. I razmišljam da počne da pravim one sa kiselinom.

Rasni najveće mudo u VII-2.

Bacao petarde dok nisam dobio opekotine po seloj saci. Od tad se ne jebavam sa tim vise.

Ja sam od letnjeg rarpusta skupio samo 50 eura. :( rasni kome si pušio za tih 100 viška?

Rasni, opet će da ti ukinu net.

Rasni, jel si spičio tih 150 jura na te gluposti

Ja sam kupio ovo

https://www.youtube.com/watch?v=LiQtr0tTYPU

i neke rakete